zondag 9 december 2018

Welke lak voor trap

Dat betekent dat je deze primer, mocht je dat willen, ook over kunt schilderen met een terpentine gedragen lak. Welke rollers en kwasten moet ik gebruiken voor de trap ? Voor het schilderen van de trap , wat je als het goed is nu met watergedragen verf gaat doen, gebruik je ook daarvoor bestemde rollers en kwasten. Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin is een zijdeglans lak speciaal voor de trap die het beste slijtvast is.


Deze traplak is anti-slip, wat voorkomt dat je uitglijdt.

Nadat je de lak hebt aangebracht is de trap veel makkelijker schoon te maken. Deze verf is extra hard en een stuk minder schadelijk voor het milieu. Gebruik voor acrylverf alleen de speciaal hiervoor bestemde kwasten en rollers (je kunt op de verpakking zien of dit het geval is).


Lees in dit GAMMA stappenplan hoe je netjes en eenvoudig je trap verft. Trappen die intensief worden belopen moeten een goede kwaliteit traplak hebben die kan tegen een stootje en eventueel een antislip afwerking. Lees onze trapverf gids en weet welke trapverf jij moet gebruiken! Welk type verf je het beste kunt gebruiken, is uiteraard afhankelijk van het materiaal waaruit je trap vervaardigd is.


Houten trappen vragen om een andere behandeling dan trappen van metaal.

Gelukkig zijn er ook verschillende aangepaste verfsoorten beschikbaar. Deze roller kan veel verf opnemen en vasthouden tussen de korte vacht. De ”zachte kern” zorgt bij het rollen voor een gelijkmatig effect geeft, zonder de vorming van luchtbelletjes.


Gebruik een acrylkwast bij watergedragen lak of muurverf. Een trap wordt veel belopen, wat het schilderwerk zwaar belast. Om een langere levensduur en mooi eindresultaat te garanderen, kiest een schilder voor het verven van een trap steeds voor een slijtvaste verf. Een lak op basis van (poly)urethaan alkydhars wordt daarbij sterk aangeraden.


Welke lakroller kan ik het beste gebruiken? Voor een trap heb je ongeveer liter nodig. Hierin zitten antislipkorrels verwerkt. Voor trap kan je ongeveer liter gebruiken.


Bij de welbekende winkel gaven ze mij het advies merk te gebruiken. Voor wat mij betreft een prima waterbasislak tot dusver al is het even wennen voor een doorgewinterde hobbyist welke na 15jaar weer klust! Wel vertelde ze dat ik er beter een sterke blanke zijdeglans lak overheen zet als afwerkingslaag tegen extreme slijtage.


Een geschilderde, gebeitste of gelakte trap kan een blikvanger zijn in het interieur. De belangrijkste component in krasvaste lak is Polyurethaan. Deze zorgt voor de stevigheid die je nodig hebt voor trappen en zit in meerdere verschillende producten.

In deze video leg ik je alles uit over het schilderen van een trap en wat je precies moet gebruiken. Breng laagjes Levis Lak Protector aan op identiek dezelfde manier als de vorige lagen. Tips: Indien je tijdens de werken nog gebruik wil maken van de trap , kan je bij het schilderen steeds trede overslaan.


Je kan een trap ook schilderen met Levis Vloeren en Trappen. Deze lak is direct te gebruiken zonder primer. Als de keuze is gevallen op een houten trapleuning kan u er voor kiezen om deze in de lak te zetten.


Dankzij de lak wordt de leuning beter bestand tegen slijtage en kan deze er ook beter uit gaan zien. Twee veelgebruikte soorten lak met deze eigenschappen zijn kleurolie en parketlak. Lak de trap vervolgens af met een kwalitatieve lak voor binnen. Kies hiervoor de juiste lak die bij de gebruikte grondverf hoort.


Voor de Sigma S2U nova Primer is dit bijvoorbeeld Sigma S2U Nova Satin gloss of semi gloss. Voor de Sikkens Rubbol BL Primer kun je Sikkens Rubbol BL Satura gebruiken. De trap verven, er komt nogal wat bij kijken. Online doe je ideeën op, je denkt na over welke kleur je voor de trap kiest en je wint advies in. Het liefst wil je slijtvaste en antislipverf voor je trap.


Maar welke verf is de beste verf voor je trap en hoe pak je het schilderwerk aan? Laat de trap hierna drogen. Het beste kunt je hier een driehoek- of deltaschuurmachine voor gebruiken.


Als de trap weer droog is, is het tijd om te schuren. Schuur eerst de trap met een schuurpapier met groffe korrel, en eindig met een fijne korrel. U wilt u trap (pen) schilderen en vraagt zich af welke verf voor de trap kan ik het beste gebruiken. Het trapgat is vaak donker dus het is aan te raden om de trap te schilderen met een lichte kleur. Het is ook belangrijk om een verf voor de trap te nemen die goed kras en slijtvast is waardoor de verflaag niet snel zal slijten.


Maak hierna de trap volledig stofvrij, om vervolgens de trap nogmaals te reinigen met Alabastine Verfreiniger. Geschikt voor een stroeve afwerking voor zacht - en hardhouten trappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts