dinsdag 15 augustus 2017

Elektrisch geblindeerd glas

Update je huis met de nieuwste interieurtrends en nieuwe interieurdecoraties. Shop onze badkamerartikelen! Maak een ruimte voor ontspanning. Vind iets voor alle stijlen!


Keuken interieur accessoires. Elektrische damesfietsen nú online. Ontdek wat onze beste glazen zijn voor een geslaagd diner. Dankzij de revolutionaire technologie van privacy glas kunnen uw ramen eens doorzichtig, eens ondoorzichtig zijn en dus de inkijk beperken.


Het glas wordt aangestuurd door “Powerdrives”, gespecialiseerde elektronische transformatoren en gebruikt extreem weinig energie (minder van watt per vierkante meter). Meerdere powerdrives parallel geschakeld voeden tot 1Mpanelen tegelijk en worden eenvoudig geschakeld door een wandschakelaar, afstandsbedieningen of domotica. Heeft er iemand een idee van de kostprijs (per m²) van elektrisch geblindeerd glas ? Ik zou dit (eventueel) willen gebruiken voor de erker in de keuken. Op het moment dat het licht aangaat zou het glas geblindeerd moeten worden (via een elektrisch stroompje naar de venster). Toepassingen van verduisterend of elektrisch geblindeerd glas.


Denk maar aan volgende situaties: Een open kantoorruimte tover je met één druk op de knop om tot een vergaderzaal of werkplaats. In een hotel wordt het vaak gebruikt tussen een slaapkamer en de badkamer. Glas met controleerbaar doorzicht. Of met andere woorden maak uw glaswand doorzichtig wanneer u dat wenst.


Met slechts één druk op de knop van doorzichtig naar ondoorzichtig. Deze toepassing maakt gebruik van een speciale film van vloeibare kristallen (LC) welke is geplaatst tussen twee 5mm. Uitschakelen van de elektriciteit maakt het glas weer doorzichtig. Met elektrisch geblindeerd glas blindeer je een raam met één druk op de knop. Maar wat is de prijs van elektrisch geblindeerd glas ? Schakelbaar Smart Glas - robbshop.


Op het glas zit een coating die voorkomt dat de zonnestralen kunnen binnenvallen in de achterliggende ruimte. Op die manier wordt sterke opwarming door de zon voorkomen en verkleuren de meubels bijvoorbeeld minder snel. Bij deze ramen kun je wel goed van buiten naar binnen en van binnen naar buiten kijken. Ook bestaat er elektrisch geblindeerd.


Smart glass (slim glas ) of switchable glass (wisselend glas ) is glas waarvan de transparantie verandert afhankelijk van de elektrische spanning die over het glas staat. Dit glas kan privacy of verduistering naar behoefte bieden. Wanneer het glas geen licht doorlaat, kan het als projectievlak dienen. Er zijn verschillende manieren waarop glas geblindeerd kan worden. Vandaag bestel morgen in huis.


Wilt u een stijlvolle vorm van geblindeerd glas toevoegen aan uw interieur? Dat is mogelijk met jaloezieglas, ook wel bekend onder de naam lamellen glas. Dit betekent dat er dubbel glas wordt geplaatst, waarbij tussen de twee glas lagen jaloezieën worden geplaatst.


Dat netjes zonder bubbels doen is nog wel een kunstje, maar het resultaat kan erg strak zijn. Er bestaan oplossingen waarbij je de transparantie van glas kunt regelen, maar die zijn vrij kostbaar. Verduisterend glas bestaat uit twee of meerdere glasbladen met daartussen een film van vloeibare kristallen die onder spanning kunnen worden gezet.


Elektrisch geblindeerd glas

Door de kring te sluiten zorgt een zwak elektrisch veld voor de uitlijning van de vloeibare kristallen, zodat het glas transparant wordt. Wij bieden u eenvoudig te installeren Rolgordijnen! LCD glas aan dat kan switchen van transparant naar mat.


Tevens handig als projectiescherm. Door de folie onder een lage elektrische spanning te zetten, verandert de folie in. Geblindeerd glas , in plaats van transparant glas. Dit ter bevordering van privacy in specifieke praktijk- of (bedrijfs)ruimtes. Om letsel te voorkomen, dien je in bepaalde situaties, letselbeperkend glas toe te passen.


Bekijk hier de basismodellen. Meestal wordt hier gelaagd glas voor gekozen. Ik heb op het een of het ander verbouwings programma gezien hoe dat ze een folie tegen het raam kleefden zodat er enkel van binnen naar buiten kon gekeken worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts