dinsdag 30 april 2019

Spachtelputz overschilderen

Zoekt u een betaalbaar en ervaren stucadoor? Verfspuiten van spachtelputz. Naast het verven van de muren is het ook mogelijk om de nieuwe laag met een verf spuiter aan te brengen.


Spachtelputz overschilderen

Dit gaat een stuk sneller en zorgt voor een mooi resultaat. Hierbij kunnen alle kleuren worden gekozen en binnen een mum van tijd zit de nieuwe verflaag op de muur. Het nadeel is dat hier een prijskaartje aan zit. Heb jij spachtelputz op je muren en wil je dit stucwerk opfrissen of een nieuwe kleur geven?


Spachtelputz verven gaat wat anders in zijn werk dan het schilderen van gladde muren. Lees hier veelgestelde vragen over spachtelputz verven. Hiermee kan je direct zorgen dat muren plafonds klaar zijn. Ze hebben geen verder werk nodig en je kunt de ruimte verder gaan inrichten. Het aanbrengen van spachtelputz is ook een klus die in goede handen is bij All-in stukadoor en afbouw bv.


Wilt u juist het spachtelputz verwijderen uit de woning en heeft u geen enkel idee hoe u dit het beste kunt doen? Wie ooit spachtelputz heeft aan laten brengen in een koop- of huurwoning waarin meerdere muren voorzien zijn van spachtelputz en nu besluit de spachtelputz te verwijderen, krijgt van vrienden en bekenden heel wat tips. Feit is echter dat er in principe maar drie manieren zijn om spachtelputz te verwijderen. Er zit nu al wel een verflaag op, maar toch zou ik de muur voorbehandelen met een voorstrijk.


Kijk altijd goed of deze middeltjes geschikt zijn voor geverfde of ongeverfde muren. Een ongeverfd oppervlak met spachtelputz maak je schoon met een sierpleisterreiniger, bijvoorbeeld van HG, Alabastine of een ander merk. Naast de unieke structuur is ook granol in diverse kleuren te kiezen en is het makkelijk schoon te houden. Voor een buitenmuur is het wel minder geschikt, hiervoor zal toch eerder de keuze op rustiekputz of toch spachtelputz moeten vallen. Bij het aanbrengen van spachtelputz is het verstandig om een stukadoor in te schakelen.


Spachtelputz overschilderen

Het kleurpigment wordt dan aan het mengsel toegevoegd om de gewenste kleur te bekomen. Bovendien kan je spachtelputz makkelijk overschilderen als je zin hebt in een nieuwe afwerkingskleur. Als je je muren wil laten afwerken met spachtelputz , kan je je verwachten aan prijzen van tot euro per vierkante meter. Keuzes die van invloed zijn op de prijs van spachtelputz. Ik neem aan dat u gaat schilderen met latex verf.


Eerst ontvetten en dat kan u best doen met St-Marc. Als u oude en felle kleuren wilt overschilderen doet u dat best met een grijze kleur als primer. Als je een muur hebt waar spachtelputz of een andere grove structuur op zit, dan kun je hem beter afkitten met de Stuc-O-Seal van Den Braven. In deze kit zit namelijk een korrel, wat ervoor zorgt dat de structuur van de muur terugkomt in de kitrand.


Spachtelputz overschilderen

Zo voorkom je een gladde, strakke kitrand langs een muur met een grove structuur. De zin ‘’muur glad maken’’, is namelijk een heel breed begrip. Over het algemeen bedoeld men met deze term dat de wand glad gestreken moet worden. Dit moet meestal gebeuren bij wanden met een oude laag structuurverf, met sierpleisters zoals granol , spachtelputz en spackwanden en bij stenen muren en muren van beton of gips. Het schilderen van je gestucte muur is niet moeilijk en je creëert er direct een andere sfeer mee in huis.


Hoe je dat doet leest en zie je in dit stappenplan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts