dinsdag 20 november 2018

Violen planten

Bloemen verstuur je laten bezorgen via Greetz. Bezorgd waar en wanneer jij wilt. Laat je bloemetje bezorgen met een personaliseerde wenskaart. Wie vrerras jij via Greetz?


Bekijk nu het assortiment.

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Alle soorten en maten Planten. Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Vergelijk nú online, vanaf € 49. Mijn violen op de volle grond lijken nu toch echt uitgebloei de tuin wwordt er rommelig door. Wat kan ik nu, in juli het beste doen of welke planten er tussen door zetten?

Het wordt dan bont, maar wel erg mooi. Ook als voorjaarsbloeier is de viool ideaal. Met alle verschillende kleuren, van lichte tinten zoals geel, zachtblauw en roze, tot de felle tinten oranje en paars, voor kleur in de tuin haal je violen in huis! Ook deze periode zijn violen geen moeilijke planten , geplant worden in de nog koude grond vinden ze geen probleem.


Als je een tuin hebt, heb je vast wel eens viooltjes gehad. Deze vrolijke bloemetjes zorgen direct voor een kleurexplosie in je tuin. Wist je dat er ontzettend veel. De eigenschap die het viooltje erg populair maakt is vrij uniek, het plantje geeft ook in de winter (als het niet vriest) bloemetjes en dus kleur in de tuin en houdt dit erg lang vol.


Viooltjes of Viola Planten Zet de viooltjes in humusrijke grond. Zet ze nooit helemaal tegen elkaar aan, ze kunnen nog flink uitgroeien. Doe eventueel wat potgrond of hele fijne tuinaarde in het gat voor u ze plant. Het viooltje houd immers van losse, humusrijke enigzins zandige grond.


Violen brengen kleur in de winter! Ze geven als geen ander kleur in de herfst en de winter. Viooltje ( Viola ) is een geslacht uit de viooltjesfamilie (Violaceae).

Het geslacht kent circa vierhonderd soorten die voorkomen in gematigde streken. De meeste soorten worden op vochtige en iets beschaduwde plaatsen aangetroffen. Je zult zien dat winterviolen zich in het voorjaar ook extra inspannen.


Ze worden langer en gaan de hoogte in groeien. Op een gegeven moment worden ze zo lang, dat ze omvallen en de grond raken met als gevolg dat ze lelijk worden. Hebben ze dit punt bereikt, dan grijp je in. Knip de planten terug en geef ze ook wat vloeibare voeding.


Dankzij geurende planten is het bijvoorbeeld extra genieten in de tuin. Er zijn ontzettend veel (vaste) planten met heerlijk geurige bloemen. Je haalt de Mediterranée namelijk gewoon hier naartoe met mediterrane planten. Ze beschermt zichzelf door bij vorst plat te gaan liggen en richt zich bij hogere temperaturen weer omhoog. De beste standplaats voor grootbloemige violen is de zon of halfschaduw.


Ze kunnen in de zon staan, maar nemen ook al genoeg met een lichte schaduw plekje. De verzorging van violen is niet zo moeilijk. Bosviooltje is een verzamelnaam die aan de winterharde, kleinbloemige viooltjes wordt gegeven die in het najaar massaal worden aangeboden. Je kan met allerlei middelen slakken gaan bestrijden in de hoop dat jouw hosta’s en dahlia’s niet worden opgegeten. De najaarsviolen zijn vanaf eind september volop beschikbaar.


Vaak met succes maar voor sommige planten een verloren zaak. Blijft het probleem zich voordoen dan kan je deze planten vervangen door soorten waar slakken niet van houden. Wij bieden een ruim assortiment aan violen. U kan ons gehele aanbod hier bekijken in onze catalogus. Ze zijn meestal eenjarig maar er zijn ook vaste violen.


Ze groeien het best en koele temperaturen. Ook in het najaar gaat het tuinseizoen gewoon door. In het eerste jaar hebben ze veel water nodig. Planten als violen , chrysanten en siergrassen zorgen dat er meer dan voldoende te beleven is.


Met een paar simpele ingrepen geef je jouw tuin, balkon of terras een oppepper. We presenteren vier najaarstuinen volgens de laatste trends.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts