vrijdag 7 december 2018

Harde antifouling

Jachtlak van topmerken tot wel korting! Een harde coating is niet geschikt voor langzamere boten of boten die regelmatig voor anker liggen. De aangroeiwerende eigenschappen van harde antifouling coating komen pas los wanneer een schip snel door het water vaart. Een nadeel van harde antifouling coating is dat na een tijdje alle biociden zijn afgegeven.


Harde antifouling Het is de slijtvaste variant van het product, om daar goed en langdurig gebruik van te maken.

De biociden in het product worden geleidelijk afgegeven, waardoor de boot goed beschermd is tegen aangroei door algen, schaaldieren en zeepokken. Zelfslijpende antifouling De stroming van het water zal steeds een laagje verf afsluiten. Als harde antifouling in aanraking komt met water lossen er stoffen in de verf op waardoor de biociden vrij komen en de aangroei tegengaan. De harde verflaag zal achterblijven en zal na verloop van tijd niet meer werken. Dit product is specifiek ontwikkeld voor de Nederlandse wateren en geproduceerd in overeenstemming met de Nederlandse wet- en regelgeving.


Er is verschil tussen zelfslijpende en harde antifouling. Bij zelfslijpende antifouling slijt door stroming een laagje verf eraf zodat het oppervlak aangroeivrij blijft. Ook bevat de soms verf biocide, meestal koper, en deze biociden komen ook in het water als de verf loslaat.

Het principe van harde antifouling is dat de laag intact blijft, maar dat de werkzame stoffen er langzaam uitlogen. Voordeel hiervan is dat het onderwaterschip er optisch goed uit blijft zien. Nadeel is, dat na verschillende malen aanbrengen van de antifouling door de jaren heen, er een keer het moment komt dat de laag te dik. Grofweg zijn er twee soorten antifouling : de harde antifouling en de zachte antifouling. De harde antifouling kan zo glad zijn, dat micro-organismen er nauwelijks grip op hebben: de zogeheten non stick antifouling.


Deze antifouling kan voorzien zijn van een aangroeiwerende component zoals bijvoorbeeld koper. Van scheepswerven tot particulieren Gratis verzending vanaf €15- De grootste online maritieme winkel van Nederland! Buiten antifouling met een zelfslijpend karakter, ook wel eroderend of polijstend genoem is er ook de harde antifouling.


Antifouling , harde of zachte. Deze verfsoort scheidt gestaag biocide af. Door dit loogproces verliest de verflaag na verloop van tijd zijn beschermende werking. Aan het eind van het seizoen blijft er een poreuze, harde laag. Nieuwe antifouling aanbrengen: Breng de nieuwe laag aan na het reinigen, schuren en gronden van de romp.


Met antifouling remover zelf ( harde) antifouling verwijderen. Een harde laag antifouling verwijderen kan dus een flinke klus zijn. Slijpen, stralen, afsteken met plamuurmes zijn uw opties.

Er is ook speciale antifouling remover op de markt. Een harde antifouling kan slechts over een (andere) harde lagen aangebracht worden. De laagdikte blijft na aanbrengen hetzelfde, dus om een ‘dikke koek’ na een aantal jaren (en dus lagen) te vermijden, is het noodzakelijk om te schuren voordat u een nieuwe laag aanbrengt.


Een nadeel is echter dat na verloop van jaren en het meerdere keren aanbrengen van een harde anti-fouling er een dikke koek ontstaat op de romp van jouw boot. Boero Scirocco NL is een zeer langzaam zelfslijpende koperhoudende antifouling met harde eigenschappen. SUPERIEURE LONGLIFE KWALITEIT. Dankzij het extra hoge kopergehalte en de speciale biociden een extra lange aangroeiwerende werking. De eigenschap van zachte antifouling is dat tijdens het varen telkens een laagje van de antifouling afslijt, hierdoor komen de biociden uit de antifouling vrij.


Uiteindelijk slijt de zachte antifouling weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts