vrijdag 22 februari 2019

Het behang

Bekijk gehele fotobehang collectie. Steden, dieren, bloemen en meer. Jou of jouw: jouw behang Buigings-e: Mooi of mooie behang Groot of grote behang Half of halve behang Grappig of grappige behang Leeg of lege behang leuk of leuke behang Vet of vette behang Snel of snelle behang Wit of witte behang Klein of kleine behang Rood of rode behang Dik. Van sloophout behang tot steigerhout en betonvarianten.


Om een muur goed en strak te behangen , hebben wij een aantal praktische tips.

Zorg er altijd voor dat de ondergrond glad is. Op een korrelige wand zal de lijm niet goed hechten en worden oneffenheden zichtbaar door het behang heen. Kijk goed naar de instructies van het behang. Dat kan voor een paar uur, maar ook voor een aantal dagen. Kinderen, die bij ons komen logeren, draaien gewoon mee in de huiselijke situatie.


Het ingesmeerde deel vouw je dubbel om makkelijk het papier te verplaatsen. Verschuif dan de baan en smeer dan het resterende deel behang in.

Vouw dit deel dan ook dubbel en laat het behang enkele minuten inweken. STAP 3: Werkwijze behangen. De hoek die je meteen ziet als je de kamer binnenkomt is de beste hoek om het behangen te starten. Het moet een ruimte tot leven laten komen, de juiste sfeer neerzetten en bij iedereen in de smaak vallen.


Het is niet altijd eenvoudig om aan te geven wat je eigen smaak precies inhoudt, hoe groot het motief moet zijn en wat goed samengaat met je huis en interieur. Het voordeel van behang afweken is dat er geen speciale machines nodig zijn. Gebruik liefst warm water, dit zal het losweken van het behang. Je kan ook gebruik maken van een speciaal weekmiddel. Dit is verkrijgbaar in elke doe- het.


Door samengeperste glasvezels geeft dit een strak effect op de muur. Het is zelfs mogelijk om over dit soort behang heen te schilderen met een mooi kleurtje! Daarnaast kies je met vinylbehang voor duurzaam behang dat tegen een stootje kan, ideaal voor gezinnen met kinderen.


Wij helpen je het juiste behang voor je project te vinden. Het ene behang is het andere. Eerst moet je beslissen of je het behang wilt overschilderen.


In de HORNBACH Onlineshop vind je overschilderbaar vlies- en papierbehang met verschillende reliëfpatronen, 3D- behang , glasvezelbehangen glad schildersvlies en renovatievlies.

En wil je het behang eerst in het echt zien, dan kun je altijd terecht bij je lokale GAMMA-bouwmarkt. Waarom zijn er zoveel soorten behang en wat zijn de verschillen? Heb je al een tijd niet meer behangen , dan is het belangrijkste om te weten: vroeger was behang van papier, en nu niet of nauwelijks meer. Bestel alles wat je nodig hebt om je muur te behangen en Praxis bezorgt het bij je thuis.


Maar heb je nog geen idee welk behang het beste past bij de sfeer die je wilt creëren? Zoek plaatjes en kleuren bij elkaar die jouw gewenste sfeer oproepen. Doe inspiratie op, vind geweldige producten, vergelijk prijzen en koop eenvoudig!


Bij Cafedeco vind je alle ingrediënten om jouw huis tot een thuis te maken. Je zou er zomaar aan voorbij lopen, aan het behang in de rechter voor- en achterkamer in het Museum Meermanno. Er is hier al zoveel moois te zien, en behang is maar behang , niet? Toch loont het de moeite dit behang goed te bekijken. U ziet hier namelijk het oudste papierbehang dat in Nederland ter plekke bewaard is gebleven.


Die vrolijke patronen en dessins kunnen ook bij jou aan de muur pronken. Met behang creëer je snel je eigen thuis. Je kunt het niet zo gek bedenken wij hebben alles op het gebied van behang. Roer het lijm-watermengsel ongeveer minuten of totdat de lijm glad is.


Breng vervolgens met een kwast de lijm achter het behang in een dunne laag aan en plak het behang op de muur. Op verzoek kunt u ook een professionele behangexpert raadplegen. Vouw hem dubbel en smeer de andere helft in. Let er met name op dat de zijkanten van de banen goed op elkaar zitten, anders loop je het risico dat de kanten te snel drogen en het behang op de naden los gaat zitten als het op de muur zit. Vouw daarna de baan op als een harmonica en leg deze voorzichtig weg voor minuten.


Het juiste behang kiezen In het grote aanbod van behang kun je soms best een beetje overweldigd raken. Allereerst is het belangrijk om goed na te denken over de ruimte, de wanden, patronen en kleuren. Onopvallend behang in één kleur kan vaak als saai worden ervaren. Dan kun je beter kiezen voor verf. Dat ragdoek zat over latten gespannen die tegen de muur waren geplaatst, het zogenaamde betengelen.


Soms werd een grondlaag van krantenpapier gebruikt. Tegenwoordig worden de muren vlak gemaakt en kan het behang er zo opgeplakt worden met behangplaksel, gemaakt van roggemeel. Behang werd vroeger op ragdoek gelijmd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts