dinsdag 19 november 2019

Vlekken plafond verwijderen

Bij een heviger vervuild plafond dat bijvoorbeeld schimmel, vocht- of weervlekken heeft, is het vuil lastiger van het plafond te verwijderen. Je kunt dit type vlekken herkennen aan de kleur, vorm en het patroon. Uw plafond schoonmaken van weervlekken of schimmel doet u met een verdunde oplossing van water () met bleekwater of chloorbleekmiddel ().


Dep de vlekken en spoel goed na met koud water. Roet verwijderen van het plafond doet u eerst met een stofzuiger met grove borstel (loszittende roetdeeltjes).

Voordat je de schimmelplekken op je muren of plafonds gaat verwijderen , moet je eerst weten waar het vocht vandaan komt. Schoonmaken heeft weinig zin als de vlekken er binnen de kortste keren weer op zitten. Gaat het om het plafond onder de badkamer? Ga dan rondom de douche op onderzoek uit.


Waarschijnlijk heb je daar ergens last van lekkage. Lekkage vlekken in plafond verwijderen. Er is niets lelijker en meer storend aan de uitstraling van een interieur, dan vieze lekkageplekken op het plafond.


Vochtplekken die door lekkage zijn ontstaan zien er niet alleen afstotelijk uit, maar kunnen ook tot allerlei problemen leiden.

Zo gaat verf, behang en stucwerk door vocht loszitten. Een mooi wit plafond is heel besmettelijk voor vlekken. Vaak blijft een plafond nog wel een tijdje mooi wit, maar al gauw komen er kleine vlekken op. Het is dan niet nodig om meteen uw hele plafond opnieuw te witten: vaak helpt een schoonmaakbeurt al heel veel. Een plafond schoonmaken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.


Het kan je huis permanent beschadigen dus je moet het zo snel mogelijk aanpakken. Schimmel van het plafond verwijderen. Door een paar eenvoudige stappen te volgen kun. Om deze te verwijderen hebben wij twee adviezen gekregen.


Vlekken verwijderen is geen probleem als je HuishoudPlaza kent. In onze vlekkengids vind je namelijk een tip voor bijna elke vlek. Heb je dus een vlek , kijk dan snel. Vlekken in behang Ernstige vlekken die niet te verwijderen zijn kun je overdekken met een restantje behang.


Scheur een stukje van het behang. Een ongelijke rand aan dit stukje zal minder opvallen dan een scherpe (bijv. geknipte rand). Plak het stukje over de vlek.

Let erop dat het motief precies klopt. Een lastige klus, want hoe wit je het plafond zonder troep? Zo pak je stucwerk verven aan en kan je gele vlekken plafond verwijderen. Vlek op gestuct plafond Probleem! Een van de gezinsleden liet een kuip boter op de tegelvloer stuiteren met als gevolg dat een klodder boter op het gestucte plafond (draai-stucwerk) terecht kwam.


Daar kwamen we pas na een dag achter, dus de boter is deels ingetrokken en deels opgedroogd. Ik denk dat over vlekken al vele boeken vol zijn geschreven. Toch hoor je zo hier en daar wel eens een tip over het verwijderen van een vlek , die je in geen enkel boek nog bent tegengekomen.


Nicotine verwijderen plafond : de oplossing. Het verwijderen van nicotinevlekken in huis is een lastige klus, maar het eindresultaat mag er zijn. Hieronder vindt u het stappenplan om de nicotinevlekken van uw wand of plafond te verhelpen.


Reinig de oppervlakte waar de vlek zichtbaar is met Universol. Rookaanslag van bijvoorbeeld nicotine is niet eenvoudig te verwijderen , u kunt het gaan schoonmaken met ammoniak maar dan zal niet alles verdwijnen. We kennen allemaal die heel kleine zwarte puntjes op PVC-ramen, lampenkappen, snoeren en plafonds.


Op de meeste materialen kan je vliegenpoep verwijderen met een nylon schuursponsje (nooit een groen schuursponsje!), microvezeldoekje of oude nylonkous en een gewoon sopje van allesreiniger of waspoeder. Poets daarna de schoenen met een zachte doek. Bruine vlekken op het plafond als gevolg van lekkage kan men het beste opbleken – met tampon en rubberhandschoenen – alvorens een nieuwe laag verf aan te brengen. Professioneel nicotineaanslag verwijderen van plafonds. Plafond wassen en schoonmaken: Zinvolle redenen om het plafond te wassen.


Onevenredig vervuilde plafonds zijn een compleet ander verhaal. Bijvoorbeel schimmel op een badkamer plafond groeit altijd in de vorm van opvallende vlekken in plaats van evenredige kolonies. Het lijkt mij verstandig om watervlekken eerst met dit spul (of iets anders effectiefs) in te smeren, want er is niks frustrerender dan dat na uren texen alsnog de vlek door gaat schemeren.


Het is verstandig om geregeld uw badkamer te inspecteren op beginnende schimmels die te herkennen zijn aan bruine puntjes op de hierboven aangegeven plaatsen. Hoe kunt u schimmel uit uw badkamer verwijderen ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts