maandag 23 november 2020

Welk hout voor schutting

Kwaliteit houtschuttingen voor ongekend lage Prijzen! De grootste collectie schuttingen hier! Schuttingen tegen de laagste prijzen. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd.


Bereken wat jouw houten kozijn kost. Kies uit 2producten vanaf € 299.

De schutting in uw tuin staat bij weer een wind buiten. Het hout dient dus bestand te zijn tegen de elementen en niet direct te vergaan. Deze eis zorgt ervoor dat lang niet alle hout soorten bruikbaar zijn voor in de tuin.


Geïmpregneerd hout is hout dat met een speciaal product (een zogenaamd impregneermiddel) is behandeld. Hierdoor is het beter beschermd tegen vocht en ongedierte, waardoor de levensduur aanzienlijk zal toenemen. Vurenhout en grenenhout zijn twee houtsoorten die vaak gebruikt worden voor de fabricage van geïmpregneerde tuinschuttingen. Ga je vanuit economisch oogpunt voor zachte, geïmpregneerde houtsoorten, let dan op het KOMO-keur. Dit keurmerk garandeert dat de schadelijke metaalzouten niet uit het hout spoelen.


Of gebruik kaphout van Staatsbosbeheer.

Ter illustratie: gooi eens een stuk geïmpregneerd hout of een stuk hardhout in de kachel. Vaak is extra betalen voor hout ook betalen voor kwaliteit. Welke denk je dat eerder opgebrand is? Dit loont zich op de lange termijn vrijwel altijd. Welk hout voor buiten moet ik nu kiezen?


Bij het kiezen van de juiste houtsoort dient u dus rekening te houden met de duurzaamheidsklasse én de specifieke kenmerken en eigenschappen van de houtsoort. Bedenk dus goed hoe vaak u het hout wil behandelen en hoeveel jaar het hout minimaal moet meegaan. Voor het afsluiten van de woning bestaan heel wat mogelijkheden.


Op deze pagina overlopen we alle soorten schuttingen met hun voordelen, nadelen, prijskaartje, onderhoud en duurzaamheid. Een nieuwe schutting laten plaatsen? Vraag hier vrijblijvend prijzen op maat aan. Ik wil een overkapping maken van hout achter in mijn tuin. Helemaal open alleen de achterkant dicht (=bestaande stenen schutting ). Nergens meer keuze in houten schuttingen.


Hout en Composiet planken, palen en schermen. Voor hout dat u buiten wil gaan gebruiken, voor bijvoorbeeld de schutting , poort, tuinhuisje of speeltoestel, zijn er diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht vindt u de diverse houtsoorten voor buitengebruik, wat de afkomst van het tuinhout is, welke toepassingsmogelijkheden er zijn en onder welke duurzaamheidsklasse deze houtsoorten.


Van welke schuttingplanken wil je jouw schutting maken?

Heb je douglas hout op het oog? Kies je voor de klassieke rabatplanken? Een hardhouten schutting brengt naast privacy en praktische voordelen ook een warme en mooie uitstraling aan in je tuin. Tussen de betonpalen zit een betonnen onderplaat, welke voor een mooie (rottingsvrije) afsluiting onder de schutting zorgt. Het beton is wat poreus en ruwer afgewerkt dan het luxe beton, wat in de tuin een mooie natuurlijke uitstraling geeft.


Eén van de meest populaire en stevige soorten schuttingen zijn de hout betonschuttingen. De combinatie van een hardhouten schutting en beton zorgt voor een stevig en duurzame tuinafscheiding welke jaren meegaat. Met ons advies kiest u altijd het juiste hout voor uw schutting. Het is begrijpelijk dat u bij het bouwen van uw schutting 1 zeker wilt zijn over uw keuze voor het hout van de schutting. Om het maken van een keuze uit ons ruime assortiment gemakkelijker te maken, zijn onze specialisten u graag van dienst met persoonlijk advies.


Er zijn veel verschillende soorten hout geschikt om uw gevel mee te bekleden. Afhankelijk van de wensen en eisen, uw budget en de toepassing kunt u een keuze maken. Op deze pagina helpen wij u met een handig overzicht van de verschillende houtsoorten en de voor en nadelen.


Hout is levend materiaal en dat betekent dat het “werkt”, als gevolg hiervan kunnen scheurtjes in het hout verschijnen. Grenen kan wat oppervlakkig en vuren kan wat diepere scheuren vertonen. Omdat het hout een diepte impregnering heeft ondergaan, hebben eventuele scheurtjes geen gevolgen voor de levensduur.


Belangrijk om vooraf te bepalen is welke houtsoort u wilt gaan gebruiken. Voor een houten schutting is geïmpregneerd tuinhout en hardhout geschikt. Vaak wordt er voor geïmpregneerd tuinhout gekozen. Dit omdat geïmpregneerd hout wat goedkoper is dan hardhout.


Wij benoemen voor u de verschillen, voor - en nadelen. Voor het vormen van een schutting kunnen verschillende houtsoorten gebruikt worden. Zoekt u voordelig hout dan is geïmpregneerd tuinhout een goede optie.


Dit is grenen hout of vuren hout dat geïmpregneerd is, waardoor het langer meegaat. Met grenen planken en vuren planken kunt u bijvoorbeeld een schutting of tuinhek bouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts