donderdag 20 december 2018

Keramiek klei

Keramiek klei

Wij hebben alle materialen voor de keramist, beeldhouwer en de kunstenaar! Bestel nu uit ons uitgebreide assortiment klei. Meer tijd voor samen spelen! Speelgoe spellen en meer voor het hele gezin vind je bij Wehkamp.


Keramiek klei

KLEI brengt de rijkdom van keramiek bij u thuis met praktische artikelen, fraaie foto’s en verrassende invalshoeken. Als abonnee ontvangt u KLEI een heel jaar lang. Kunst adeau, of informatie over technieken.


Leveranciers en cursussen. Keramiek, klei Allerlei ideeën. Na het volgen van een workshop helemaal enthousiast, nu dus ideeën verzamelen. Wie weet komt het r ooit van om zelf iets te maken. Klei voor aardewerk en steengoe porselein, Raku klei , klei - en porseleinpoeder, gietklei, papierklei en meer.


De toepassingen zijn eindeloos. Daarnaast bieden wij ook alle toevoegingen, zoals chamotte, vermiculiet en mica. De cursussen voor recreanten en zij die voor hun plezier of hobby met klei en keramiek bezig zijn lopen paralel aan die van de basisopleiding met dat verschil dat opdrachten en werkstukken minder een relatie hebben tot de lesstof. Men is vrij om te werken volgens eigen inzicht. De ondersteuning vanuit de Kleiacademie is echter dezelfde.


De belangrijkste klei de we gebruiken is een witte, na het bakken zacht beige klei die afkomstig is uit het Westerwald bij Koblenz (D) Daar bevindt zich een groot klei wingebied waar de grondstoffen vandaan komen die in onze klei gebruikt worden. Klei bewaar je in een klei -emmer met deksel. Kleisoorten Voor het keramisch werken zijn veel verschillende kleimassa’s te krijgen, alle met hun eigen eigenschappen.


Keramiek klei

Het woord keramiek komt van het Griekse keramos, wat drinkvat of aardewerkvat betekent. Van origine werd het woord gebruikt voor het aanduiden van voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt. Traditioneel zijn keramieken dan ook op klei (ofwel silicaten) gebaseerd.


KLEI keramiek magazine verschijnt zes keer per jaar en is het énige Nederlandstalige keramiektijdschrift. Een vakblad voor zowel professional als hobbyist, en voor ieder ander die in keramiek is geïnteresseerd. Voorkennis van keramiek of klei is niet nodig, maar ook geen bezwaar. Voor huiswerk moet je tot uur per week rekenen. Het bijhouden van een boekje over het creatief proces is een onderdeel van de opleiding.


Keramiek klei

Klei wordt nadat het bewerkt, gevormd en gedroogd is, gebakken tot een steenachtig materiaal: keramiek. Wij nodigen u graag uit in onze fabriek, wij hebben demo modellen van verschillende merken om te bekijken. Informeer voordat u van huis vertrekt even telefonisch of. Voor elke gelegenheid kan in overleg een klei -arrangement georganiseerd worden zoals bij pottenbakken, een beeldje boetseren , een sierobject maken of een gezamenlijke werkstuk met elkaar.


Om van klei tot keramiek te komen zijn dan ook diverse stappen mogelijk en vele variaties in de uitvoering. Zo kan je handmatige een beeld opbouwen uit een brood studieklei, aardewerk of porselein gieten in gipsen gietmallen, of vazen van draaiklei op een pottenbakkersschijf vervaardigen. Allereerst wil ik stellen dat als je niet zeker weet welke kleur de klei na het bakken zal geven je best een proefstukje bakt voor je er mee gaat werken.


De kleur van de klei wordt vooral bepaald door de organische materialen die zich in de klei bevinden en die bij verhitting verdwijnen. Klei die een zekere hoeveelheid water bevat, kan men kneden in elke gewenste vorm. Laat men de klei hierna drogen, dan wordt hij hard.


Door wateropname kan de klei echter daarna nog weer zacht worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts