woensdag 19 september 2018

Grijze olie voor hout

Original Olie geproduceerd door middel van COextractie. Getest door onafhankelijk laboratorium. Elke productie van Topkwaliteit. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd.


Grijze olie voor hout

Bereken wat jouw houten kozijn kost. MGC Derma Oogcrème verzorgt de tere huid rond je ogen effectief. Bestel je natuurlijke huidverzorging snel en veilig op onze website. Massief eiken is sterk en duurzaam, geschikt voor intensief gebruik. Om het natuurlijke karakter van het hout te behouden en te beschermen tegen vuil en vlekken, adviseert KARWEI het eiken meubel te behandelen met de olie van Woood.


De olie is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Deze grijze olie geeft het hout een vaal grijs karakter. Je hebt geen grondverf nodig, maar zorg wel dat je het hout goed schoonmaakt voordat je de olie aanbrengt.


Bij houten meubelen kan het ook goed zijn om het hout na het drogen een beetje op te schuren. Bankirai of bangkirai olie is een populaire olie voor het behandelen van bijvoorbeeld vlonders en schuttingen. Omdat een olie -afwerking vooral in het hout zit in tegenstelling tot een beits of een vernis, is de toplaag van de olie relatief dun en wordt deze dus ook relatief snel afgebroken (waarmee de beschermende werking voor het hout niet verloren is gegaan omdat die in het hout zit).


Deze olie is geschikt voor de meest uiteenlopende houtsoorten en is tevens geschikt voor geïmpregneerd hout. Het is voldoende om uw schutting etc. Voor de tuinset willen we natuurlijk zoveel mogelijk olie in het hout zien te pompen want hoe dikker we de oliefilm in het hout kunnen maken hoe degelijker de bescherming wordt en dus hoe langer het hout mee zal gaan. Voor die toepassingen beginnen we dus vaak met óf Impregneerolie, of met een verdunde variant van de olie.


Op grofporige houtsoorten werkt dat het best, maar ook houtsoorten van fijnere stuctuur kunnen hier prima mee worden gekleurd. Ik heb hier tamelijk donker eiken gebruikt, op ieder stuk hout kan de uitwerking anders zijn. Het kan dan ook vlekkerig worden afhankelijk van de natuurlijke olie die in het hout zit.


Olie gebruik je dus eigenlijk alleen om te voorkomen dat je vlekken krijgt en het hout egaal te houden of je gebruikt het als een beschermmiddel om te voorkomen dat bijvoorbeeld een warme of hete pan direct een kring veroorzaakt. Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie , was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan.


Olie is een behandelingsproduct voor hout dat tegelijk voedt, beschermt en het hout een mooie uitstraling geeft. In tegenstelling tot andere producten zoals verf, vernis of beits legt olie geen film op het hout maar dringt het volledig in het hout. Hierdoor is olie erg voedend.


U kunt bijvoorbeeld kiezen door een grijs parket vloer die haar grijze kleur dankt aan grijze olie of het roken. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een grijze vloer met een geborstelde, verouderde of fijn bezaagde houtstructuur. De grey wash duoplanken geven uw woning of kantoorpand een vintage look.


Grijze olie voor hout

Hoe geef je nieuw hout of riet een vergrijsde uitstraling? Op deze pagina laten we je zien met welke producten en technieken je je meubels of accessoires een stoere verweerde of vergrijsde look kunt geven. De prijs stond me aan en we gingen met ze in zee.


De tekening van het hout zal donkerder grijze olie voor houten vloer dan de rest van de plank. Afhankelijk van uw leefsituatie en leefomgeving is het de moeite waard om te kijken welke behandeling uw houten vloer nodig heeft. Resultaten van zoekmachines!


Dit kun je met de olie weer herstellen. Let er trouwens ook op welke olie je gebruikt: een goedkope olie schimmelt sneller. Dan ontstaat er schimmel op de oppervlakte van je meubelen (niet in het hout ). In duurdere olie zit vaak een middel dat beschermt tegen schimmel. Zo verzorg je je houten tuinmeubelen, stap voor stap.


Maar je parket is minder sterk met boenwas dan met vernis of olie. Het hout is gevoeliger voor vocht en vlekken. Boenwas wordt soms nog gebruikt voor weinig gebruikte kamers. In de meeste gevallen opteer je dus beter voor vernis of olie.


Grijze olie voor hout

U betaalt namelijk niet voor oplosmiddelen die tijdens de verwerking van het product spontaan verdwijnen maar alleen voor olie die het hout beschermt. Beits trekt namelijk dieper in het hout dan verf en heeft een vochtregulerende werking, waardoor het vocht er wel uit kan, maar niet in. Zo hoef je nooit meer te stressen wanneer je een drankje morst. Gekleurde of transparante beits.


Naast zijn beschermende functie, wordt beits ook gebruikt om oud of verkleurd hout een nieuwe look te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts