maandag 20 mei 2019

Hout olie donker

Hoeveel donkerder het hout wordt hangt af van de houtsoort. Daarnaast kan het hout donkerder worden doordat het oppervlak na het schuren niet voldoende stofvrij is gemaakt. Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product. Bruine Houtolies koop je eenvoudig online bij bol. Als het oppervlak ruw aanvoelt zodra de beits is opgedroog schuur het dan heel licht met fijn schuurpapier.


Zoniet, dan veegt u het oppervlak af met een schone doek.

U kunt het gebeitste oppervlak afwerken met was of lak, maar bedenk dat dit het hout donkerder maakt. Nadelen van lijnolie zijn, ook weer afhankelijk van de wijze waarop de olie is verwerkt, het vergelen en donker maken van het houtoppervlak. Bovendien kent rauwe lijnolie een bijzonder lange droogtijd die verkort kan worden door de olie te koken of door het toevoegen van siccatief. Rauwe Lijnolie hebben wij niet meer in het assortiment.


Hoe sterk het kleurverschil zal zijn is afhankelijk van het absorberend vermogen van het betreffende stuk maar over het algemeen kan hiervoor een redelijke indicatie worden verkregen door het hout even nat te maken met water. Na enkele minuten kunt u met een schone doek de beitsolie uitwrijven. Na circa twee tot vier uur kunt u nogmaals een laag beitsolie aanbrengen.


Wilt u de kleur donkerder maken dan kunt u wederom een laagje beitsolie aanbrengen. Hoe vaker je de beitsolie aanbrengt des te donkerder het wordt.

Ook de glansgraad neemt hierdoor toe. Voordat je gaat oliën kun je het hout behandelen met bv. Wil je het op een natuurlijke manier doen dan kun je ook een aftreksel maken van de groene schillen van walnoten en hiermee je hout behandelen. Osmo Speciale Houtolie Bangkirai is leverbaar in naturel en in donker.


Werk in de richting van de nerven. Daarna houdt de duidelijkheid echter al snel op omdat sommigen met houtolie de zogenaamde Chinese houtolie bedoelen die ook als Tungolie bekend is, terwijl anderen niets anders bedoelen dan één of andere soort olie die je op hout kunt smeren. In het eerste geval is duidelijk wat er met het woord houtolie bedoeld wordt, namelijk Chinese. Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel online! Oliefris Onderhoudsolie Zwart is een must have voor het duurzaam behoud van uw donker geoliede houten vloer.


Kies nu uw kleur en klik op het gewenste verpakkingsformaat. Daarna wordt uw bestelling gekoppeld aan onze webshop. U betaald snel en vertrouwd via de Ideal functie via Mollie betaaldiensten.


U heeft uw Restol product zeer snel in huis. Beitsen met Restol TM houtolie wordt écht een belevenis. Tafel in de olie zetten - Lees hier hoe de vakman het doet. Hout is een natuurproduct en als je hout niet behandelt wordt het zeer snel grijs.


Er zijn verschillende manieren daarvoor! Uw nieuwe vloer of meubelstuk verdienen alleen de beste bescherming tegen vocht en vuil. Teakolie is van oudsher in vele huishoudens te vinden.

Net als beits kan de beschermende olie in verschillende kleuren door Verfjob worden geleverd. Licht hout kun je bijvoorbeeld op een natuurlijke manier met olie donkerder laten opkleuren, zonder dat het hout zijn natuurlijke uitstraling verliest. Hout olieën en hout waxen kopen bij HORNBACH.


Verven is een manier om je hout goed te onderhouden. Echter je kan ook kiezen voor hout olieën of hout waxen. Teakhout verven of behandelen is goed te doen. Onderhoudsolie voor massieve werkbladen van bijv. Voordeel van olie als afwerking is dat kleine beschadigingen aan het blad te herstellen zijn.


Het resultaat is prachtig! Beits en houtolie brengt bescherming en schoonheid aan jouw hout , zowel binnenshuis als buitenshuis. Hout , zoals kozijnen, ramen of deuren, (tuin)meubelen of tuinhuizen hebben van tijd tot tijd een nieuwe baan verf nodig. Leer hier hoe je het houtbeschermingsproject het beste kunt uitvoeren.


Behandel je jouw parket, trap of meubelen best met beits of olie , vernis of boenwas? Dat hangt af van het resultaat dat je wil. Ontdek hier de verschillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts