donderdag 14 september 2017

Muggenoverlast buiten

En daar is een hele goede reden voor, omdat deze vanger overal neergezet kan worden. Het verknalt je barbecue en die heerlijke zwoele zomeravonden. Muggenoverlast buiten verminderen. En dit zijn de leukste delen van de zomer. Je wilt toch niet dat muggen het plezier van buiten zitten in de zomer afpakken.


Gebruik insecticide buiten. Insecticide is een redelijk giftig stofje, en dus kun je hem beter niet binnenshuis gebruik, maar in de tuin kan dit prima. Je hoeft maar een beetje richting de mug te spuiten en hij is direct morsdood. Dit is dus een snelle en effectieve oplossing wanneer je in het moment last hebt van muggenoverlast.


Het beste kun je bij muggenoverlast in tuin, toch maar beter een muggenlamp kopen. Ongestoord buiten zitten is dan vaak lastig en iedere keer die beestjes om je heen kan erg hinderlijk zijn. Als je dus buiten eet dan moet je er wel een beetje voor zorgen dat alles netjes is, anders heb je veel meer kans op muggen.


Als je deze stappen volgt dan is er vrijwel niks wat jou nog in de weg staat om van die muggen af te komen. De muggenoverlast die wordt ervaren kan sterk verschillen van huis tot huis of van straat tot straat. Een kruipruimte vol met water, wel of geen gebruik van horren of een klamboe en een groot aantal andere factoren bepalen of er uiteindelijk overlast ontstaat.


Niets is lastiger dan vliegen in huis of aan tafel tijdens een gezellige barbecue op uw terras. In huis zitten ze niet enkel aan uw etenswaren maar bevuilen ze met hun uitwerpselen ook alle plaatsen waar ze gaan zitten. Om buiten deze lastige ‘tafelgenoten’ weg te houden is er sinds een aantal jaren een perfecte oplossing.


Je kunt bijvoorbeeld de muggen bestrijden met een muggenlamp buiten. Hierdoor zorg je er voor dat de muggen niet naar je toe komen en de kans dat je gestoken wordt is minder klein. In de zomer wil je graag lekker buiten zitten, maar door deze vervelende beestjes gaat dat niet.


In De Baarsjes is onderzoek gedaan naar de muggenoverlast. In het rapport staan diverse aanbevelingen om de muggenoverlast tegen te gaan. Wanneer het zomer is en het lekker weer is buiten doe je niks liever dan de hele dag in de tuin zitten. Je gaat zitten lezen in de tuin, praat met je vrienden in de tuin en dineert met iedereen in de tuin. Dit is het leukste van de zomer, maar het is niet zo leuk wanneer muggenoverlast in tuin dit feestje verknalt.


Het eerste wat je kunt doen tegen muggenoverlast in de tuin is een muggenlamp buiten ophangen. Dit is dan ook echt wel de allerbeste stap die je kunt zetten om muggenoverlast in tuin tegen te gaan. Waar kun je nu een muggenlamp kopen?


Niet meer dankzij deze tips. Wanneer we in onze tuin zitten, willen we hier volop van kunnen genieten. Helaas zijn deze vragen lastig te beantwoorden omdat er geen continu landelijk meetnet van muggenoverlast bestaat.


Daar komt vanaf vandaag verandering in. Geen overlast, Een beetje overlast, Veel overlast tot Zeer veel overlast. Eentje voor op de slaapkamer en eentje voor buiten in de tuin. Het is een goede muggenlamp met een groot bereik en goede vangst. Voor op de slaapkamer kan die voor sommige mensen misschien net iets te veel geluid maken.


Tip: zet hem dan op de overloop of net buiten de slaapkamerdeur. Wanneer ik hem buiten neerzet hoor ik hem helemaal niet. Een muggenplaag bestrijden buiten is meer dan met gift strooien of gift rondom, in of bij vijvers uitstrooien of spuiten. Gift gebruiken is bovendien gevaarlijk.


Houdt u er rekening mee dat gift voor het gezin, voor kleine (buur)kinderen en voor huisdieren een gevaar oplevert. Meestal is dit bij warm weer. Dit jaar dient het warme weer zich heel vroeg aan, en dat betekent ook muggenoverlast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts