maandag 18 september 2017

Empanada deeg kant klaar

Bestel kanten mode bij OTTO. Maak het jezelf gemakkelijk en shop ontspannen bij OTTO. Hier vind je wat jij zoekt! Zie er fleurig uit: bloemenprints! De mooiste outfit haal je bij OTTO.

Goed gekleed weer aan het werk. De grootste keuze aan broeken! Nu online te bestellen bij OTTO.


Een afgekoelde empanada van bladerdeeg kan ook nog even “opgepiept” worden in een matig warme oven (170°C), mocht je hem de volgende dag toch liever warm willen opeten. Empanada deeg naar recept van de Spaanse nonnen. Het deeg voor de empanadas is zowel te gebruiken voor de oven- als de frituurvariant.


Ik geef zelf de voorkeur aan het bakken van de empanadas in de oven, al zijn de kaasempanadas ook erg lekker uit de frituur.

Vandaag het recept voor het deeg , waar je dus alle kanten mee op kunt. Empanda’s kunnen eenvoudig op allerlei verschillende manieren gevuld worden: met rundvlees (gehakt), groenten, kaas en ham, tonijn of kip. In dit recept beschrijf ik de empanadas criollas, oftewel de empanada ’s met gehakt. Dit kun je daarom het beste zelf maken.


Eergister hadden we kip uit de oven gemaakt en er was veel over. Toen hebben we deze restjes van de kip in stukjes gesneden, uit, tomaat en paprika erbij en de vulling van de empanada was klaar. De vulling leg je op het deeg. Als je de empanada dicht maakt, maak je eerst de randjes even nat, zo blijven ze goed gesloten in de oven of in de. Ik heb de empanada ’s gevuld met Mexicaanse gehakt en cheddar kaas.


Ik hou van deeg , ik hou van gehakt en ik hou van kaas. Als kant en klaar deeg wilt gebruiken raad ik je hartige taart deeg aan. Ze konden al bijna niet ontbreken in onze Sabor Latino: de empanada ’s! Indien je niet met kant-en - klaar deeg werkt, meng de ingrediënten en kneed.


Als je het wilt gebruiken om de empanadas te maken halveer het deeg en rol een deel van het deeg in een rechthoek. Neem een klein bor een empanada snijder of een grote koekjes vorm om de empanadas te snijden.

Als ze te dik zijn rol nog een keer de deegroller erover. Dat is het, je empanada deeg is klaar voor gebruik. Wil je een nog bevroren empanada bakken, dan tel je minuten extra bij de baktijd. Als je weet waar je moet zoeken zijn er verrassend veel soorten vegan kant-en - klaar deeg te koop.


Deze handige rollen plantaardig taartdeeg van Jumbo zijn mijn nieuwste ontdekking op deeggebied. Het lapje deeg met plastic velletje in de vorm leggen, vulling er in, randje nat maken, dichtklappen, er uit halen en dan het plastic velletje er af halen. Een perfecte empanada , die niet kan openbarsten.


Eigenlijk hoor je een speciaal deeg te maken voor empanadas maar wij hebben deeg voor hartige taart gebruikt om er een simpel en snel recept van te maken. Voor de vulling hebben wij gebruikt: gehakt, prei, tomatenpuree, knoflook en kruiden. Aangezien ik altijd het empanada deeg kant en klaar koop heb ik hier geen eigen recept voor.


De empanada is een heerlijk hapje die je kunt vullen met van alles en nog wat. Het deeg kun je zelf maken of je kunt gewoon kant en klaar deeg kopen in de supermarkt. Steek er dan cirkels (doorsnede ca. cm) uit.


Verdeel de vulling hierover en vouw de cirkels dicht. Roer het ei los in een kommetje. Bestrijk de empanada ’s met ei en bak ze in ca. Ik had het idee dat het deeg nog wat aan de dikke kant was, zodat de vulling- deeg -verhouding niet echt optimaal zou zijn. De (hartig) gevulde gebakjes zijn vooral populair in Zuid-Europa en in Latijns-Amerikaanse landen.


Met de vulling kan je alle kanten uit. Snijd met behulp van een kommetje de hoekjes van het deeg , zodat de plakjes rond zijn. Druk de randen aan met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.


Klop het resterende ei los en bestrijk de empanadas ermee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts