maandag 28 augustus 2017

Boomwhackers kleuren

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Klik op een van de groene links en een PDF zal worden geladen. Boomwhackers kunt spelen zijn vind je hieronder.


Die kan je uitprinten of bijvoorbeeld op je Digibord tonen. Enkele bijdrages zijn van jOris Casteels van Kamer Z.

Ze zijn in elke groep in te zetten door de handige kleuren en een grafische partituur maken is dan ook vaak een eitje. Om er nog beter mee aan de slag te gaan hebben we een kaartset ontwikkeld. Iedere kleur boomwhacker heeft een eigen toon, en door iedere kleur een verschillend ritme te laten spelen ontstaat er al snel een swingende ritme-compositie. Als je ermee tegen je han been, grond of een voorwerp slaat komt er een toon uit.


Elke kleur boomwhacker heeft een eigen lengte en toonhoogte. Met boomwhackers leer je ritme, melodie, harmonie en akkoorden op een speelse manier door het raken van objecten, andere boomwhackers of het eigen lichaam. Kinderen vinden de buizen erg leuk.

Elke leerling krijgt een boomwhacker in de hand. Ze hoeven geen noten te kunnen lezen aangezien alles met kleuren wordt aangeduid. Met deze oefening maak je kinderen warm voor de boomwhackers. Een hele leuke opdracht die je ook met andere liedjes kunt uitvoeren. Zo ontstaan er melodieuze gebergtes.


Vrolijke, actieve muzieklessen voor het basisonderwijs. Kant en klaar op het digibord. Direct uit voorraad leverbaar. Het leuke van het spelen met boomwhackers is dat je ook zonder muzikale kennis al lekker mee kan doen.


Dat maken boomwhackers geschikt voor zowel de onder- als de bovenbouw. De kleuren van de buizen geven aan welke toon er uit de buis komt. Website met muzieklessen voor boomwhackers. Je vindt er uitwerkingen van een digitaal schoolbord op terug.


Zeer handig om mee te werken. Hierdoor kunnen ze harmonisch gestemd worden.

Om het duidelijker, herkenbaarder én aantrekkelijker te maken, heeft elke gestemde boomwhacker ook een eigen kleur. Daarna legt u uit dat elk lied van links naar rechts loopt en dat de kleuren na elkaar moeten spelen of tegelijkertijd (dit kun je zien aan de kleuren en de stand van het blokje). Samen een vrolijk en bont geheel, dus. Daarna oefent u een aantal keer met de leerlingen.


Wanneer u wilt dat dezelfde kleuren ook samen spelen, moet u de kinderen bij elkaar op kleur zetten. U kunt ze los bespelen of in sets. In de klas leg ik de boomwhackers in een hoek en meteen zijn er enthousiaste kinderen die beginnen met het maken van de verschillende geluiden.


Wat is er nou leuker dan zelf een concert te geven op je zelf gemaakte. BOOMWHACKERS PLAY ALONG – Jingle Bells - Duration: 2:23. CADDY Play Along 67views.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts