vrijdag 9 november 2018

Grondverf muur

Grondverf van alle merken op beslist. Zo komen vers bepleisterde muren , houten meubels en kozijnen nog beter uit de verf met een goede basislaag. Voor een optimaal resultaat raden wij aan minstens twee lagen grondverf aan te brengen. Voor welke kleur grondverf ga jij? Wanneer je grondverf gebruikt, is het materiaal beter beschermd tegen vuil en komt de afwerkkleur meer tot zijn recht.


Deze primer neutraliseert zuigkrachtverschillen van de ondergrond en is dus ook geschikt voor poreuze ondergronden zoals beton of bakstenen.

Hout dat nog niet eerder bewerkt is heeft eerst een laag grondverf nodig om de houtnerf te vullen en de zuiging van het hout weg te nemen. Ook voor kunststof oppervlakken is er grondverf. Hiervoor geldt hetzelfde als bij een grondverf. Door de ondergrond op de juiste manier te behandelen, krijgt je een perfect eindresultaat met een betere dekking en minder streepvorming. Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel online!


Wat het verschil is tussen de beiden? Primer en grondverf zijn precies hetzelfde, het gaat slechts om de Nederlandse en de Engelse benaming daarvan. Zo kun je het hout, een muur , beton of een andere ondergrond ‘gronden’ of ‘primeren’, waarbij je gebruik maakt van de grondverf of primer.

Het Engelse woord primer betekent namelijk grondverf. Als de namen al gelijk zijn, is er dan wel een verschil tussen een grondverf en primers? Het verschil tussen een grondverf en een primers. Een grondverf zorgt ervoor dat de lak beter hecht op de oppervlakte en wordt over het algemeen gebruikt op hout. Stel dat je kinderen met alcoholstift op een bepleisterde muur hebben getekend en die dus een nieuw laagje verf kan gebruiken.


Of dat er uitgedroogde vochtplekken zichtbaar zijn op de muur. Nieuwe muren zijn vaak stoffig. Een nieuwe muur moet je daarom eerst stofvrij maken. Repareer eventuele beschadigingen met een vulmiddel. Omdat nieuwe muren veel verf opzuigen, behandel je deze eerst met voorstrijk.


Dit zorgt voor een betere hechting en dekking van de verf. Is dat ipv coating of de isolatiecoating, die men van te voren op de muur aanbrengt? Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven.


Voor het mooiste schildersresultaat is het een must om met primer te werken. Voor metaal en kunststof gebruiken we de naam primer, voor hout wordt meestal gesproken over grondverf. Afhankelijk van de ondergrond spreekt het voor zich dat je best een ander type verf gebruikt voor de grondlagen.


Gebruik dan eerst een muur primer of een wall primer.

Muurprimer goedkoop kopen. Maak altijd gebruik van onze aanbieding,. Bij hout is een goede laag grondverf cruciaal. Houten oppervlaktes die je met een grondlaag verft gaan minimaal langer mee en dan ben je er nog niet.


Hout pakt mooier en zorgt voor een veel mooiere en betere toplaag. Als je op hout werkt moet je altijd grondverf gebruiken. Wat je ook wilt voorkomen is bloedend hout.


Wijzonol geeft je advies en tips voor het gebruik van grondverf. Dit is een watergedragen zelfreinigende muurverf met NPS technologie. Dit betekent dat er minimale vuilaanhechting ontstaat aan de muur. De verf is van de hoogste kwaliteit en is extreem duurzaam.


Het zorgt er tevens voor dat de kleur op de muur behouden blijft. Ook is de verf goed regendicht, dus dat beschermt de muur nog eens extra. Wij willen alle muren en plafonds in ons appartement overschilderen.


De primer werkt niet alleen als voorbereiding op het te schilderen oppervlak, maar zorgt ook voor een perfecte hechting van de toplagen. Je vermijdt verfstrepen op je muren. Een grondverf heeft als voordeel dat je ze kan toepassen op verschillende soorten materialen, zoals beton, gips, scheidingswanden of behang of glasvezel.


Standaard is grondverf gewoon wit, maar er bestaat ook aangekleurde grondverf die zorgt voor een mooier resultaat bij bepaalde eindkleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts