vrijdag 21 september 2018

Bladplanten voor buiten

Vergelijk nú online, vanaf € 49. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen.

Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Om uw tuin extra tropische en exotische accenten aan te brengen kunt u gebruik maken van diverse soorten bladplanten.


Interessante soorten zijn de Tetrapanax papyrifera Steroidal Giant, Gunnera manicata (Mammoetblad), en de Colocasia soorten mogen dan niet ontbreken. Soms zorgt niet de bloem, maar juist het blad voor extra sierwaarde. In deze categorie vindt u een selectie van vaste planten met mooi blad.


Veel van deze bladplanten vinden een plekje in de (half)schaduw erg fijn. Door het grote blad weten ze immers voldoende licht op te vangen.

In de zomer zijn er genoeg bloemen, dan lijken bladplanten niet nodig in de border. Toch is dat wel zo, bladplanten vormen een belangrijke basis van elke beplanting. Zowel de vorm als de kleur spelen mee in de compositie. Bladplanten dienen in een tuin als sfeermaker.


Ze zijn vooral aantrekkelijk vanwege hun blad in plaats van de bloem bij de meeste planten. In onze website kunt u voor iedere tuin een geschikte bladplant vinden. Vaste planten met mooi blad zijn een sierraad voor iedere tuin.


Op zoek naar winterharde tuinplanten? Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze winkels. Je vindt altijd wel een winterharde plant die in jouw tuin kan groeien én precies jouw smaak is!


Vooral voor in de schaduw zijn er binnen het enorme assortiment vaste planten prachtige bladplanten te vinden. Opvallende bladplanten , met bijzondere decoratieve bladeren. Vergeet niet om bladplanten toe te voegen, ze zijn van het vroege voorjaar tot ver in de herfst decoratief. De mooiste bladplanten voor je border. Een plant staat namelijk altijd langer in blad dan in bloei.


Experimenteer in je border naar hartenlust met allerlei vormen, maten en kleuren. Planten met een bijzondere bladvorm, de grote van het blad of de kleur van het blad kan een spectaculair effect creëren.

Er zijn verschillende soorten planten in deze groep die interessant zijn voor de exotentuin in Nederland. Mooie bladplanten voor in de tuin. Orchideeen verzorging in de zomer: water geven, buiten plaatsen, schaduw of zon.


Laurier of Laurus nobilis. En uit tropen, subtropen binnen bladplanten. Uiteraard moet er een studie gemaakt worden op voorhan zodat u later niet voor praktische of structurele problemen komt te staan.


En of binnen bladplanten grote , medium of kleine is. Tuinplanten maken je tuin compleet. Bomen, hagen, struiken, klimplanten, vaste planten. Ontdek hier alles over de verschillende soorten tuinplanten, hoe je ze moet verzorgen en hoe je buitenplanten moet snoeien. Dit zijn inderdaad vaste planten die van de zon houden.


Bij droogte is het wel nodig de planten water te geven. Voor een begraafplaats zou u misschien beter voor planten kunnen kiezen die tegen zon én droogte kunnen. Daarbij lijken mij ook wintergroene planten belangrijk. U zou kunnen denken aan soorten als lavendel en rozemarijn.


Drogen voor gebruik is natuurlijk onzinnig. Je kunt jaarrond vers oogsten. Op een beschutte plaats vrijwel winterhard. Doe er een doek over bij strenge vorst.


De uiteindelijk hoogte kun je zelf bepalen met je snoeischaar. Ze staan hier al jaren buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts