woensdag 28 maart 2018

Brandvertragend glas

Shop onze badkamerartikelen! Maak een ruimte voor ontspanning. Vind iets voor alle stijlen! Keuken interieur accessoires. Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen.

Brandwerend glas plaatsen, is een van de maatregelen die u op het gebied van brandveiligheid kunt nemen. Bij standaard glas zal brand direct grote gevolgen hebben, want het glas zal namelijk snel breken. Het kan in voorkomende situaties dan ook verstandig zijn om de keuze te maken voor veiligheidsglas dat een goede weerstand biedt tegen brand.


Leverbaar als enkel, dubbel en drievoudig brandvertragend glas. Pyrobelite glas is geschikt voor zowel binnen als in de buitengevel. Een transparant, gehard glas.


Verkrijgbaar als enkel of dubbel brandwerend glas.

Brandvertragend isolatieglas Brandvertragend dubbel glas wordt door de overheid steeds vaker als eis gesteld binnen openbare gelegenheden als scholen, kinderdagverblijven, ziekenhuizen, etc. Normaal gelaagd glas blijft tot minuten brandwerend. Bij speciaal brandwerend glas is dit minuten.


Er is zelfs glas dat in een brand tot uur heel blijft. Voordelen brandwerend glas. Ontdek alles over dubbel glas.


In verband met regelgeving wordt er in bedrijven en in woningen van particulieren steeds vaker brandvertragend glas geëist. Bij brandvertragend glas zal brand veel minder snel doorslaan via het raam naar een belendende kamer. Brandvertragend glas wordt veel gebruikt voor openbare gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen, kerken, theaters en vliegvelden. Dit glas wordt geproduceerd door middel van een speciaal glaslaminatieproces. Hierbij worden twee of meer lagen vlakglas gevuld met tussenlagen van hars, dat is opgebouwd volgens een speciale formule.


De rangschikking van het brandwerend glas gebeurt aan de hand van verschillende criteria en is beschreven in Europese normen. Heeft u een order geplaatst van glas en glastoebehoren en wilt u het glas afhalen bij één van de afhaalpunten, dan zijn wij helaas genoodzaakt alsnog € excl. De grotere glasorders worden rechtstreeks vanaf de fabriek geleverd.


Kleinere orders leveren wij zelf uit.

Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten. Enkel glas breekt bij een brand zeer snel. Door temperatuurverschil tussen het glasoppervlak en de glasranden ontstaan spanningen in het glas waardoor, bij te grote spanning, breuk ontstaat. Bij gangen, galerijen, trappen, vluchtwegen en hallen moet al het glas onder de 140cm daaraan voldoen. Bij alle deuren en zijlichten moet het glas onder de 140cm aan beide zijden voldoen aan klasse 2Bof 1C3.


Deze zijn toepasbaar in staal en houten sponningen. Speciaal thermisch voorgespannen glas Aan dit thermisch glas worden extra eisen gestel het breekt niet bij brand en voldoet vooral als vlam- en rookwerende- beglazing. Je doet dus het best beroep op iemand met ervaring met dit soort glazen. Hier is immers een combinatie van verschillende specialiteiten voor nodig.


Zo dien je kennis te hebben over de gestelde eisen en normen en moet ook de constructie zijn aangepast om te passen bij brandvertragend glas. Als rookafdichting is brandwerend glas goed geschikt voor ramen, afscheidingen en deuren. Glas dat warmtestraling tegenhoudt kan worden toegepast in branddeuren, plafondbeglazing en uitgangen terwijl isolatieglas kan worden toegepast in trappenhuizen, gangen en nooduitgangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts