woensdag 26 juni 2019

Onbehandeld hout behandelen

Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Hout is een natuurproduct en als je hout niet behandelt wordt het zeer snel grijs.


Er zijn verschillende manieren om hout te behandelen. Op deze pagina geven wij de meest voorkomende alternatieven van onbehandeld hout en de meest voorkomende methodes om hout te behandelen.

Wat gebeurt er met onbehandeld hout ? Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan.


Als je onbehandeld wilt beschermen, kunt u het hout behandelen met houtolie, lak, beits of wax. In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen. En dan kunt u zelf bepalen hoe uw hout het mooiste uit de verf komt.


Ook hout in de vorm van meubelplaten ‘leeft’ als het niet behandeld is.

Door het hout te behandelen met Douglas-olie wordt het hout gevoed en omdat de olie transparant is blijft de mooie tekening van het hout zichtbaar. Doordat Douglas-Olie speciaal is afgestemd op Douglas- en Lariks hout kun je het hout snel en gemakkelijk behandelen. Onbehandeld hout behandelen vloer? Hoe behandel ik onbehandeld eikenhout? Wellicht gebruik je massief houten bladen als aanrecht in je keuken.


Dat is echter nog lang niet de maximale levensduur van het hout. Met deze tips natuurlijk! Douglas hout is afkomstig van een bepaald soort lariks. De gelige kleur kan wat voorkomen worden door toevoeging van citrus of ander bleekmakers maar uiteindelijk zal je hout toch verkleuren.


Was is meestal afkomstig van bijenwas maar er zijn natuurlijk ook synthetische wassoorten op de markt te verkrijgen. Ik denk dat het beste compromis is dat je het hout eerst laat vergrijzen tot een punt waarop je het mooi vindt. Daarna kun je het hout behandelen met de Care 102.


Het hout zal dan de kleur die het heeft behouden, maar het vocht zal vanaf dat moment niet meer in het hout kunnen trekken. Door hout te lakken zorg je ervoor dat je houten constructies uv-, water- en weersbestendig zijn. Lak bijvoorbeeld al het maatvaste constructiewerk in je huis, zoals kozijnen en deuren. Het is mogelijk om zowel onbehandeld als behandeld hout te lakken.


Eikenhout behandelen is niet lastig.

We geven u graag een aantal tips over hoe u het beste uw houten tafel behandelen kunt. Van onbehandeld hout tot de beste olie. Wilt u een - tot nu toe - onbehandelde houten tafel behandelen , omdat deze vol zit met vlekken en ongewenste kringen?


Over Ons Pagina - Kozijnshop. Binnen werkdagen geleverd! Als u de onbehandelde look wilt behouden van uw acacia houten meubel raden wij u aan deze toch te beschermen.


Daarnaast breng je met olie altijd een gelig kleur aan op het hout. SKYLT beschermt tegen vuil en vocht en is onzichtbaar. Als u van puur hout houdt, dan is SKYLT de perfecte (en oersterke) finish voor uw meubel.


Hoe sterk het kleurverschil zal zijn is afhankelijk van het absorberend vermogen van het betreffende stuk maar over het algemeen kan hiervoor een redelijke indicatie worden verkregen door het hout even nat te maken met water. Vanwege de gevoeligheid van onbehandeld vurenhout voor blauwschimmels is het raadzaam om op onbehandeld vurenhout een filmvormende afwerking te kiezen in combinatie met een impregneermiddel. Is uw hout door de fabrikant geimpregneerd dan geldt er geen voorkeursbehandeling.


Dan is het niet mogelijk om deze te behandelen. Deze tuinmeubelen zijn namelijk al voorzien van een (grey)wash. Na verloop van tijd zal de greywash verdwijnen en krijgen de meubelen een mooie eigen zilvergrijze kleur.


Voor zowel onbehandeld als behandeld teakhout is het belangrijk dat het op een goede manier wordt onderhouden. Schilderen van verf, lak of beits op nieuw of behandeld hout Het schilderen van verf, lak of beits op onbehandeld , behandeld of nieuw hout vraagt -voordat je gaat schilderen- de nodige voorbereiding. Vooraf reinigen en schuren van de ondergrond moet altij ongeacht de houtsoort. Onze oliesoorten zijn ontwikkeld om te worden toegepast op onbehandeld hout en hoewel olie-afwerkingen onderling normaliter niet reageren komt het heel af en toe voor dat producten van andere fabrikanten reageren met onze olie met als gevolg dat de afwerklaag gaat schrompelen, rimpelen of er vellen aan het oppervlak komen te hangen. Let wel op: Deze schoonmaakmethode kan alleen toegepast worden op onbehandeld hout ! Je weet nu dus precies wat je allemaal moet doen om een houten tafel schoon te maken.


In principe gebruik je zo min mogelijk schoonmaakmiddelen. Omdat er geen beschermlaagje op het hout is aangebracht, neemt onbehandeld hout gemakkelijk gemorste vloeistoffen op. Vlekken die je niet direct schoonmaakt, zijn later vaak alleen nog te verwijderen door het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts