dinsdag 13 juni 2017

Plakplastic op raam plakken

Bespaar tot wel via kiesproduct. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Boek het Dvc Samui (op), Chaweng Beach.


U krijgt direct een bevestiging.

Het aanbrengen van folie op je raam kan op twee manieren. Het hangt af van het type folie dat je kiest: statisch (zonder lijm of plaklaag) of zelfklevende folie (met een plaklaag). Hoe statische raamfolie aanbrengen? Maak met een plantenspuit het raam en de achterkant van het folie een beetje vochtig.


Plak het folie op het raam. Tip: Op de site van Karwei is een instructiefilmpje te zien hoe je raamfolie het beste aanbrengt. Dan haal je het plakplastic eraf en probeer je het opnieuw.


Zorg er wel voor dat zowel het folie als het raam geheel vrij van stof en viezigheid is.

Als dat niet het geval is, zul je dit folie namelijk de volgende dag op de grond aantreffen en moet je zowel het raam als het folie opnieuw van stof. De statisch hechtende raamfolie kan zowel met de geprinte,als de ongeprinte kant, op het raam worden geplakt. Op autoramen gebruik geen ruitenwissers die over de raamfolie heen gaan. Laat de raamfolie nu een paar dagen rusten zodat de hechting optimaal is met de ruit. Na weken kunt u de raamfolie schoonmaken.


Gebruik een zachte doek en een niet agressief schoonmaak middel. Zelfklevend folie hecht zonder water. Zolang er namelijk water tussen het raam en het folie zit, is het folie nog te verschuiven of los te halen wanneer het scheef of niet naar wens is geplakt. Op mijn raam hebben de vorige bewoners een soort plakplastic op het raam geplakt tegen doorkijk.


Ik heb er geen problemen mee om bekeken te worden en wil dat raam plastic er af halen. Het eerste deel gaat heel makkelijk maar er blijft allerlei lijm zitten. Heeft iemand tips om dit te verwijderen.


Dit maakt het aanbrengen nog gemakkelijker. En de statische raamfolie verwijderd je na jaren in een handomdraai. Sprenkel met een plantenspuit je raam goed nat. Het folie hecht namelijk door statische electriciteit in combinatie met water.


Echter adviseren wij je toch om met een plantenspuit je raam nat te maken, alvorens je het folie op het raam gaat plakken.

In dit stappenplan gaan we statische folie aanbrengen op een raam. Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel online! In tegenstelling tot zelfklevende glasfolie, hecht statische folie aan het raam zonder lijm. De raamfolie is daardoor gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen.


Bekijk hier het assortiment in de Praxis store. Met zonwerende folies zorg je niet alleen voor meer koelte op kantoor of in huis, maar haal je ook de scherpe randjes weg van zonne schitteringen in op objecten zoals tv of beeldschermen van computers etc. Een ander groot voordeel van deze licht verduisteringsfolie soorten is dat ze stuk voor stuk uv blockers zijn. Plaats dit tegen het raam en zorg dat de onderkant van het folie de onderkant tenminste met 0. Veeg eventuele luchtbelletjes en het overtollige water met behulp van een plastic pasje, liniaal of raamwisser voorzichtig weg.


Zorg dat de folie nu niet meer verschuift. Het geheel ziet er eerst wat blauwig en bobbelig uit, maar nadat al het water tussen de folie en het raam verdampt is, zit de folie strak op het raam. Onze glasfolie plakt stevig vast, waardoor je geen last zult hebben van hoekjes die losraken.


De zogenaamde ezelsoren komen dan ook zeker niet voor als je gebruik maakt van onze hoogwaardige raamfolie op maat. Het kan zijn dat er enkele lijmresten achterblijven op het raam. Deze kun je eenvoudig wegpoetsen met een doekje en een beetje wasbenzine, terpentine, sticker oplosser o. Je kunt zelf de plakfolie op het raam plakken. Het raamfolie is eenvoudig te verwijderen.


Op de video laten we je zien hoe je raamfolie verwijdert op de hierboven beschreven manier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts