maandag 20 februari 2017

Vurenhout buiten beschermen

Het grootste aanbod aan Vurenhout vind je bij Houthandelonline. Alles voorradig en snelle levering! Persoonlijk advies voor een lage prijs. Boven € 8gratis bezorging. Ons advies voor het behandelen van Grenen en Vuren wat zwaar belast wordt ( buiten gebruik, keukentafels, vloeren en dergelijke) is als volgt: Eerste laag Verbeterde Houtolie verdund met circa Terpentijnolie aanbrengen.


Tweede laag Verbeterde Houtolie verdund met circa Terpentijnolie aanbrengen.

Woca is een Deense fabrikant gespecialiseerd in de behandeling van hout voor zowel binnen als buiten. Hun Exterior Oil serie is zeer goed bruikbaar voor het behandelen van de verschillende soorten hout en heeft voor diverse houtsoorten een specifiek pigment zoals voor Douglas Hout. Zowel in kleur als transparant verkrijgbaar. Beschermen van tuinhout met buitenbeits en houtolie In de tuin worden voor diverse toepassingen zowel hardhout als zachthout gebruikt.


Meestal is dat hout vooraf geïmpregneerd waardoor het beter tegen allerlei weersomstandigheden kan. Voor het behandelen van vurenhout buiten biedt Jotun zes producten. Voor buitentoepassingen is het belangrijk dat naaldhout wordt geïmpregneerd tegen vocht.


Het hout wordt van binnenuit beschermd.

Als je onbehandeld wilt beschermen , kunt u het hout behandelen met houtolie, lak, beits of wax. Hoe hout preventief beschermen tegen die aantasting? Wood Lover houtbehandeling biedt een volledig assortiment producten om elke houtconstructie te beschermen en te verfraaien, zowel binnen als buiten als in. Hout dat je buiten in je tuin wil gebruiken, moet aan heel wat criteria voldoen:. Vurenhout is vrij gevoelig voor vocht en heeft de neiging om extreem te gaan werken onder invloed van vocht- en temperatuursverschillen.


Het risico is dat door het werken van het hout schroeven in de meubelen gaan knappen, of complete meubelen krom gaan staan. Het is dan ook zeer belangrijk om het hout te beschermen tegen vocht. Naast beits kun je hout beschermen door het te ‘kwasten’ met olie.


In principe kun je olie gebruiken voor de meeste houtsoorten. Je moet er echter wel rekening mee houden dat olie minder diep in de poriën van hardhout trekt dan in die van zachtere houtsoorten, zoals vuren en grenen. Bescherming en onderhoud vormen de kern van onze houtolie.


Daartoe kan de houtolie diep tot in het hout doordringen, waardoor het hout sterker en hoog belastbaar wordt. Juist buiten tonen HORNBACH houtoliën een duurzame beschermende werking en bewaren ze tegelijkertijd het aantrekkelijke uiterlijk van het materiaal. In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen. En dan kunt u zelf bepalen hoe uw hout het mooiste uit de verf komt. Ook hout in de vorm van meubelplaten ‘leeft’ als het niet behandeld is.


Daarom kan lariks prima onbehandeld buiten gebruikt worden, al is het zeer aan te raden om delen die in de grond verdwijnen wel te behandelen omdat deze langdurig aan vocht blootgesteld zijn. Het beschermen van deze delen van het lariks kan met bruinoleum (verkrijgbaar bij de bouwmarkt en doe-het-zelf-zaak).

Blank vurenhout is niet duurzaam en daardoor ook niet zo geschikt om buiten in de tuin te gebruiken. U vindt bij ons dan ook alleen geïmpregneerd vurenhout , waar u gemiddeld jaar plezier van heeft. Het weer heeft wel invloed op de kleur van het hout, die zal langzaamaan grijzer worden.


Beitsen is het aanbrengen van een transparante of dekkende laag hout te beschermen tegen weer en wind en het oppervlak een mooi uiterlijk te geven. In tegenstelling tot vernis en lak, in de volksmond vaak verf genoem dringt beits gedeeltelijk in het hout. In deze blog leggen we je uit hoe vurenhout het best kan worden geschilderd.


Voor het schilderen van hout is het belangrijk om de juiste gereedschappen in huis te hebben en daarnaast de tijd te nemen voor het beste eindresultaat. In dit artikel leggen we je stapsgewijs uit hoe vurenhout geverfd moet worden. Vurenhout kan goed binnen gebruikt worden voor meubels en of constructie. Kees reeds zei, dat verdonkert de tint. Een watergedragen vernis of UV bestendige transparante beits voor buiten kan wat tijdelijk soelaas brengen maar op termijn gaat het hout ook gaan vergelen.


Geïmpregneerd hout voor in de tuin is veelal grenen- of vurenhout dat met een impregneermiddel is beschermd tegen schimmels en insecten. Evenals Larikshout vergrijsd ook geïmpregneerd hout. Wilt u dit tegengaan, dan dient u het hout te beitsen met transparante beits.


Beitsen zorgt er tevens voor dat het hout ook beter beschermd is tegen vocht. Wilt hout impregneren en conserveren, neem dan Storuman Skydd kleurloze transparante impregnering voor binnen. Skydd haalt de nerf naar voren en laat de houtkleur nog beter uitkomen en beschermt tegen weersinvloeden, met name vocht indringing.


Houtbescherming voor buiten (tuinhuizen, carports, omheiningen, terras) Hout is een prachtig natuurproduct, constructies in hout zijn echter beperkt houdbaar indien we ze zonder bescherming aan de natuurelementen blootstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts