maandag 17 juni 2019

Latex over kalkverf

Latex over kalkverf

En waarschijnlijk heeft u dan ook gehoord over de prachtige effecten die u ermee kunt bereiken. De laatste jaren is deze verfsoort immers razend populair geworden. Vooral in landelijke huizen duikt ze steeds vaker op.


In dit artikel lees je de voor- en nadelen van deze verf, hoe je ze moet aanbrengen en wat de prijs is. Kalkverf zorgt voor een authentieke look. Zodra de ruimte afgebroken wordt, en de wanden tot puin gedraaid worden, neemt de aarde de kalkverf weer tot zich.


Van witkalk (of veegvaste verf) naar latex Latex verven over witkalk geeft vrijwel altijd afbladderende verf (de witkalk laat los), zeker bij gebruik van een roller. Een kalkverf wordt bijna alleen op muren toegepast. Witkalk is kalkverf in een poedervorm, die met water wordt aangemengd.


Het is niet mogelijk om witkalk te overschilderen met latex. Als u de ruimte toch met latex wilt schilderen, dan moet de witkalk eerst verwijderd worden. U kunt dit doen door het oppervlak met water en een borstel stevig af te schrobben. Naast voordelen kleven er natuurlijk ook nadelen aan kalkverf. Als de verf eenmaal wordt toegepast, is de wand niet meer zo gemakkelijk over te schilderen met gewone verf.


Foutjes zijn niet zomaar aan te pakken, de hele wand moet dan overgeschilderd worden. Kan ik daar met een latex overheen schilderen? Nee, verwijder eerst zoveel mogelijk poeder met warm water.


Gebruik vervolgens Alabastine Voorstrijk Fixeer voordat u de muur gaat schilderen met latex. Kan kalkverf op een lakverf aangebracht worden? Indien toch gewenst, dan mat schuren, laag WallPrim, daarna na lagen kalkverf.


Bij grote kleurverschillen is het aan te raden een grondlaag WallPrim aan te brengen. In een mum van tijd creëer je een stoere industriële look of een vintage effect! Gebruik voor het beste resultaat de speciale kalkkwast, de haren zijn langer en steviger.


Latex over kalkverf

Laklaag Kan er een lak over kalkverf heen? Ja, mits watergedragen, b. Kan latex over de kalkverf heen? We moeten even een paar zaken rechtzetten vwb het schilderen over poederende ondergronden.


Te pas en te onpas lees ik direct: op witkalk hecht geen latex. Inderdaa niet zonder de juiste ondergrondbehandeling. Maar we kijken even verder dan onze schildersneus lang is. Eerst uw vraag over het verwijderen van witkalk.


Lime Soap is een natuurlijke zeep welke wordt gebruikt bij het verzadigen van poreuze ondergronden en verven zoals de Fresco kalkverf en Marrakech Walls. Door het verzadigen wordt de kleur voller en het oppervlak licht waterafstotend wat het erg onderhoud- en gebruiksvriendelijk maakt. Uiteraard staan wij je graag te woord. Wijnands Schilderwerken heeft ruime ervaring in het aanbrengen van kalkverf.


Wil je meer informatie over onze mogelijkheden neem dan eens vrijblijvend contact met ons op of vraag eenvoudig een offerte aan. Kijk ook eens naar het doe het zelf filmpje over kalkverf. Toevallig heb ik onlangs uitleg gehad over krijtverf en kalkverf en daar komt je verhaal helemaal mee overeen.


Bedankt voor deze uitleg, als ik het later niet meer weet, kan ik je blog fijn raadplegen. Als muren vochtig zijn kan het vocht weg. En ontstaat er geen schimmel. En kalkverf is 1 natuurlijk.


Daarnaast geeft kalkverf een prachtig mat effect. Maar er is nog iets waarom je voor kalkverf zou kunnen kiezen. Muurverf kalkmat is geïnspireerd op het uiterlijk van kalkverf maar heeft deze nadelen niet.


Latex over kalkverf

Als het goed is, is het verschil tussen krijtverf en kalkverf nu duidelijk. Mocht je nog verdere vragen hebben, of graag advies of informatie over een van onze producten willen. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Wij staan u graag te woord. En, niet te vergeten, relatief hoge kosten doordat deze muurverf nou eenmaal duurder is dan latex. Deze staat op jouw verlanglijstje.


En deze latex muurverven zijn in duizenden kleuren te krijgen! Wanneer er latex gebruikt gaat worden is het wel nodig dat het behang goed vastgelijmd en dus stevig bevestigd aan de muur is. Een andere leuke mogelijkheid is om krijtverf te gebruiken om uw behang mee te schilderen.


Door met deze verf te schilderen is het mogelijk om met krijt over het behang te verven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts