dinsdag 30 april 2019

Welke grondverf

Voor iedere specifieke ondergrond is er wel een grondverf op de markt. Vandaar dat we hier eens een overzicht geven van welke verf je het beste kunt gebruiken op welke ondergrond. Grondverf op terpentinebasis.


Wanneer kies je voor een grondverf ? Bekijk voordat je een grondverf koopt goed of deze geschikt is voor de ondergrond die je wil schilderen en let er ook op dat je een grondverf op dezelfde basis gebruikt als dat je eindlaag wordt.

Watergedragen grondverf onder een watergedragen lak en datzelfde geldt voor terpentine-gedragen. Hout dat nog niet eerder bewerkt is heeft eerst een laag grondverf nodig om de houtnerf te vullen en de zuiging van het hout weg te nemen. Ook voor kunststof oppervlakken is er grondverf. Hiervoor geldt hetzelfde als bij een grondverf. Welke grondverf voor binnen en buiten?


In principe kun je iedere grondverf voor hout zowel binnen als buiten gebruiken, als er sprake is van een universeel product. Het is vervolgens belangrijk om een aflak voor binnen of voor buiten toe te passen, waarmee je de grondverf afwerkt en het resultaat creëert waar je voor wilt zorgen.

Elke merk heeft wel een grondverf voor hout, dit kan zowel een acryl grondverf zijn of een terpentine grondverf. Voor een optimaal resultaat raden wij aan minstens twee lagen grondverf aan te brengen. Voor welke kleur grondverf ga jij? Bij Praxis kun je diverse soorten grondverf kopen. Wijzonol geeft je advies en tips voor het gebruik van grondverf.


Bij welke kleuren gebruik je het beste geen witte grondverf ? Ik heb ooit eens gehoord dat wanneer je een muur van bijv. Hieronder beschrijven we welk type geschikt is voor welke ondergronden. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Voor diverse ondergronden hebben we keuze uit een aantal merken en types grondverf. Gebaseerd op onze kennis, en de ervaringen van onze klanten, hebben we hieronder onze favorieten voor u samengevoegd. Wij adviseren voor binnen altijd een watergedragen grondverf. Allereerst is het belangrijk om te bekijken wat en waar u wilt schilderen, zo gebruik je voor het gronden van houtwerk een andere grondverf dan het primeren van metaal, ook is het belangrijk om te bekijken of u binnen of buitenshuis gaat schilderen.


Door de ondergrond op de juiste manier te behandelen, krijgt je een perfect eindresultaat met een betere dekking en minder streepvorming. Ik heb een groot aantal kozijnen reeds vervangen voor nieuwe hardhouten kozijnen welke in de grondverf gespoten zijn. Deze kozijnen zal ik twee keer gaan aflakken met professionele verf.

Het probleem is alleen de vuren kozijnen welke door de bruine beits in combinatie met de zon nagenoeg zwart zijn geworden en vol zitten met scheurtjes in het hout. Alle info over kwasten en rollers. Vernieuwingen en rotzooi op een rijtje! Alles over kwasten en rollers! Let dus goed op de basis van de verf die je gaat gebruiken wanneer je een grondverf of primer gaat kopen.


Welken kleur grondverf kan ik het best gebruiken bij het verven van gekleurde kozijnen naar witte kozijnen? Hallo, ik wil mijn binnenkozijnen verven. Op dit zijn ze bordeauxrood en knalblauw geverfd en ik wil naar wit toe. De grondverf hoeft niet direct de duurste te zijn maar ik zou ook hiervoor ook een A-merk kiezen.


Bij voorkeur neem je hetzelfde merk grondverf als de aflak (dus Sikkens aflak bij Sikkens grondverf etc). Dit is niet verplicht maar het heeft zich wel bewezen als beste verfsysteem die het langste de vele voetstappen kan ‘weerstaan’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts