maandag 2 oktober 2017

Kruidenplantjes binnen

Wanneer je kruiden in je keuken wil bewaren moet je erop letten dat ze uit een droog klimaat komen. Deze plantjes gedijen namelijk goed in het droge klimaat bij ons binnen. Kruiden uit een vochtiger klimaat kun je wel binnen houden, maar hebben extra verzorging nodig.


Omdat ze binnen een té korte tijd worden groot gebracht houden deze kruidenplantjes het niet lang vol. De tijd van zaadje naar plantje is té snel waardoor het snel zal verpieteren in je vensterbank.

Maak een kruidentuin binnen - met leuke kruidenplantjes - ThePerfectYou. Afhankelijk van de plaats die u ervoor kunt vrijmaken zal de uiteindelijke vorm belangrijk zijn voor uw keuze van kruiden. Bieslook is een van de makkelijkste kruiden om binnen te laten groeien’, zegt Nardozzi.


Het groeit snel en is een compacte plant, dus geschikt voor appartementen en andere kleine ruimtes. Als je bieslook wild laat groeien, zullen er paarse bloemetjes aan verschijnen. We hebben het natuurlijk over verse kruidenplantjes. Van rozemarijn en peterselie tot basilicum en munt, hoe handig (en lekker) is het om ze altijd bij de hand te hebben?


Als je verse kruiden wilt kweken, hoef je niet te wachten tot het seizoen is aangebroken om een moestuin aan te leggen.

Van citroen tot bieslook, van lavendel tot knoflook, alle kruidenplanten met heerlijke smaak. Bekijk alle kruidenplanten. Op internet lees ik erg tegenstrijdige verhalen: op de ene website staat dat je kruidenplantjes beter binnen kan houden, omdat ze niet goed tegen slecht weer kunnen buiten. Maar op de andere website staat dat je ze juist beter wel buiten kun houden, omdat de lucht binnen te droog is voor kruidenplantjes en het binnen te warm is.


Gewoon kruiden zoals kruiden bedoeld zijn: puur en meteen te gebruiken in de keuken. De kruiden van het merk ‘Puur Biologische Kruiden’ kunt u online bekijken en kopen in onze webshop. Deze kruidenplanten zijn per stuk te bestellen. Elk kruidenplantje wordt weergegeven in een duidelijke foto, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. De exacte hoeveelheid hangt af van hoe groot de vakken in je verticale tuin zijn en hoe groot de plant uiteindelijk wordt.


Het belangrijk dat je regelmatig oogst of snoeit om de planten klein te houden. Zorg er altijd voor dat de potgrond voldoende vochtig blijft en dat de jonge kruidenplantjes genoeg voedsel krijgen. Omdat je kruiden makkelijk binnen op een zonnige plaats kan kweken, kan je ze nagenoeg het hele jaar door zaaien. Zaai je ze echter buiten in volle gron hou dan wel rekening met de beste zaaiperiodes voor de diverse kruiden. Kunstplanten zijn de ideale kamerplanten als je wel houdt van groen om je heen, maar niet zulke groene vingers hebt.


Mooie grote kunstplanten zoals de Alocasia, kunstplanten met bloemen zoals de orchidee en diverse kunst hangplanten: met zoveel keus in kunstplanten voor binnen vind je ook jouw ideale plant. Iedereen die wel eens een kruidenplantje koopt uit de supermarkt weet het: dit plantje is geen lang leven beschoren. Binnen een paar uur zie je de eerste tekenen van verval.

Ook al geef je ze - denk je - genoeg water en licht. De buitenste takjes hangen er zielig bij en de blaadjes worden al bruin. Vaak belanden ze binnen korte tijd in de.


Italiaanse kruiden in pot en zijn het hele jaar door te online te bestellen. Nadat u heeft besteld worden de planten zorgvuldig verzameld. Binnen tot werkdagen wordt de bestelling bij u thuis bezorgd of kunt u deze ophalen bij ons plantencentrum. Radar peilde ook middels een poll hoe lang de kruidenplantjes in leven blijven. Bij iets meer dan de helft (5) daarvan blijven de plantjes doorgaans maximaal weken leven.


Toch zijn er óók mensen die de plantjes maandenlang in de vensterbank hebben. Dit geldt niet alleen voor basilicum. De meeste kruidenplantjes die gekocht zijn bij de supermarkt bezwijken vaak binnen enkele dagen of zelfs uren. Vooral koriander- en basilicumplantjes zijn zelden een lang leven beschoren.


Is het mogelijk om deze plantjes langer in leven te houden of zijn het plofplantjes, gekweekt voor een kort leven? Sommige daarvan kun je ook heel goed binnen kweken, daarvoor zijn allerlei leuke kruidenpotjes te koop. Ideaal is bijvoorbeeld de Eva Solo kruidenpot met bewateringssysteem, daarmee blijven je kruiden vast en zeker in leven!


Je kunt kruiden het best oogsten op een droge dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts