donderdag 9 augustus 2018

Mediterrane woonstijl

Bekijk het bord Wallet Wonen: Mediterrane woonstijl van walletwonen op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Badkamer zonder tegels, Betonnen douche en. De meubels en accessoires in een Mediterrane decor symboliseren de eenvoud een architectonische schoonheid van deze stijl.


Echte blikvangers zijn de terracotta aardewerken en stenen beelden die vanwege hun simplesse geen chaos van je huis kunnen maken. Bronzen of koperen kruiken en vazen passen ook erg goed in deze stijl. De mediterrane woonstijl vindt haar oorsprong rond het Middellandse Zeegebied en is geïnspireerd op de natuur en het heuvelachtige landschap in deze zonnige regio.

In het Mediterrane interieur wordt veel gebruik gemaakt van aardewerk. Om deze harde materialen te verzachten worden stoffen als luchtig linnen en aaibaar velours toegevoegd. Hoe ziet mediterrane architectuur eruit?


Huizen die in mediterrane stijl gebouwd zijn, worden gekenmerkt door terrassen, luifels en patio’s. Het doel van mediterrane architectuur is vooral zoveel mogelijk gelegenheid te bieden van de zon te genieten en het buitenleven is dan ook een elementair deel van een mediterraans interieur. De kleuren en prints kun je in diverse interieur-items terug laten komen.


De materialen die je vooral ziet in deze woonstijl zijn voornamelijk hout, steen en riet. Je kunt een sfeervolle eetkamer creëren door de ruimte in te richten in mediterraanse sferen.

De mediterraanse woonstijl kenmerkt zich door een lichte en levendige uitstraling met warme kleuren en veel natuurlijke materialen. Alle stijlelementen in een mediterraans interieur zorgen voor een sfeer van harmonie en ontspanning. Binnen de Mediterrane woonstijl staan koele kleuren, wit, geschilderde wanden en bloemen (in terracotta potten) centraal. Door de juiste kleuren en accessoires te gebruiken, kunt u de Mediterrane woonstijl snel en eenvoudig zelf toepassen.


Om dit nog eenvoudiger te maken, selecteerde Woonwebsite diverse aanbiedingen voor u. Woonstijlen toepassen Als je eenmaal genoeg inspiratie hebt opgedaan uit de veschillende woonstijlen , zorg er dan voor dat je één ervan op een mooie manier vertaalt naar je eigen inrichting. Door kleur, vorm, lijn en textuur op de juiste manier te combineren, creëer je een uitgebalanceerde inrichting in huis. In welke van deze woonstijlen voel jij je thuis?


Er zijn verschillende woonstijlen. Voor deze woonstijlen vind je bij vtwonen heel veel inspiratie. Hieronder vind je van alle stijlen de kenmerken. Welke woonstijl het beste bij jou pas?


Planten voor de mediterrane tuin Agapanthus, Agapanthus-hybriden Trompetbloem, Campsis radicans (Kletterpflanze) Indisch bloemriet, Canna Indica-groep Eucalyptus. Niet alleen in de keuken weten mediterrane invloeden ons keer op keer te inspireren, we zien deze stijl ook regelmatig terug in het interieur. Niet zo gek eigenlijk, als je bedenkt dat mediterrane invloeden aangemerkt worden als fris, sfeervol, warm en kleurrijk.


Vergeet ook het gebruik van natuurlijke materialen niet. Natuurlijke elementen zijn favoriet zoals schelpen en stenen verzamelingen.

Shutters, louvre deuren en brede jaloezieën passen goed in deze woonstijl en zorgen bovendien voor een mediterrane strandhuis sfeer. Zachte kleuren, blond hout en ranke design meubels: het zijn drie onmisbare ingrediënten om de Scandinavische woonstijl tot in de puntjes door te voeren in jouw interieur. Een ander soort tegel dat goed in een mediterrane tuin past is een terracotta tegel. Ook grind past perfect bij een mediterrane uitstraling. De muren van een mediterrane tuin zijn vaak gestuct in een lichte kleur of bestaan uit grote onregelmatige stenen, maar ook met een simpele houten schutting kun je prima een mediterrane tuin creëren.


Kies voor een populaire mediterrane woonstijl ! Droom jij ook wel eens van een mooie mediterrane badkamer met mooie Portugese tegels, maar weet je niet waar je moet beginnen? De renovatie van de badkamer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Vraag nu het gratis magazine aan (t.w.v. 95) vol leuke items, tips, trends en nog veel meer. Wat is de botanisch woonstijl ? De term botanisch betekent alles wat te maken heeft met de plantkunde.


Zo hebben we de bekende Mediterrane , botanische tuinen in het zuiden van Spanje: prachtige tuinen vol met planten, bomen en bloemen. Tegenwoordig wordt deze stijl naar binnen doorgetrokken en genieten we in huis van al dat fijne groen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts