vrijdag 18 januari 2019

Teak schilderen

Eenvoudig achteraf betalen Je betaalt Zoofy achteraf via iDeal. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Gratis Offertes binnen minuten van Schilders uit uw Regio!


Bekijk ons uitgebreide TEAC assortiment.

Specialistisch advies nodig? Hierdoor voorkom je lelijke krassen op je meubels. Borstel het meubelstuk na het schuren af of haal er een vochtige doek overheen. Nu kan het schilderen beginnen!


Teakhout verven in white wash. Omdat teak van nature vettig is, kun je meubels van deze houtsoort het beste verven in white wash. Ben jij uitgekeken op je teakhouten meubelen?

Zijn je teak meubels nog van goede kwaliteit maar ben je de bruine kleur beu en wil je wel eens iets anders? Op deze pagina leggen we je uit hoe je je teakhouten meubel een budget proof makeover kunt geven. Regelmatig krijgen wij vragen over het verven van teak. Meubels van teakhout verven is net even iets anders dan andere houten meubels een kleurtje geven. Omdat teakhout van nature vettig is, vergt het iets meer werk om dit goed te behandelen.


Hoe je het teakhout het beste kunt voorbereiden lees je hier in deze blog. Voor je teak hout gaat verven met Annie Sloan Chalk Paint test het hout. Het resultaat is prachtig! Spuit het hout in met water en zodra je ziet dat er kleine balletjes in het water komen is dat het signaal van olie.


Olie trekt in het hout en kan je er niet zomaar uit krijgen. Normaal moet je altijd ontvetten met St Marc maar bij teak hout heeft dat geen enkele zin. Vetvlekken verwijderen uit teak tuinmeubelen. Nog een extra – niet onbelangrijk!


Wanneer je tuinmeubelen in teak onbehandeld laat, kunnen er al snel vetvlekken op de meubelen komen. Op de foto`s zijn wij een teakhouten boot aan het schilderen. De verweerde plekken zijn voorgeschuurd en behandeld met componenten grond lak.

Dit maakt teakhout uitermate geschikt voor buitenmeubels. Natuurlijk kun je teak dekkend verven - waarom niet? Als je de spaanplaat-met-fineer look zoekt die je bij goedkopere meubels vindt gaat dat niet helemaal lukken, omdat het echt hout is. Maar goe dan ziet het er uit als geverfd hout. Alleen een beetje jammer van het teak.


Zoals boven al beschreven: een blanke lak van uitstekende kwaliteit, er daar valt jachtlak onder, is hier op zijn plaats. Alvorens teak te gaan behandelen dient u het wel eerst zeer goed te ontvetten. U kunt hiervoor thinner gebruiken. Ga zelf aan de slag met je teakhouten meubelen. Een andere nieuwe methode is de teak met epoxy af te sluiten en daar overheen te schilderen maar daar heb ik zelf nog geen resultaten van gezien.


Western red cedar is trouwens ook prima te verven, hier staat het al jaar in een bootlak. Niet voor het mooi, want het vergrijst. Wel omdat het niet rot en omdat het stroef blijft, ook al is het nat.


Komt nog bij dat de materiaaleigenschappen van teak schilderen vrijwel onmogelijk maken. Ontvet nieuwe teak tuinmeubelen eerst met White Spirit en schuur op. Onbehandelde teak die al buiten heeft gestaan reinig je met water en een harde borstel.


Vind de beste selectie teak schilderen fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit teak schilderen voor de dutch luidspreker markt bij alibaba. Vooraf maak je voldoende ruimte zodat je goed om de tafel heen kun werken. Leg kranten, plastic of een stucloper onder de tafel tijdens het verven.


Ook daarvoor geldt echter eenvoudig: schoonmaken en afnemen met een in olie gedrenkte doek. Als u nog een teak tafel gaat aanschaffen of u heeft net een teak tafel gekocht is het altijd moeilijk om te beslissen of deze moet worden behandeld. Hieronder enkele mogelijkheden. Onderhoud teakhouten tafel 1. Als u geen beschermlaag op uw tafel doet, heeft u kans dat er vetvlekken op kunnen. Schilder het houten meubelstuk, eerst met een verfroller en dan met een kwast.


Teak tafel niet behandelen. Gebruik als dat mogelijk is een schuimroller voor de gladde oppervlakken. Schilder het oppervlak dan nog een keer weer met een kwast en breng gelijke streken aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts