vrijdag 29 januari 2016

Lijnolie kleuren

Voor 22:bestel morgen in huis. Lijnzaadolie van Raw Organic. Lijnolie -behandeling geeft een bruine kleur. Dit hoort bij lijnolieverf en het hout is nog steeds goed beschermd!


Om kleur , diepte en een lichte glans terug te krijgen smeer je de oppervlakte licht in met gekookte lijnolie.

Over het algemeen is, afhankelijk van de omstandigheden, een onderhoudsbeurt met lijnolie nodig na 6-jaar en is herschilderen nog lang niet nodig. Ook de verf op lijnolie basis is bijzonder milieuvriendelijk en een uitstekende keus voor uw gezondheid. Bovendien is de kwaliteit van onze verf op lijnolie basis zeer hoog en biedt het veel voordelen. Verf op lijnolie basis wordt namelijk ‘opgezogen’ door het hout, waardoor het hout waterafstotend wordt. Online lijnolie voor op hout.


Voor de ultieme duurzame oplossing van uw houten oppervlakte is het aan te raden om de oppervlakte voor te behandelen met rauwe lijnzaadolie. Huibert Schallenberg werkte met olieverf die hij zelf mengde van pigment en lijnolie. Pigmenten zijn zeer fijne gekleurde poeders.

Door deze te mengen maakte Huibert zijn kleuren. Voor het bindmiddel gebruikte hij lijnolie. Hierdoor ontstond de olieverf. Gekookte lijnolie wordt in Nederland vaak gebruikt als eindproduct voor houtbescherming. Wat veel mensen echter niet weten is dat er heel veel verschil in soorten lijnzaadolie zit.


Zoveel zelfs dat sommige soorten gekookte lijnolie eigenlijk helemaal niet gekookt zijn. In principe kan lijnolie alleen op onbehandeld hout worden aangebracht. Echter indien de lijnolie , ondanks dat er al een beits is aangebracht, nog in het hout kan trekken, dan kunt u nog een keer lijnolie aanbrengen.


Het pigment bevat nog steeds lood en daarom heeft Moose Fãrg houtverf speciaal geselecteerde loodvrije pigmenten toegepast. Het is een bestandsdeel van diverse verfsoorten waaronder van oudsher olieverf. Ook kan het gebruikt worden als basis voor vernislak. Daarnaast wordt lijnolie gebruikt voor de conservering van ongeverfd hout en van visnetten. Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product.


Drogende olie voor het impregneren van hout, natuursteen, alkalisch uitgewerkt beton, metalen. Schraal maar wel droog kaalgehaald hout (in bijvoorbeeld kozijnen) kan men ook zeer goed behandelen met gekookte lijnolie. Breng de lijnolie aan met een platte kwast en wrijf eventueel uit met een doek.

In die gevallen wordt de droging niet verder versneld maar worden de kleur en het effect van het siccatief op het hout gebruikt om een mooier. De afgebeelde kleuren zijn beeldschermkleuren en kunnen afwijken van de werkelijke kleuren. Dit product is ook te mengen in honderdduizenden kleuren op de verfmengmachine.


Dan adviseren wij gebruik te maken van een goede, transparante lijnolie. Ik ben schilder en heb vorig jaar een onbehandelde topgevel twee keer met gekookte lijnolie behandeld. Het hout van de topgevel is red cedar en de gevel is gesitueerd aan de noordkant.


Na ongeveer driekwart jaar werd de gevel helemaal zwart. Onder het dakoverstek is de kleur nog wel intact. Ook geschikt als bindmiddel voor olieverf (kunstschilderen).


GAMMA gekookte lijnolie is ook zeer geschikt om uw reeds gebruikte verfkwasten in te bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts