maandag 5 maart 2018

Slaapkamer schoonmaken

Een gezonde nachtrust kan alleen maar in een gezonde slaapomgeving. Geregeld poetsen is dus de boodschap. Wij bezorgen je enkele handige lijstjes en tips die je kan gebruiken bij het schoonmaken van je slaapkamers. Bekijk het bord Slaapkamer schoonmaken van jsjahsgsg op Pinterest.


Bekijk meer ideeën over Slaapkamer schoonmaken , Schoonmaken en Meisjes leven.

Slaapkamer hygiënisch schoonmaken Een schone slaapkamer zonder al te veel stof ziet er niet alleen aantrekkelijker uit, maar is bovendien ook beter voor de gezondheid. Mijten houden van stof en in een vuil bed is een schrikbarende hoeveelheid mijten aanwezig. Een slaapkamer schoonmaken bestaat uit opruimen, bed verschonen, afstoffen en stofzuigen. Als je een harde vloer hebt in de slaapkamer , dweil je deze.


Zet wat planten neer en zet elke dag een raampje open voor frisse lucht en vochtregulatie. Al deze aspecten zijn essentieel voor een gezonde slaaphygiëne. De slaapkamer schoonmaken gaat verder dan het bed verschonen en stofzuigen.


Haal alle kleren uit de slaapkamer (en ook uit de kast) en zoek ze uit.

Gedragen (vieze) kleding in de was, kleding die je meer dan een jaar niet hebt gedragen kan je overwegen om weg te doen en andere kleding bewaar je. De vloer en de kledingkast schoonmaken horen ook bij de slaapkamer schoonmaken. Wist je dat we een derde van ons leven slapend doorbrengen?


Dat maakt ons bedje én onze slaapkamer best een belangrijke plek, waar we daarom ook best wat extra aandacht aan mogen besteden. Betekent natuurlijk niet dat je heel lang bezig hoeft te zijn. Mijn slaapkamer opruimen en het bed opmaken doe ik meestal in zo’n minuten, niet langer.


Pak de eerder gedragen kleren van de grond en beslis of je het nog een keer aan wilt. Leg of hang het terug in de kast. Gooi alle losse papiertjes die je niet meer gebruikt weg en kijk of er nog meer onnodige dingen in de slaapkamer aanwezig zijn. Zet je spullen klaar, muziekje op en tijdens een schoonmaakwork-out sop jij je slaapkamer weer lekker schoon en fris. Tips voor een schonere slaapkamer.


Haal al het beddengoed van je matras en gebruik een stofzuiger om alle dode huidcellen, mijten en ander vuil te verwijderen. Als je matras nog nieuw is, check je eerst even het advies van de verkoper. Heb je vlekken op je matras? Gebruik dan een vochtige spons met een zacht wasmiddel om het schoon te maken. Lees vele tips en trucs in de categorie slaapkamer schoonmaken en bespaar flink wat van jouw kostbare tijd!


We slapen nou eenmaal beter in een schone en opgeruimde omgeving.

Er zijn uiteenlopende redenen waarom steeds meer woningeigenaren kiezen voor led spots kopen voor in de slaapkamer. Het fenomeen led spots heeft namelijk een fikse reeks pluspunten. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met de belangrijkste tips voor het schoonmaken van de slaapkamer. De twee jaar regel is heel eenvoudig.


Handige slaapkamer ideeën en tips. Jawel, huismijt en stof zijn de grootste boosdoeners in de slaapkamer. Goed ventileren is daarom een must. Laat de ruimte onder je bed leeg! Je matras kan anders niet ventileren en dat is absoluut nodig.


Vergeet jij dit item in de slaapkamer ook te wassen? We brengen veel tijd van ons leven door in de slaapkamer. Dit is natuurlijk ook de ruimte waar we toe komen aan onze welverdiende nachtrust. Daarom willen we deze ruimte ook zo schoon mogelijk houden en verschonen we onder andere ons beddengoed regelmatig.


In je slaapkamer hoor je heerlijk te kunnen slapen. Toch blijkt dat deze kamer vaak niet goed wordt schoongemaakt , terwijl dat een grote boosdoener kan zijn bij vermoeidheid of een slaaptekort. Je slaapkamer opfrissen kan je dan ook helpen om beter te slapen. Maar dan moet je het wel goed doen.


Was de gordijnen en vitrage. Lamellen kun je schoonmaken met een sopje van allesreiniger en twee washandjes om je handen. En tot slot: de jaarlijkse beurt voor de slaapkamer. Was je donzen dekbed of laat het reinigen. De meeste dekbedden kunnen in de machine en (op lage temperatuur!) in de droger.


Het schoonmaken en opruimen van je kamer kan een overweldigende klus lijken, maar de kans is groot dat het gemakkelijker is en sneller gaat dan je denkt. Speel muziek af, maak een lijst, geef jezelf beloningen en maak er een spel van om. Ben je ook de slaapkamers aan het opruimen en schoonmaken. Haal dan eerst alle kleding van de meubels en hang dit -als het schoon is- terug in de kast, of doe anders je vuile ondergoed in de wasmand.


Haal beddengoed ook af voordat je verder gaat met schoonmaken , dit laat namelijk enorme stofwolken vrij komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts