dinsdag 17 december 2019

Synthetische latex

Zoek naar foam matras op de nieuwe KensaQ. Bespaar tot wel via kiesproduct. Een hoog natuurlijk latexaandeel in het latex matras zorgt voor een goede temperatuur (niet te warm en niet te koud). Natuurlijk latexaandeel is namelijk poreuser dan synthetisch latexaandeel.


Talalay latex is door het gepatenteerde procutieproces nog beter in staat vocht snel af te voeren en warmte te reguleren. Natuurlatex is het sap van de tropische rubberboom “Hevea Brasiliensis” die gekweekt wordt op plantages in Zuid-Oost Azië (Thailan Maleisië, Vietnam en Indonesië), delen van Afrika (Kameroen) en Zuid-Amerika (Brazilië).

Synthetische latex wordt geproduceerd uit olie. Meestal is het een combinatie van beide. Een 1 natuurlatex matras kan helemaal niet want dan zou het vloeibaar zijn ( latex melk) en zal dus altijd gemixt worden met een additief. Op een vergelijkbare manier maken we synthetische rubber. We beginnen dan niet met de latex uit de boom, maar met allemaal stoffen afkomstig uit aardolie.


Met de moleculen daarvan (monomeren) maken we polymeren. Dat zijn de lange ketens waaruit synthetische rubber is opgebouwd. Het werkt als een isoleer.

Een goede synthetische muurverf sluit de vlekken blijvend op en lost niet meer op door een nieuwe verflaag. Deze muurverf wordt synthetisch genoemd. Daarom is deze muurverf bijvoorbeeld bijzonder geschikt om over vochtkringen (bijvoorbeeld na lekkage) of nicotine vlekken aan te brengen.


Schilderen met latex of muurverf. De naam latex als muurverf is een begrip geworden, alhoewel de benaming feitelijk onjuist is. Werd de grondstof ooit gewonnen vanuit de sappen van de rubberboom, tegenwoordig wordt de latex via synthetische weg verkregen. Voor het synthetisch produceren van rubber is polymerisatie vereist, een proces dat ook gebruikt wordt in de productie van plastics. Latex of schuimrubbermatras.


Voorbeelden van synthetische rubbers zijn chloropreenrubbers, 3-butadieenrubbers en butylrubbers. De kwaliteit is afhankelijk van de gebruikte percentages natuurrubber en synthetisch rubber. Doorgaans is natuurrubber beter. Nelfamur Classic en andere muurverven bestelt u makkelijk en tegen een zeer gunstige prijs in onze verfwebshop.


Schuimrubber is van oorsprong een natuurproduct, maar wordt ook langs chemische weg uit nafta vervaardigd. Heeft u een vraag over Nelfamur Fixeer of een van onze andere producten? Stel uw vraag dan via ons contactformulier, of zie het technische documentatieblad.


Deze soort plafondverf is uitermate geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Deze verf is te verdunnen met terpentine.

Niet alle latex producten zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Producten die kunstmatige ( synthetische) latex gebruiken, zoals latex verf, zullen geen latex allergie veroorzaken. Sommige mensen lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van een latexallergie: Mensen met spina bifida. Dit gaat elkaar beslist niet bijten. Reinig en schuur de ondergrond zo goed mogelijk.


Kit alle openstaande naden tussen de treden, stootborden en bomen met een acrylaatkit. Dit geeft een mooi afgewerkt resultaat ipv openstaande naden. Bij een synthetische muurverf moet je wel weten waarom je deze gebruikt. Als een muur geen vlekken of nicotine vlekken heeft kun je gewoon met een latex verf sausen.


Kun je goedkopere rubber maken? Daarvoor gingen onderzoekers aan de slag met andere goedkopere monomeren. Zo ontdekten ze diverse synthetische rubbers, gemaakt uit grondstoffen die uit aardolie komen. Een hele bekende synthetische rubber is styreen-butadieen-rubber. En je weet al dat we vaak afkortingen gebruiken.


Onze nicotineverf is een speciale anti-vlekkenverf die je tijd bespaart, doordat het voorstrijk en muurverf in is. Je hoeft niet voor te behandelen, maar kunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts