woensdag 10 februari 2021

Zonwerend glas ervaringen

Gratis Offertes binnen minuten van Glaszetters bij u uit de Regio! Vergelijk nú vele glazen bij wehkamp. Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Het beste uit de bioscoop als eerste thuis. Geen abonnement, betaal per film.


Update je huis met de nieuwste interieurtrends en nieuwe interieurdecoraties.

Zonwerend glas houdt de warmte tegen, maar laat nog wel daglicht naar binnen. Lees hier of zonwerend glas een goed alternatief is voor zonwering. Dit is klaar glas met een Hard Coating aan de buitenzijde van het dubbel glas in positie 1. Het is leverbaar in verschillende tinten van Clear, Grey, Green en Brons. Het valt mij op dat de ruimtes toch behoorlijk opwarmen, zeker meer dan ik had verwacht.


Het glas aan de buitenkant is koel en het glas aan de binnenkant is warm. Dit had ik juist andersom verwacht. Maak ik een denkfout of is het glas verkeerd om.


Een ontwerp met minder glas en goed geplaatst levert meer netto winst.

Het meeste of zelfs meer zal verloren gaan in je glasverliezen die op dat moment niet of onder een grote hoek beschenen wordt. In de zomer is ieder binnenkomend wattje te veel zo ook met een zta van 39. Maar zoals ander zonwerend glas geldt dat het hele jaar door, dus ook wanneer zonnewinsten gunstig zouden zijn.


Een goede oplossing is een verwijderbare zonwering, bv screens of luiken. Nu is het even warm met temperaturen boven de graden binnen. Ik heb een glazen pui van meter breed precies op de zonkant met nu voor nood een wit schaduwdoek. Zo’n folie klinkt leuk, maar in de winter, voorjaar en najaar is het juist heerlijk dat het warme zonlicht binnenkomt.


Nadelen van zonwerend glas. Het glas zal een iets donkere tint hebben dan andere glassoorten. Wie doorheen het hele huis hetzelfde glas verkiest, zal hier dus wel een keuze moeten in maken. Voor wie zich daar echter niet aan stoort hoeft dit dus ook geen nadeel te zijn.


Heeft iemand daar ervaring mee? En dan met name of het helpt en of het de kleur van het glas beïnvloedt. Let op, de aangegeven kosten voor zonwerend glas is doorgaans altijd exclusief de plaatsing.


We zetten de verschillende kosten van zonwerend glas even voor jou op een rijtje met onderstaande tabel. Hoe hoger de U-waarde, hoe lager de isolatiewaarde van glas. De U-waarde van bijvoorbeeld enkel glas ligt zo rond de 6. Zonwerend driedubbel glas van hoge kwaliteit komt op dit moment op een U-waarde van tot 9. De sprong van naar is groot.

U kunt zonwerend driedubbel isolatieglas bij ons direct online bestellen. Dubbel glas is samengesteld uit glasbladen en spouw. Driedubbel glas bestaat uit glasbladen en spouwen.


Dit type beglazing isoleert dan ook opmerkelijk beter dan dubbel glas en zelfs iets beter dan superisolerend glas. De voordelen ten opzichte van superisolerend glas zijn echter te klein, waardoor dit type glas maar zelden gebruikt wordt. Iemand ervaringen zonwerende -raamfolie? Als het warm is wordt het echt bloedheet bij ons in de slaapkamer. Ik heb een verduisterend rolgordijn dat de zon wel wat buiten houdt overdag.


U hoeft alleen maar de gewenste dikte te selecteren van het zonwerende dubbel glas en de spouwbreedte aan te geven en uiteraard de maten in breedte en hoogte te vermelden. Hoeveel kost zonwerend glas ? Het zal u dan ook niet verbazen dat de gemiddelde prijzen per categorie kunnen verschillen. Afhankelijk van het type dat uw voorkeur heeft, betaalt u voor zonwerend glas vanaf euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts