maandag 10 juni 2019

Kalkverf technieken

Uw Nieuwe Baan in de Techniek Vindt u op Techniekvacaturebank. Krijtverf voor muren, meubels en accessoires. Voordelige topkwaliteit met extra krijt en hoogwaardige pigmenten, voor een poedermat effect en intense kleuren.


Kalei is een eeuwenoude techniek voor het authentiek afwerken van buitengevels, waarbij een minerale verf dik wordt aangebracht met een. Vroeger bij de Romeinen werd de verf al gebruikt en boeren in Noord Europa gebruikten de verf voor stallen.

Tegenwoordig zien we het als een luxe product. Er bestaan verschillende verftechnieken waarmee je een muur of meubelstuk een speciaal effect geeft. Het is een natuurlijk, milieuvriendelijk product dat ‘ademt’. Poederig en zacht en heel geschikt om een warme sfeer mee te creëren.


De basis voor de Carte Colori kalkverf wordt nog altijd op traditionele wijze in Italië bereid. Kalkverf is de oudste verf die er bestaat. Zodra de ruimte afgebroken wordt, en de wanden tot puin gedraaid worden, neemt de aarde de kalkverf weer tot zich.

Een superleuke techniek om accessoires of meubels een stoere roestlook te geven. Inclusief instructievideo. Craqueleren: het creëren van barstjes in de verflaag of een gebladderd effect. De verf leent zich zeer goed voor restauraties en renovaties van oude gebouwen.


Bovendien is het een ‘natuurlijke verf’ met een groot traditioneel en ecologisch karakter. Effect: creëer een oppervlak met licht- en donker verschillen. Perfect voor oneffen muren.


Het effectengamma van kalkverf is zeer breed. Met één kleur kan men in dezelfde woning verschillende ruimtes een ander uitzicht geven door te variëren in de verscheidene technieken. Daarnaast geeft het licht ook constant een ander effect.


Door te spelen met laagdiktes, kwaststrepen en overlappingen, krijg je een specifiek, schakerend uitzicht dat door geen enkele andere verf te evenaren is. Daardoor kan je met één verf verschillende kamers andere looks geven door andere technieken te gebruiken. Het vergt wel wat ervaring om de gewenste effecten te bekomen. Instructiefilm aanbrengen van kalkverf.


In eenvoudige stappen wordt uitgelegd hoe kalkverf wordt aangebracht.

Eenvoudig om te doen met een fantastisch resultaat. Welke primer, welke kwast, hoe te verdunnen. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de toepassing van de genoemde producten en technieken. Bij twijfel kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.


Ook de hoeveelheid van verdunning met water bepaalt het eindresultaat. Doe daarom altijd eerst een proefstuk om je techniek te testen. Werk in kleine stukken, bijvoorbeeld plank voor plank. Creëer een streperig effect door het onregelmatig aanbrengen van de kalkverf met een kalkkwast in verticale richting van plafond tot plint, of kies voor een zogenoemd wildverband door kriskras te werken. Dit zijn de meest gebruikte toepassingen, maar onze dealers geven geregeld workshops in deze speciale technieken.


Een kalkverf wordt bijna alleen op muren toegepast. Annie Sloan Chalk Paint technieken leer je bij ons. Wanden schilderen met kalkverf - Parvani - Carte Colori - Duration: 7:55. Welke techniek je ook toepast, Limestone geeft je wanden authenticiteit met een natuurlijke en minerale uitstraling.


Het is wel makkelijk te reinigen door vlekken te deppen met een vochtig, absorberend doekje. Naast voordelen kleven er natuurlijk ook nadelen aan kalkverf. Als de verf eenmaal wordt toegepast, is de wand niet meer zo gemakkelijk over te schilderen met gewone verf.


Foutjes zijn niet zomaar aan te pakken, de hele wand moet dan overgeschilderd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts