donderdag 27 juni 2019

Olie hardhout

Olie hardhout

Getest door onafhankelijk laboratorium. Elke productie van Topkwaliteit. Bespaar tot wel via kiesproduct. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek.


Olie hardhout

Hardhout heeft een andere celstructuur dan naaldhout. Daardoor dringt olie die geschikt is voor naaldhout minder goed in in hardhout waardoor een slechtere hechting, mindere bescherming en kortere levensduur wordt verkregen. Niets is echter minder waar dus lees op deze pagina hoe u met weinig werk uw schuttingen en dergelijke kunt behandelen en onderhouden. Echter is het niet altijd zo dat olie voor zachthout enkel gebruikt kan worden voor zachthout en andersom. Het zit hem met name in de kleur.


Zo wordt bij hardhout meestal Bangkirai olie gebruikt. Bij zachthout is bijvoorbeeld Douglas olie erg populair. Het is belangrijk om uw hout te behandelen. Olie is één van de opties.


Olie hardhout

Het wordt vuil en grijs en vlonders kunnen gevaarlijk glad worden door aanhechting van algen. Bankirai, Garapa en Ipé hardhout. Met de cadeaucouponcode vlonderolie nu gratis bezorging wanneer u olie voor hardhout of transparante beits voor lariks douglas hout bestelt! Wilt u de hardhoutkleur van uw bankirai schutting, teak tuinmeubels of Ipé vlonder behouden?


Een uitstekend onderhoudsmiddel om vergrijzing van hardhout tegen te gaan. Ideaal voor het snel en eenvoudig behandelen van ondermeer spijlen en latwerk van hardhouten tuinmeubelen. Naast beits kun je hout beschermen door het te ‘kwasten’ met olie. In principe kun je olie gebruiken voor de meeste houtsoorten.


Je moet er echter wel rekening mee houden dat olie minder diep in de poriën van hardhout trekt dan in die van zachtere houtsoorten, zoals vuren en grenen. Deze bangkiraiolie (hardhoutolie) van zeer hoge kwaliteit is voor het beschermen en verfraaien van hardhout. Het voedt het hout, haalt de natuurlijke kleur weer naar voren en maakt het waterafstotend. Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product.


Met hardhout en zachthout olie kunt u uw hout kleuren en beschermen. Afhankelijk van het product dat u kiest, dient u de olie met regelmaat aan te brengen. Behandeld hout gaat jaren langer mee! Intratuin hardhout olie is donkerbruin.


Deze meubelolie behoudt de kleur van teak en andere hardhoutsoorten. Met de speciale Elephant hardhout olie blijft de originele diepe kleur behouden en het vuil hecht minder op het product. De kracht van deze houtolie is dat het beschermt tegen uitdroging en verkleuring door zonlicht en regen. U brengt de bangkirai olie aan met een zachte niet pluizende doek of spons. Geeft een extra beschermlaag aan het hout en het advies is om dit jaarlijks te onderhouden.


Voor een optimaal effect dient de hardhout - olie van Elephant 2x per jaar gebruikt te worden. Bestel hardhout online Onze collectie hardhout bestaat uit onder ander hardhouten palen, planken, tuinschermen, verschillende varianten vlonderplanken van hardhout en beschoeiingsschotten. Daarbij kunt u kiezen uit bezaagde palen, planken of balken of geschaafde materialen. Bestel uw hardhout eenvoudig online bij Houthandelonline. Doordat er geen laagje om het hout zit, heb je sneller een buts of kras in het hout zelf.


Olie hardhout

Maar een beschadiging is ook weer snel een eenvoudig te herstellen met olie. Deze olie is dus met name een afwerk olie met een zeer hoge beschermende waarde en doordat de olie zo weinig oplosmiddelen bevat is het ook nog eens zuinig in gebruik en heeft u er weinig lagen van nodig wat u natuurlijk onnodig werk scheelt. De olie die de volgende dag wordt aangebracht blijft dan in de bovenste laag zitten.


Als de tweede laag te vroeg wordt aangebracht, dan kan de eerste laag weer loslaten. De olie kan nu niet in de bovenste houtlagen blijven, maar zakt er weer diep in, en daarnaast krijg je geen tevredenstellend resultaat op het houtoppervlak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts