dinsdag 11 augustus 2020

Wanneer geimpregneerd hout beitsen

Kwaliteit voor de laagste prijs! Hout en bouwmateriaal voor groothandelsprijzen! PontMeyer is dé leverancier voor hout , plaat, bouwmaterialen en gereedschappen. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd.


Bereken wat jouw houten kozijn kost. Beits tegen de laagste prijzen.

Wilt u geimpregneerd hout verven dan zoekt u een duurzaam product dat kan ademen. De beide soorten kan je uitstekend beitsen en het liefst met een watergedragen beits. Geimpregneerd hout kan onder invloed van het weer krimpen en uitzetten. Heel vaak is nieuw geimpregneerd hout nog niet helemaal droog en zijn er nog natte plekken, dat is een groot probleem voor lak en niet watergedragen verf, maar voor watergedragen verf is dat geen enkel probleem, ook niet als er nog een spatje regen of dauw op.


Daardoor ontstaat er een beschermingslaag, waardoor het hout minder bloot staat aan de elementen van het weer, zoals vocht en uv-straling. Het is ook mogelijk om geïmpregneerd hout te beitsen. Wanneer moet ik hout beitsen en wanneer moet ik hout lakken?


Hier vertellen we u waarom u beits of lak kiest.

Je beschermt het zo tegen het weer, maar je laat het hout er ook mooier uitzien. Verf blijft namelijk op het oppervlak liggen, terwijl beits gedeeltelijk in het hout trekt. Nu kun je beginnen met beitsen. Schilder altijd met de nerf mee, let er op dat je druppels meteen wegveegt.


Laat het hout na de eerste laag beits uur drogen. Tip: Om de beits bij de eerste laag dieper in het hout te laten trekken, moet je deze verdunnen met terpentine. Verhouding: delen beits op deel terpentine. Wanneer uw tuinhout niet geïmpregneerd is, is het mogelijk om uw tuinhout te verduurzamen door het zelf te beitsen.


De Houtburcht kan verschillende soorten beits leveren in verschillende kleuren. Hierbij heeft u de keus uit een transparante beits of een dekkende beits. Transparant wil zeggen dat de houtnerf zichtbaar blijft na het beitsen.


Gaat u geïmpregneerd hout beitsen , dan zijn er verschillende mogelijkheden. Deze beits biedt een optimale bescherming tegen onder meer vocht, houtrot, schimmel en algen. Geïmpregneerd hout beitsen met deze lazuur zorgt er dan ook voor dat uw schutting of tuinhek nog.


Je tuinhuis, schuur of blokhut beitsen is altijd een goed idee. Zo kun je deze niet alleen een andere uitstraling geven, maar zorg je er ook voor dat je tuinhuis of schuur lang meegaat. Met geimpregneerd hout schilderen moet je minimaal een jaar wachten.


Het hout is wat vettig en er zitten stoffen in het hout die er uit moeten, ze verdampen eigenlijk uit het jonge hout.

Doe je dit niet dan krijg je geen goede hechtlaag. Is immers logisch wanneer dit nog niet is uitgewerkt. Door het gebruik van een transparante beits of een dekkende beits is het mogelijk de levensduur te verlengen. Hout in de kleuren bruin en zwart zijn vaak iets minder duurzaam dan groen geimpregneerd hout , omdat de dompeltechniek gebruikt wordt voor bruine of zwarte impregnatie.


Daarnaast zorgt het dompelen van hout voor een iets minder egale kleur. Welke dekkende beits of verf kan ik het beste gebruiken voor het verven van geïmpregneerd hout en waar moet ik op letten bij kiezen van het type verf en het. Deze impregnering is zeer goed te combineren met Moose Färg. Nooit met lak, want geimpregneerd hout is vettig en je lak zal snel loslaten.


Bovendien riskeer je houtrot als je het afsluit met lak. Onbewerkt, gezaagd hout (de meeste schuttingen) kun je direct behandelen. Hout impregneren voordat je beitst of verft. Wanneer je wel impregneer gebruikt voor je de beits aanbrengt, verhoog je de duurzaamheid van de beits. Licht hout kun je bijvoorbeeld op een natuurlijke manier met olie donkerder laten opkleuren, zonder dat het hout zijn natuurlijke uitstraling verliest.


Het verschil tussen olie en beits is vooral dat beits over het algemeen betere bescherming biedt, maar dat door olie de natuurlijke uitstraling beter bewaard blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts