dinsdag 18 augustus 2020

Witte bougie

Bestel Bougies voor iedere auto. Zoek de juiste onderdelen met uw kenteken! Meer dan miljoen auto onderdelen. Vind de geschikte onderdelen met je kenteken! Alle Onderdelen voor iedere auto.

De Goedkoopste zoeken op kenteken! Voordelig bij MijnAutoOnderdelen! Vind gebruikte Bougies gratis en snel via Onderdelenzoeker.


Gratis en vrijblijvend nieuwe en tweedehands auto-onderdelen zoeken. Ben al heel de ochtend bezig, maar krijg de scoot niet goed afgesteld. Luchtschroef vanaf 9graden teruggedraai maar geen toerenverschil.


Ook mogelijk de bougie of deze bougie. Als de bougie wit kleurt na volgas rijden kan dit idd.

Vervolgens check ik mn bougie na een ritje, maar deze was wit. Nog niet miscchien een koffie kleur. Carburateur heeft sproeier dus ik ben eerst een grotere sproeier gaan testen. Door welke koolstofafzettingen op de elektrode, kunt u bepalen wat er mis is met de motor.


Zwarte koolstof betekent een rijk brandstofmengsel. Bijna alle chauffeurs weten dit. Maar witte bougies veroorzaken veel vragen van automobilisten. Laten we kijken naar de belangrijkste oorzaken van witte koolstof en hoe dit probleem op te lossen. Welkom bij oldtimerrestauratie.


Het restaureren van oldtimers is onze passie. We doen dat niet om ons brood mee te verdienen. Tijd speelt een ondergeschikte rol. Witte bougie geeft aan dat je hoofdsproeier te klein is, dit zou je ook moeten merken met rijden!


FAQ, daar staat een hele mooie uitleg over bougies. We halen de bougie uit de cilinderkop en dan bekijken we deze eens even goed. Dit koollaagje hoeft niet te komen door een te koude bougie.

Is de bougie te warm dan zal deze wit zijn. Witte isolator (midden in de bougie rond de elektrode) de bougies worden te heet. Hetzelfde geldt voor je remklauwen. He thnx makker had al zo,n donker vermoeden dat het datwel eens kon zijn,nee verder geen schade gelukkig. Dus rap die olie eruit en weer de oude erin.


Een maatje van me heeft een Extreme, maar hij start niet meer. Alleen de bougie vonkt wit ? Je sproeiers wijzigen omdat je bougie wit uityslaat is niet erg handig of je moet 100. De bougie op deze foto laat ons zien dat het mengsel te rijk was, of de bougie te koud was. In het eerste geval moet er een kleinere sproeier in. Dus 3mm komt overeen met kV.


Dat is volstrekt onvoldoende om een normale bougie aan te sturen. Let wel er bestaan ook hele speciale bougies met een afwijkende constructie die geen vonk door een vonkbrug sturen maar een vonk aan de oppervlakte van een keramisch plaatje produceren. Die zullen wel een speciale aangepaste bobine nodig hebben.


De schroefdraad van de bougies is genormaliseer het meest voorkomend zijn, Mx en Mx 5. De eerstgenoemde bougie heeft een sleutelwijdte van 2mm, de laatstgenoemde mm. Deze sleutelwijdten voor de bougies werden opzettelijk zo gekozen, dat het toepassen van speciale bougiesleutels noodzakelijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts