vrijdag 24 januari 2020

Wat is duurder screens of rolluiken

Dé Webwinkel voor Sportvissers. Ik was van plan om enkel screens te nemen aan de keuken en aan de zithoek (zuidgericht) maar de architect is niet echt een voorstander van die screens aangezien deze geen grote levensduur hebben. Nu ben ik aan het twijfelen om overal (elektrische) rolluiken te nemen. Ik zou er nodig hebben waarvan er grote zijn (2m, 5m en meter).


Het belangrijkste voordeel van screens is zonwering. Een zonnescreen is echter niet alleen in de zomer interessant.

Screens hebben namelijk een isolerende functie die ook in de winter zeer goed van pas komt. Sluit ‘s avonds en ‘s nachts uw screens en u zult zien dat de warmte een stuk beter in uw woning blijft. Wij hebben rolluiken , onze buren screens. Bij ons is het een heel stuk koeler in huis. Bovendien kun je screens niet omlaag laten als het gaat regenen of als het heel hard waait, tenminste dat zeggen de buren.


Ofwel overal screens ,ofwel schuifraam rolluik en keuken screens. Rolluiken versus zonnescreens, wat te kiezen? Wel zullen de screens waarschijnlijk wel een stukje duurder uitvallen,.


Voordeel van een screen is dat je er door naar buiten kunt blijven kijken maar ik.

Is een RTS installatie duurder. Voor de wat grotere screens is het aan te raden om te kiezen voor screen met motor. Ze zijn niet veel duurder dan een screen zonder motor en bieden veel gebruiksgemak.


Een rolluik is het meest efficiënte middel om zonlicht tegen te houden. Zonnestralen gaan niet door een rolluik , maar wel gedeeltelijk door een screendoek met als gevolgt dat er toch wat zonlicht op het glas komt en die warmte binnen zit. Een SCREEN heeft hoofdzakelijk als functie om zon te weren uit de woning. De constructie is vergelijkbaar met die van een rolluik. Aan beide zijden van het raam zijn geleiders gemonteerd en het doek glijdt tussen de geleiders verticaal naar beneden.


Screens zijn er in twee verschillende typen: standaard of met rits. Heb je met screens ook dit probleem of zou dit beter moeten werken? Kan je dit met screens ook? Zijn er hier mensen die hun ervaringen met screens willen delen? Zijn de kosten rolluiken hoger als screens ? Dit is moeilijk te zeggen, omdat de afmeting een grote rol speelt.


De screens hebben grotere formaten en veel meer types dan de rolluiken , daardoor zijn de screens ook goedkoper dan de goedkope rolluiken bij maten vanaf ongeveer 3. Beter voorkomen dan genezen dus. Een energieverslindende airco is een optie, maar wel een dure. Al eens gedacht aan rolluiken of screens ? En wat is nu het verschil tussen beide mogelijkheden?

Wanneer kies je best voor rolluiken ? Vergelijkbare zoekopdrachten voor screens of rolluiken. Info over screens of rolluiken. Als de zon erop zit en je doet deze screen naar beneden heb je ruim voldoende licht (dus beter dan een rolluik ) en je voelt ook dat de warmte voor een groot stuk afneemt (dus het directe warmteeffect verdwijnt). Wat wel kan (en ik heb dit zelf ook) als het bouwtechnisch (nog) mogelijk is, is zonnescreens met inbouwrolluiken combineren. Dergelijke constructie werkt perfect maar in dit geval best zowel rolluik als screen electrisch bedienen.


Later heb ik boven een rolluik aangeschaft en deze motor daarin laten plaatsen. Uiteraard heb ik dit niet door de firma Zon-ex laten doen! Er zijn nu ook rolluiken verkrijgbaar met een ronde kap of nog mooier ingebouwd.


Ook zijn er rolluiken verkrijgbaar met lamellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts