woensdag 7 november 2018

Glasweefselbehang stucen

Glasweefselbehang Op beslist. Zoekt u een betaalbaar en ervaren stucadoor? Wilt u graag stucen op behang dan kan dit alleen als u over glasvezelbehang gaat stucen.


Voordat u het glasweefselbehang gaat stukadoren moet u het nog wel eerst even primeren, zodat het stucwerk niet los gaat laten. Deze vezels worden op een speciale manier verweven en geperst tot een zeer fijn en zeer sterk gaas ontstaat.

In het gaas zijn lokaal verdikkingen aan te brengen, zodat een mooie structuur zichtbaar wordt. Easy Stuc is de specialist voor het aanbrengen van glasvezelbehang. Glasvezelbehang zorgt voor een strak eindresultaat van uw wanden. Op die manier is het eindresultaat vergelijkbaar met traditioneel stucwerk.


Ook uw muur egaliseren zonder te stucen ? Andere benamingen voor glasvezelbehang kunnen vliesbehang, glasweefselbehang of glasvliesbehang zijn. Bij GAMMA kun je kiezen tussen glasweefselbehang (behang met een decoratieve afwerking) en glasvliesbehang (behang met een gladde afwerking). Beide soorten behang zijn ijzersterk en beschermen je muur tegen een stootje.

Daarnaast hebben beide behangsoorten een brandvertragende werking. Dus vraag het hier maar even. In de slaapkamers zit glasvezelbehang wat door vorige bewoners lelijk aangebracht is. Het liefst zou ik de wanden opnieuw stucen.


Moet ik dan eerst het behang verwijderen of kan ik daar gewoon overheen stucen ? Schilderen of spuiten van renovlies: Na het aanbrengen van het glasweefselbehang zullen de naden lichtjes bijgewerkt worden met een flexibel opvul middel zodat deze niet tot nauwelijks zichtbaar zullen wezen na de verf behandeling. Als de naden droog zijn zal er een latex muurverf aangebracht worden gerold of gespoten met een airless spuitmachine. Dat maakt de keuze tussen stucen of renovlies makkelijker. Het materiaal is daarnaast ook stootvast, slijtvast en brandveilig.


Easy Stuc is zelfs toepasbaar in de badkamer na bewerking met een speciaal middel dat het behang waterbestendig maakt. De kwaliteit van Easy Stuc is te zien in onze showroom in Renkum. Een glasweefselbehang aanbrengen? De klusvideo laat zien hoe je eenvoudig een glasweefselbehang aanbrengt.


Meer informatie en advies? Vergis je niet: wanden van een nieuwbouwwoning stucen is minstens even duur als glasweefselbehang. Wil je toch laten stucen , dan vooral niet bzuinigen op een goede voorbewerking.

Tevens dient voldoende krimpgaas opgenomen te worden en na het stucen de inwendige hoeken licht insnijden met een mesje. Eenvoudig online bestellen. Het behang heeft een decoratieve uitstraling en dit maakt glasvezelbehang geschikt voor in je woonkamer, slaapkamer of zitkamer.


Dit duurzame behang is uiterst sterk en gaat jarenlang mee. Javascript is uitgeschakeld. Op mijn zolder heb ik gipsen wandjes geplaatst.


De overgangsgebieden tussen de gipsplaten heb ik zo netjes mogelijk gevuld met de daarvoor bestemde vuller. Daar overheen heb ik de meest gladde variant van glasweefselbehang , dat glasvliesbehang heet, geplakt (met lijm). Maar je kan natuurlijk ook steeds gewoon je glasweefselbehang overschilderen. Toch een tip: probeer behangafweekmiddel in het water van de afstoom-machine te mengen.


De combinatie van beide oplossingen kan je helpen, maar spoel achteraf je machine wel goed uit. Hout moet echter wel op een speciale manier worden voorgelijmd worden. Stucen op hout is mogelijk. Een kleine korrel in deze voorlijm zorgt voor een optimale hechting.


Het stucen en decoratief afwerken van allerlei houten objecten is nu helemaal hot. Hout stucen met betonlook of roest maakt van je oude houten tafel een kunstwerk. De afgelopen jaren zijn er veel vragen gesteld over het verwerken en afwerken van glasweefselbehang of vliesbehang.


De gegeven antwoorden wijken soms af van de werkwijze van de professionele behanger of schilder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts