woensdag 2 augustus 2017

Beits aanbrengen

Van Beginner tot de Serieuze Visser. Bestel simpel en snel jouw verfspullen online. Voordeel van beits is, dat je geen grondverf nodig hebt als basis. Wil je starten met de klus?


Hieronder vind je een overzicht van alle benodigdheden om te beitsen , een stappenplan en een aantal tips.

Klik dan hier om naar alle beitsen te gaan. Na het aanbrengen van lichte houtbeits of donkere houtbeits is je houten object direct beschermd tegen vocht en geniet je van een jarenlang mooi blijvende afwerking. Hout beitsen is dus echt aan te raden. Bij GAMMA vind je een uitgebreid assortiment houtbeits, van licht tot donkere houtbeits en van transparante beits tot grey wash.


Als je een al geverfd voorwerp beitst, dan is het niet nodig om de verf eerst te verwijderen. Als het hout echter al gebeitst is, weet je wellicht niet. Mijn beits blijft heel plakkerig, wat doe ik verkeerd?


Waarschijnlijk heb je te snel een tweede laag beits aangebracht of een te dikke laag.

Beits op beits aanbrengen. Als je de eerste laag beitst, moet je het goed laten uitharden voordat je een tweede laag aanbrengt en schuur het nog even licht tussendoor. Daarna zal ik de tafel licht opschuren met korrel 3of 40 afnemen met St.


Dan minimaal dagen wachten voordat ik Glitsa Meubellak aanbreng. Mijn vragen zijn: Kan ik de beits het beste met een doek of met een kwast aanbrengen ? Kun je over een beits een hoog of zijdeglansverf aanbrengen ? Wat doe ik met terpentine waarmee ik mijn kwasten heb gereinigd? Wat is de beste keus voor het afwerken van mijn houtwerk: een verf of een beits ? Hoe komt het dat de tweede laag verf of beits die ik aanbreng gaat schroeien?


Op de deur zit nog de 1e vernis of beits laag, doorzichtig-donker bruin. In tegenstelling tot vernis en lak, in de volksmond vaak verf genoem dringt beits gedeeltelijk in het hout. Dekkende beits is verkrijgbaar in zowat alle kleuren en kan je goed vergelijken met verf, toch heeft beits eerst geen primer of grondverf nodig, maar kan deze onmiddelijk op het gewenste oppervlakte worden aangebracht. Bij het aanbrengen van deze beits zie je geen nerfvorming of structuur van het hout. Kies derhalve waterbeits of alcoholbeits afhankelijk van uw toepassing.


Met potje kan, afhankelijk van de gewenste kleurintensiteit tot liter water- of alcoholbeits worden gemaakt. Zo heb je transparante beits en dekkende beits.

Wijzonol heeft standaard negen kleuren beits. De beits is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De dekkende buitenbeits heeft een duurzaamheid van circa vijf jaar. Maar hoe zorg je ervoor dat je die jaar er maximaal eruit haalt?


Maak het hout allereerst goed schoon voor je de beits aanbrengt ! Schud de beits goe giet daarna een deel in een bakje of potje. Doop een nieuw sponsje of een kwast in de beits en smeer hem vrijelijk, snel en gelijkmatig over het oppervlak. Werk in de richting van de nerven. Als het oppervlak ruw aanvoelt zodra de beits is opgedroog schuur het dan heel licht met fijn schuurpapier.


Met beitsen maak je het houtwerk niet alleen mooier, je geeft het bovendien een duurzame bescherming. Bij KARWEI heb je de keuze uit veel verschillende beitsen van bekende A-merken, van transparant tot dekkend en voor iedere toepassing. Tenco verf en beits heeft een groot assortiment aan verf, grondverf, beits , olieën, zwarte coatings, bootlakken, onderwatercoatings en anti roest producten voor de. Deze samenstelling geeft de verf een open structuur, waardoor deze vochtregulerend is.


Ga je dus over de beits met een gewone verf, dan bouw je een verfsysteem op van schraal naar vet, wat in principe goed is. Goed reinigen, schuren en dan kunt u vervolgens een -bij voorkeur- dekkende beits aanbrengen. Een dekkende beits of éénpotssysteem heeft de voorkeur omdat deze producten vochtregulerend zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts