dinsdag 6 november 2018

Maten gordijnen berekenen

Met gratis zeker meten verzekering bestel je maatwerk gordijnen zonder risico. Bestel online of boek onze service! Of bezoek één van onze winkels. De voordeligste Gordijnen op maat.


Maten gordijnen berekenen

Vraag uw Gratis Kleurstalen aan. De gratis kleurstalen zijn met 1-werkdagen bij u thuis! Design, Direct Van De Makers.


Voor gordijnen onder de rail meet je de hoogte van de vloer tot aan de onderzijde van de rail. Meet dit wel op verschillende plekken. Bij HEMA vind je raambekleding echt in alle soorten en maten.


Gordijnen , rolgordijnen, plisségordijnen, dupli plisségordijnen, horizontale jaloezieën, duo rolgordijnen en vouwgordijnen. Je hoeft alleen maar de kleur, het materiaal en de uitvoering te kiezen die past bij jouw interieur. En HEMA maakt het helemaal voor je op maat. Neem de kortste kant als hoogtemaat. Laat de gordijnen altijd enkele centimeters boven de ondergrond vallen: zo hangen ze altijd vrij.


Met het stappenplan voorkom je fouten en zie je waar je rekening mee moet houden. U geeft de maten op die u heeft gemeten volgens de meetinstructies. Zelf haalt u hier niets vanaf of telt u hier niets bij op. Het atelier zorgt er voor dat het gordijn vrij hangt van de vloer of de vensterbank en breed genoeg is wordt gemaakt zodat het gordijn altijd goed sluit en past. Bereken de hoeveelheid stof.


Wij bieden u de mogelijkheid om in onze rekenmodule - aan de hand van de door u opgegeven maten - uit te rekenen hoeveel stof u nodig heeft. Neem voor de breedte van de gordijnen , de breedte van de rails of roede en voor de hoogte, de maat van de bovenkant rails tot strak op de vloer of vensterbank. Meet vanaf de bovenkant van de gordijnrail.


Opmeten gordijnen aan rail. Indien u de gordijnen onder de rail hangt meet dan de hoogte van de vloer tot onderzijde rail. Hoogte meten (B) De hoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant rail of roede tot aan de vloer of vensterbank. De marge om de gordijnen te laten vrij hangen is 2cm. Dit betekent dat wij deze 2cm inhouden van de door jou opgegeven hoogte zodat de plooien in het gordijn mooi en soepel vallen en de zoom van de gordijnen net boven de vloer hangen.


Ontdek ons ruime assortiment! Bekijk het gehele assortiment gordijnen. Het opmeten van je gordijnen is niet moeilijk, wel moet dit secuur gebeuren. We adviseren om bij een ringgordijn eerst de roede op te hangen, dit om de exacte hoogte van het gordijn goed te kunnen bepalen.


Afhankelijk van de maakwijze (gewense confectie), bereken je de maat anders. We beginnen met de algemene tips. Daarna volgt per type gordijn (rail, happy wave of ringen) of vouwgordijn de berekening. Gordijnen opmeten Het opmeten van je gordijnen is niet moeilijk, maar het moet wel secuur gebeuren.


Maten gordijnen berekenen

We hebben een instructievideo en printbare meetinstructies voor je opgesteld. Je ziet zo meteen hoe je een gordijn opmeet. Deze instructies kun je ook nog eens rustig nalezen door de meetinstructie als PFD-bestand te downloaden. De afmetingen van gordijnen bestaan uit een breedte- en een lengtemaat. U start het best met het opmeten van de breedtemaat van uw gordijnen.


U kan dit berekenen door de lengte van uw gordijnrails horizontaal te meten. Voor de dagmaat of raammaat rekenen wij daarbij altijd centimeter bij voor uw pakket. Wenst u de gordijnen van plafond tot vloer, dan meet u plafond tot vloer min cm.


Bij een breed raam meet u links en rechts van het raam en neemt de gemiddelde hoogte. Lees voordat je gaat meten onze tips of bekijk de instructievideo. Zo weet je zeker dat je gordijnen straks de juiste maten hebben. Wacht bij een nieuwe woning met meten tot de afwerking rond het kozijn helemaal klaar is. Gordijnen maken hoeft niet moeilijk te zijn, met behulp van de Gordijn -o-meter van Jan Sikkes wordt het al helemaal een stukje makkelijker!


C = de pakketdiepte van het gordijn als het gordijn gesloten hangt. Ook bij een waveplooi geldt hoe meer stof hoe mooier de plooi ! Er zijn antwoorden gegeven. Transformeer je Huis met onze grote selectie aan accessoires.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts