woensdag 7 juni 2017

Behang afweken

Bekijk gehele fotobehang collectie. Steden, dieren, bloemen en meer. Altijd de beste kwaliteit en persoonlijke service, bezoek één van onze winkels. Hoe je behang moet verwijderen hangt af van het type behangpapier en de lijm.


Tips om behang te verwijderen door afweken of aftrekken vind je hier.

De makkelijkste en oudste manier om behang te verwijderen is door het papier los te weken. Het voordeel van behang afweken is dat er geen speciale machines nodig zijn. Het enige dat je nodig hebt is een emmer met water en een spons, grote borstel of vod. Hoe kun je het beste behang verwijderen? Bij vinyl behang steek je eerst de vinyllaag los met een plamuurmes, daarna verwijder je de papieren onderlaag.


Als het goed nat is laat het behang aan de onderkant al gelijk los en kun je zo een hele baan eraf trekken. Natuurlijk vergeten we de tips voor behang afhalen niet. Als je kiest voor een afweekmiddel breng je dit ruim aan op de muur.

Je laat het even intrekken en vervolgens kun je het behang met een plamuurmes lossteken. Een tweede methode van behang van gipsplaten verwijderen, is het afweken van het behang. De theorie achter deze methode is grotendeels gelijk aan die achter stomen. In dit geval wordt er echter geen gebruik gemaakt van stoom, maar van water en een afweekmiddel. Het verwijderen van behang kan een tijdrozende en vervelende klus zijn.


Er zijn hulpmaterialen verkrijgbaar (daarover meer verderop in dit artikel) die het werk van het behang verwijderen wat makkelijker maken. Maar een complete oplossing om heel snel behang te verwijderen bestaat er niet. Je kunt behang ook verwijderen met een afweekmiddel. Dit middel zorgt ervoor dat de behanglijm sneller wordt opgelost. Wanneer je besloten hebt om nieuw behang op je muren aan te gaan brengen, zul je in veel gevallen het oude behang moeten verwijderen.


Maar je trekt dit behang niet zomaar van de muur af: hier heb je bepaalde spullen voor nodig. Welke spullen dit zijn, lees je hier. Doe inspiratie op, vind geweldige producten, vergelijk prijzen en koop eenvoudig!


Bij Cafedeco vind je alle ingrediënten om jouw huis tot een thuis te maken. Voordat je gaat beginnen met behang afweken maak je met een prikroller (behangbenodigdheden) kleine gaatjes in het behang , zodat het afweekmiddel beter in het behang door kan dringen. Verdun het afweekmiddel met water zoals aangegeven op de verpakking.


Stel je wilt het behang in je huis vervangen.

Na een verhuizing bijvoorbeel of je hebt gewoon genoeg van je huidige behang. Behang afweken – Prikroller gebruiken. Dan kun je een specialist inhuren, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Hier vind je tips voor het verwijderen van verschillende soorten behang.


Resultaten van zoekmachines! Met deze manier heeft u geen speciale machines nodig en dat is een voordeel van behang afweken. U heeft alleen emmers water en een spons of een stevige borstel nodig. Voor zwaarder behang is wellicht een afweekmiddel nodig omdat het behanglijm sterker is dan bij licht papier. Voor de lichtere soorten behangpapier hebt u de keuze tussen afweken of afstomen.


Afweken is eenvoudig te doen met water en een plamuurmes. Gebruik een stoomapparaat voor grote oppervlakten en bij goed vastzittend behang. Sluit het stoomapparaat via een kabelhaspel aan op een stopcontact waar nog spanning op staat. Vul het stoomapparaat met water en wacht tot dit op temperatuur is.


Houd de afstomer seconden tegen het behang aan en steek het behang voorzichtig los met een plamuurmes. In dit artikel gaan we uitgebreid in op het verwijderen van verschillende soorten behang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts