woensdag 16 augustus 2017

Behang snijden

Bekijk het gehele assortiment behang. Of bezoek één van onze winkels. Bij het behangen zijn er nog al wat handige tips en trucs te noemen. Hieronder vind je een selectie van de handigste tips bij het behangen.


Reken van tevoren goed uit hoeveel rollen behang je nodig hebt.

Als de lijm is opgedroog kun je het behang langs de contouren insnijden. Dit doe je door een snede in de vorm van een x te maken. Let er daarbij wel op dat het gat niet groter is dan de afdekplaat zelf. Knip de driehoekige stukken behang weg en plaats de afdekplaat weer terug. Nu heb je een nette, gladde overgang!


Plaats de eerste behangbaan recht langs de loodlijn en veeg de baan aan met een behangborstel. Laat bij de hoeken het behang een stukje doorlopen. Druk het behang aan de boven- en onderkant goed aan met de behangspatel.

Houd hierbij het mes zo vlak mogelijk op het. STAP 2: Inlijmen en snijden van het behang. Leg dit dan omgekeerd op de plaktafel. Maak de lijm nu aan volgens de bijgeleverde handleiding. Breng dan op twee derden van de baan, in de lengterichting en in het midden lijm aan.


Probeer deze zo gelijkmatig mogelijk te. Het is erg snel bot als gesneden wordt op de muur. Vooral bij dozen is een uitschuifbaar mes ideaal omdat deze dan niet te diep in het pakket snijdt , maar op een gepaste afstand blijft van jouw dierbare spullen. Een andere situatie waarin een uitschuifbaar mes handig kan zijn is wanneer je bezig bent om een muur van behang te voorzien. Je kunt het behang dan netjes en precies op maat snijden.


De valkuilen van behangen , schoorsteen,deur,schakelaars en stopcontacten, hoe behangen we dat. Het is altijd lastig om achter de radiatoren te behangen. Daarna snij je de baan over de totale hoogte van de radiator af.


De rest van het behang kun je nu met een doek omwikkelde bezemsteel tegen de muur aandrukken of met een schone verfroller. Om je behang mooi strak op de muur te krijgen is het van belang dat je deze eerst voorbehandelt, tenzij het gaat om een splinternieuwe wand waar alleen een laagje verf op zit. Altijd de beste kwaliteit en persoonlijke service, bezoek één van onze winkels.

Vind hier alle deals in National! Aanbiedingen van behang en behang benodigdheden Om behang te snijden , heeft u natuurlijk wel behang , een behangschaar en dergelijke nodig. Scherp geprijsde aanbiedingen van behang en benodigdheden vindt u via onderstaande link(s). Een bot mesje kan scheuren veroorzaken.


Breng het behang direct aan op de muur. U kunt de banen vooraf op maat knippen. Gebruik altijd een scherp mesje om behang te snijden. Het is ook mogelijk het behang vanaf de rol aan te brengen.


Groot patroon: begin op de meest opvallende plaats zoals de schoorsteenmantel. Controleer bij aanschaf altijd de partij- en kleurnummers (achterkant) i. Behang aan weerszijde op maat snijden. Moet je behangen rondom een vensterbank of radiator, plak de baan er dan eerst in zijn geheel overheen en snijd hem daarna stukje voor stukje langs het kozijn af.


Smartpaper behang op maat afsnijden, klaar! Voordeel: droog smartpaper is veel gemakkelijker en nauwkeuriger op maat te snijden dan ingeweekt papier. Tip: het op maat snijden aan plafond en plint doe je het beste met behulp van een behangliniaal en cutter met afbreekmesjes.


Stap Zelfs jaren later eenvoudig droog te verwijderen. Stap 4: Opplakken vlies fotobehang Breng de lijm gelijkmatig op de muur aan (niet op het behang ), bij voorkeur met een roller. Begin met lijm voor (ruim) baan en breng het behang per baan van boven naar beneden in de natte lijm aan en breng de banen strak stotend tegen elkaar aan. Zorg ervoor dat de eerste baan loodrecht geplakt wordt.


Meet voor de laatste baan de breedte van het laatste te behangen stukje muur. Zorg dat je hierbij een klein stukje in de breedte overhoudt. Hierdoor kun je de baan makkelijker plakken en op maat snijden met het scherpe mes. Wanneer je rondom een kozijn moet behangen dan kun je het beste de strip gewoon plaatsen alsof het kozijn er helemaal niet is.


Vervolgens kun je het behang langs de rand van het kozijn wegsnijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts