maandag 26 oktober 2020

Welke vloer

Hoogstaande kwaliteit parket vloeren met de laagste prijs. Bespaar tot wel via kiesproduct. Van zacht tapijt tot strakke tegels en van hout tot gietvloeren: een vloer is er voor elke smaak en elk budget. Kies uit linoleum, vinyl, gietvloeren, tapijt, hout, tegels of laminaat.


En bekijk zeker eens de huiscollectie vloeren van vtwonen.

Zowel linoleum als vinyl hebben voor- en nadelen. Van alle afwerkingsmaterialen is de vloerbekleding het meest onderhevig aan slijtage. Een goede vloer moet passen in je interieur, tegen een stootje kunnen en onderhoudsvriendelijk zijn. Wilt u een zachte, warme vloer aan de voeten? Maak voor uzelf een lijstje waaraan de vloer moet voldoen per ruimte.


Zo kunt u gemakkelijk vergelijken en selecteren welke vloeren geschikt zijn en welke vloeren u weg kunt strepen. De basis van het interieur begint bij de vloer , een uitdrukking die we heel vaak horen en die staat als een huis! Wanneer de vloer eenmaal ligt kunnen we de rest van het interieur en de aankleding gaan bepalen.

Laminaat is nog steeds een van de populairste vloersoorten die we kennen. Deze vloer is ook heel goed zelf te leggen. Een romantische woonstijl kenmerkt zich door warme tinten en materialen.


Als de vloer is geolied kan deze gemakkelijk ter plaatse worden bijgewerkt door wat olie op de beschadigde plek aan te brengen. Een gelakte vloer is wat moeilijker bij te werken, die moet worden geschuurd en voorzien worden van een nieuwe laklaag. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je vloer. Een houten vloer is natuurlijk en oogt vaak nostalgisch, maar hij kan ook juist modern zijn. Er zijn veel soorten houten vloeren : welke moet je nu kiezen?


De levensstijl is van grote invloed op het slijtage natuurlijk en hoe groter het gebruik hoe sneller een vloer vies wordt, dus welke vloer is gemakkelijk schoon te maken. Denk ook aan geluidreductie, PVC is stiller dan menig ander vloer maar is dat ook stil genoeg? De beste tip: blijf praktisch nadenken en kies een vloer voor de langere termijn. Betonvloeren en vloeren van natuursteen. Cementgebonden gietvloeren, zoals betonvloeren hebben een lage warmteweerstand en zijn daarom zeer geschikt om gebruikt te worden in combinatie met vloerverwarming.


De warmte wordt goed opgenomen door de vloer en kan ongehinderd afgegeven worden aan het vertrek. Hetzelfde geldt voor natuursteen. Het is goed om een mooie laminaat vloer te kopen.

Een laminaat vloer en vloerverwarming. Vooral de ondervloer van een laminaatvloer is bepalend of een laminaat vloer ook geschikt is voor een vloerverwarming. Houd altijd rekening met een hoog warmteverlies.


Het is beter om voor een pvc vloer te kiezen welke ook in houtpatronen beschikbaar zijn. Hierdoor is makkelijk beslissingen te nemen voor bijvoorbeeld meubels, een kleur op de wand of een nieuwe vloer. Zo kan je jouw ideale moodboard samen stellen en bekijken welke pvc vloer het beste bij jou en jouw keuken past. Plaats je een dunne vloer over een bestaande vloer , dan moet de ondergrond goed egaal zijn. De bestaande vloer egaliseren kan dan nodig zijn om een mooi resultaat te krijgen.


Welke ondervloer heb je nodig? Vooral bij het verlijmen van de nieuwe vloer op de oude vloer is het egaliseren belangrijk. Vloeren maken of kraken niet alleen je interieur. Ze nemen ook een flinke hap uit je budget. Interieurarchitecte Stefanie Coninx geeft vijf toptips!


In principe kan vloerverwarming op heel veel vloeren worden toegepast. Toch zijn met name vloeren die direct op de ondervloer worden gelijmd het meest geschikt. Extra nodig bij vochtigheid onder de vloer Als je te maken hebt met een vochtige ruimte onder de vloer – dat kan vooral voorkomen bij vloeren op de begane grond – dan moet je eerst een apart vochtscherm aanbrengen. Tenzij je kiest voor de ondervloer Aluline of Goldline, want daar zit het vochtscherm al in verwerkt. Elke ruimte heeft zo zijn eigen karakteristieke kenmerken en stelt andere eisen aan de vloer.


Belangrijk is ook de sfeerbepalende kwaliteit van een vloer. Sommige vloeren drukken een uitgesproken stempel op het interieur en daarmee op de sfeer binnenshuis: nostalgisch, stoer, industrieel, exotisch, mediterraan et cetera. Houten vloeren worden in de regel gelakt, geolie gewaxt of gezeept. Elke behandeling kent voor en nadelen en geeft een specifieke uitstraling aan het materiaal.


Vloerisolatie zorgt voor een warmere en drogere vloer en dus voor minder huisstofmijt. Ter vergelijking: op een niet-geïsoleerde vloer met tapijt zitten tot keer zoveel allergenen (huismijten) als op een geïsoleerde vloer met tapijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts