woensdag 19 september 2018

Goede verfafbijt

In dit experiment testen wij verschillende type verfafbijt op verschillende verflagen. Koop in ieder geval nooit oude partijen verfafbijt of verfafbijt uit het buitenland. Het kan dan zomaar zo zijn dat er verboden stoffen in zitten die ernstige schade aan de ondergrond en de huid kunnen veroorzaken. Ga altijd voor zo duurzaam en effectief mogelijk, dus let goed op ervaringen van anderen! Jazeker die is er nog steeds!


En bij Rust Oleum produceren ze dat afbijtmiddel.

Dat is nog de ouderwetse kwaliteit die we gewend zijn. Soms ging de verfafbijt wel door drie lagen verf heen. Dat is bij veel soorten verfafbijt al lang niet meer. Weet iemand goede verfabijt voor 2k, acryl, synthtishe lakken ? Spulk van de Hema werkt niet. Nu las ik op internet dat de super afbijt van de Gamma er goed is maar.


Dit product bevat geen Dichloormethaan en geen fosfaten. Prima voor de restauratie van meubelen, kozijnen, luiken, lambizeringen.

De verfafbijt van nu is niet meer de afbijt van vroeger i. Veel fabrikanten hebben dit probleem niet goed kunnen opvangen waaronder ook alabastine niet. Ik adviseer je deze afbijt te gebruiken omdat deze bijna net zo goed is als vroeger. Dat kan je dus met huistuinenkeukenmiddeltjes maken. De alcohol en NaOH reageren tot natriumethanolaat, een heel sterke en agressieve base.


Nadeel van alcoholische loog is dat het, in tegenstelling tot methyleenchloride-afbijt, het substraat nogal basisch maakt - dat moet daarna vaak goed (heel goed ) gespoeld worden om het te neutraliseren. Weet je niet zeker welk product je nodig hebt om je verfvlekken te verwijderen of je muur schoon te maken? Kom naar een van de winkels van Praxis en je krijgt altijd een goed advies over de verschillende soorten reinigers en afbijt. Zo weet je zeker dat jouw vloer snel weer vlekvrij is. Of je wand perfect voorbereid is om over te schilderen.


Naast industriele afbijt die sowieso goed werkt werkte die van de Hema ook perfect. Onze ervaring is dat de meeste verven wel goed te verwijderen zijn door Super Afbijt. Er zijn verschillende verven die inderdaad moeilijker verwijderbaar zijn, bijvoorbeeld lijnolieverf of cellulose lak.


Ook kan het zijn dat de lagen verf niet perfect aan elkaar hechten waardoor de afbijt niet verder indringt en zijn werk niet optimaal kan doen. VIDEO: De beste verfafbijt. De beste verf voor binnen muren is dus de Sikkens Alphacryl Matte SF omdat deze het mooiste opdroogt en makkelijk en snel te verwerken is.


Na veel vragen over de beste verf voor binnen muren leek het me goed alles op een rij te zetten voor je. Verfafbijt is een oplosmiddel die je kunt gebruiken bij het verwijderen van verf van hout en metaal.

Er zijn heel veel verschillende soorten en merken verfafbijten verkrijgbaar. Daar zitten merken tussen die heel goed werken, maar ook merken die een stuk minder goed werken. Bovendien bevat dit verfafbijtmiddel het niet de zwaar milieubelastende en voor de gezondheid schadelijke grondstoffen methyleenchloride en methanol. Desondanks werkt deze verfafbijt veel beter en sneller bij verf verwijderen dan een verfverwijderaar die deze grondstoffen wel bevat. Alabastine super afbijt 500ml verwijdert snel en grondig vele verfsoorten, vernissen en latex.


Je kunt er tot wel lagen in één keer mee verwijderen. Dek de deksel –bij het openen van het blik verfafbijt - met een doek af, of sla een gaatje in de deksel. Breng de verfafbijt lobbig en dik aan zonder te veel met de kwast in de verfafbijt te strijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts