vrijdag 1 september 2017

Dcf klok

Vind dcf wandklok het nu op Kensaq. Bespaar tot wel via kiesproduct. Verfraaien van uw huis met Klokken. Ruim assortiment online bestellen! Bij een korte, langere of permanente ontvangststoring zal een DCF -gestuurde klok op het ingebouwde kristal verder lopen.


Horloges, wekkers en klokken die werken op het DCFsignaal geven de exacte datum en tijd tot op de seconde weer.

Deze DCF -gestuurde klok geeft niet alleen de datum weer, maar meet ook de binnentemperatuur en de vochtigheid. Dankzij het stijlvolle design past deze klok goed in elke kamer. Beschikt over een alarmfunctie. Deze ontvangt de tijd via een radiografisch signaal - het DCF -signaal - vanuit de atoomklok in Frankfurt.


Daardoor wijkt een radiografische klok nooit meer dan enkele milliseconden af van de tijd. Met een radiogestuurde klok , ook wel DCF-klok genoem ben je dus verzekerd van een nauwkeurige weergave van de tijd. Valt de ontvangst weg, dan loopt de klok op het kwartskristal verder.


Hetzelfde gebeurt als de ontvangst kortstondig een andere tijd aangeeft dan de ingebouwde klok - ook dit wordt aanvankelijk als gestoorde ontvangst beschouwd.

Al jarenlang hebben wij een uitgebreid assortiment klokken en uurwerken in allerlei soorten en maten. De klokken kunnen ook voor veel doeleinden gebruikt worden, waaronder het zelf maken van een klok. Het uurwerkje wordt dan los of in een doosje geleverd. De DCF klokken die ik ken lopen gewoon door als ze geen of slecht signaal ontvangen, alleen wat minder nauwkeurig. Bij een reset loopt de klok snel naar uur, dat is de enige positie van de wijzers die de klok kan 'meten'.


De klok weet alleen niet waar de wijzers staan. Daarna begint de klok met het decoderen van het signaal. DCF wandklok types bij Westerstrand : Mini Master klok met optie DCF , Master klok met optie DCF en Master WT klok met optie DCF. De Elproma DCF77N klok ontvangt dit tijdsignaal en controleert met behulp van een aantal zeer nauwkeurige interne klokken of de ontvangen tijd wel juist is.


Bekijk alles met dcf klok ! Marktplaats biedt alles voor de inrichting van je huis. Van banken tot openhaarden, kom kijken en laat je inspireren! Nooit meer de klok op de juiste tijd hoeven te zetten, dankzij de FK-777.


Deze functioneel vormgegeven digitale klok wordt door middel van radiosignalen altijd gelijkgezet met een atoomklok. Dankzij deze functie - die DCF wordt genoemd - kunt u er dus zeker van zijn dat u altijd over de juiste tijd beschikt. Tijdens gedwongen DCF -ontvangst, door de REC-knop (3) seconden ingedrukt te houden, zal de klok zich op uur zetten en begint het met het ontvangen van het radiosignaal (dit duurt 3-minuten). Wanneer het DCF -signaal is ontvangen en verwerkt zal de klok automatisch de juiste tijd weergeven.


Nou had ik een DCF-klok in de shack.

DCFis de tijdzender in Duitsland die aangestuurd wordt door het Physikalisch-Technischen Bundesanstalt in Braunschweig. De ene klok was een analoge, en de andere was een digitaal wekkertje dat uit de nalatenschap van OM Loek PA0ALD was gekomen. We maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om u goed van dienst te kunnen zijn. Cookies zijn kleine tekstbestanden waarmee wij en derde partijen uw. Dit signaal hoeft nergens voor te worden gebruikt, maar misschien wil je er een LED op aansluiten, zodat deze elke seconde blinkt, of een buzzer (piezo zoemer), zodat de klok ook nog eens tikt als een analoge klok.


De zomertijd wordt kenbaar gemaakt op PORTA. Hierboven ziet u de huidige tijd in Nederland. NTP systeem (Network Time Protocol).


De tijd die getoond wordt kan enkele seconden afwijken van de atoomtijd wegens laadtijd naar uw computer. Hierdoor loopt onze klok nagenoeg gelijk met de atoomklok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts