woensdag 29 augustus 2018

Grondverf voor trap

Voor 21:uur bestel morgen in huis. Gebruik voor de hoeken een kwast en voor de grotere delen een rolletje. Grondverf van alle merken op beslist. Laat de grondverf goed drogen. Na vijf uur is de grondverf op sokken te belopen.


Als grondverf zou ik ook een A-merk kiezen en dan natuurlijk hetzelfde merk.

Voor Sigma is dat de Sigma S2U Nova Primer link en voor Sikkens is dat de Rubbol Primer. Tip 2: Gebruik de juiste kleur grondverf : wit voor lichte kleuren en grijs voor donkere kleuren. Roer de grondverf goed door met het roerhoutje. Als de trap goed schoon gemaakt en geschuurd is, kan het schilderen beginnen. Welke rollers en kwasten moet ik gebruiken voor de trap ? Voor het schilderen van de trap , wat je als het goed is nu met watergedragen verf gaat doen, gebruik je ook daarvoor bestemde rollers en kwasten.


Omdat we in het blog twee verschillende merken behandelen, zullen we ook twee merken kwasten gaan voorstellen. Open het blik grondverf en roer deze goed door.

Giet voldoende grondlak in het verfbakje. Beste verf voor op de trap. Als u op kantoor, school of instelling een houten trap wil gaan schilderen dan adviseren wij u om een verf toe te passen die wat beter tegen een stootje kan en minder gevoelig is voor slijtage.


Voor de lichte kleuren is het verstandig om te kiezen voor witte grondverf. Voor de wat donkere kleuren is het aanbrengen van een grijze grondstof juist weer verstandig. Met behulp van een kwast kun je de kleinere oppervlakken van een laag grondverf voorzien. Voor de grotere oppervlakken wordt een roller aanbevolen, omdat je hiermee veel werk.


Wanneer je jouw trap wilt verven met een Floor Paint, is het gebruik van de juiste grondverf erg belangrijk! De meest slijtvaste verf voor de trap. De trap wordt dagelijks intensief gebruikt, waardoor hij erg slijtagegevoelig is.


Inmiddels heb ik alle hoe ik schilder ik mijn trap topics gelezen. Nu blijft er nog vraag over: welke grondverf kan ik het beste gebruiken icm uretheen-alkyd aflak verf. Het klinkt mij logisch in de oren dat ik hiervoor alkyd grond voor kan gebruiken. Hier heb ik ook nog veel potten van staan, dus dat zou goed uitkomen.


Maak hierna de trap volledig stofvrij, om vervolgens de trap nogmaals te reinigen met Alabastine Verfreiniger. Bespaar tot wel via kiesproduct. W e brengen nu de eerste laag grondverf aan op de trap.


Deze laten we vervolgens goed drogen waarna we de gehele trap weer licht opschuren en het geheel schoonmaken.

Omdat een trap veelvuldig wordt gebruikt, brengen wij meestal nog een laag grondverf aan. Lak de trap vervolgens af met een kwalitatieve lak voor binnen. Kies hiervoor de juiste lak die bij de gebruikte grondverf hoort.


Voor de Sigma S2U nova Primer is dit bijvoorbeeld Sigma S2U Nova Satin gloss of semi gloss. Voor de Sikkens Rubbol BL Primer kun je Sikkens Rubbol BL Satura gebruiken. De verf hecht beter en geeft een betere dekking met minder streepvorming door grondverf of primer te gebruiken.


Bij GAMMA ben je aan het goede adres voor grondverf voor binnen. Hout dat nog niet eerder bewerkt is heeft eerst een laag grondverf nodig om de houtnerf te vullen en de zuiging van het hout weg te nemen. Wij wonen sinds kort in een nieuwbouwhuis.


De trap is in kleur (licht creme) geschilder echter de tredes en stootborden staan in de grondverf. Het huis is korte tijd eerder bewoond geweest en de grondverf is op sommige plekken dun geworden van het trap lopen. Ik heb de volgende vragen: Hoe moet ik de trap voorbehandelen.


Houten trappen zijn eenvoudig te verven. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een extreem slijtvaste lak. Een trap wordt uiteraard intensief gebruikt, en als je trapverf niet slijtvast genoeg is, zie je in het midden al snel een afgesleten spoor verschijnen. Voordat je een houten trap verft, moet je de trap eerst schuren.


Dat kan pas wanneer de trap goed droog en volledig stofvrij is. Wanneer de eerste laag droog is, moet de trap nogmaals geschuurd worden. De schilder brengt dan de tweede laag grondverf aan, waarna de trap weer licht opgeschuurd wordt.


Een aflak zou zonder grondverf te snel in het hout trekken. De verf kan gebruikt worden als ondergrond voor een terpentinebasis aflak. De grondverf van Flexa kan eventueel ook voor buiten gebruikt worden, al is een professionele verf hier voor aan te bevelen.


Een betere kwaliteit verf voor buiten is namelijk duurzamer. Voor binnen gebruik is verf op waterbasis aan te raden, omdat die minder sterk ruikt en beter is voor je gezondheid. Bij het verven van je trap en vloer is het verstandig om gebruik te maken van een slijtvaste verf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts