donderdag 16 februari 2017

Vijverpomp buiten de vijver

Voor 16:bestel de volgende werkdag (ook zaterdag) in huis. Gebruik onze keuzehulp, lees het advies of vraag onze experts naar de juiste vijverpomp. Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden.


Kies uit producten vanaf € 100. Alle vijverpompen vind je op beslist. Bij een droge opstelling staat de vijverpomp buiten de vijver.

Met behulp van een zuigslang wordt het water uit de vijver gezogen. In de pomp wordt het water uit de zuigslang in een persslang gepompt, die bijvoorbeeld naar een UVC-filter of waterval kan lopen. Wanneer je de pomp buiten de vijver gaat plaatsen, zoek dan een beschutte plek.


Bij sommige vijver pompen is het ook mogelijk om ze (deels) in te graven. Ook is het van belang waar u de vijverpomp gaat plaatsen. Plaatst u de pomp buiten de vijver , en gaat u via slangen de wateraanzuiging regelen?


Of plaatst u de pomp in de vijver ? In het eerste geval kiest u voor vijverpompen met droogopstelling, in het tweede geval gaat het om natopstelling. In de vijver vinden allerlei biologische processen plaats.

Hierbij ontstaan kleine hoeveelheden afvalproducten, zoals ammoniak, nitraat, methaan en zwavelverbindingen. Het is belangrijk, dat de vijver deze afvalproducten af kan geven aan de atmosfeer. Watercirculatie door de vijverpomp versnelt de afgifte van deze stoffen aan de lucht.


In de basis zijn vijverpompen niet zelfaanzuigend. Een motor van een vijverpomp die continu in gebruik is gedurende het gehele jaar maakt miljoenen omwentelingen per jaar. Daarbij komt nog de voortdurende belasting door vervuiling met nagenoeg geen onderhoud. Voor een goede werking kan de pomp het beste onder de waterlijn geplaatst worden.


Een vijverpomp draait normaal gesproken van maart tot oktober. Je kunt hem dan schoonmaken en vervolgens gewoon terugzetten in de vijver. De pomp overwintert op deze manier -uitgeschakeld- in de vijver. Bekijk alle vijverpompen van Praxis online en reserveer de vijverpomp online.


Lees hier hoe u het beste een vijverpomp kunt installeren. Er zijn pompen die goed kunnen werken in een droogopstelling (pomp buiten de vijver ) of pompen die goed werken in een natopstelling (pomp in de vijver ). Deze vijverpomp is namelijk direct aangesloten op een externe filter, die buiten de vijver wordt geplaatst. Vijver Luchtpompen Van Top Kwaliteit. De vijverpomp zorgt ervoor dat het filter wordt bevoorraad met water, waar het water door middel van sponzen en UV-licht wordt behandel waarna het water weer terug de vijver in stroomt. Als de vijverpomp in de vijver wordt geplaatst, zal er sneller vervuiling kunnen optreden dan wanneer de pomp buiten de vijver wordt geplaatst.


Aan het einde van het vijverseizoen kun je de pomp uit de vijver te halen.

Eens per jaar zult u misschien de vijver schoonmaken en dan is een schoonmaak beurt van de vijverpomp een overweging waard. Over het algemeen is de mogelijke opvoerhoogte en de maximale druk bij filterpompen lager dan bij fonteinpompen, watervalpompen en beeklooppompen. Ook het energieverbruik is hierdoor vaak een stuk lager. Lees onderstaand waar je op moet letten bij de keuze van een geschikte filterpomp voor je vijver. De benodigde capaciteit van een vijver.


Nat of droogopstelling van de vijverpomp. U kunt er bij sommige modellen voor kiezen om de vijverpomp in een droogopstelling te gebruiken. Het vijverwater wordt dan van buiten de vijver aangezogen (meestal in een apart gemaakte pompput). De zuurstofpomp zet je naast de vijver. Via een slang pompt de luchtpomp dan lucht in je vijver en zorgt zo voor extra zuurstof.


Een luchtpomp maakt ook gebruik van luchtstenen. Luchtstenen heb je nodig om de lucht van een luchtpomp rechtstreeks in de vijver te krijgen. En ze zorgen ervoor dat de lucht goed wordt verdeeld over de vijver.


Bedenk dat uw vissen een soort van winterslaap houden en met rust moeten gelaten worden. Storende zaken doen hen geen deugd. Laat de vijver en de tuin voor wat het is tijdens de winter.


Zo weet je altijd zeker dat je perfect voorbereid aan de slag kunt met de aanleg van jouw eigen vijver. Op vijver -expert vindt u vijverpompen en -filters van alle vooraanstaande merken in de vijverwereld. Van Ubbink tot Hozelock, welke pomp u ook zoekt, u zult hem zeker vinden in onze shop.


Naast de vijverpompen vindt u uiteraard ook een ruim assortiment vijverfilters. De combinatie van deze producten staat garant voor een schone en gezonde vijver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts