woensdag 2 mei 2018

Philodendron soorten

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Ons bedrijf is gespecialiseerd in Philodendron en Alocasia. Deze kamerplanten kweken wij in diverse soorten en maten. Wij werken met een klein team. Het op- en overpotten gebeurt handmatig, waardoor wij garant kunnen staan voor een goede kwaliteit!


Philodendron soorten komen van oorsprong voornamelijk uit het regenwoud van Zuid Amerika.

Deze makkelijke kamerplant staat in Nederland ook wel bekend als Deliciosa, Monstera of Gatenplant. De Philodendron behoort tot de plantenfamilie van de Araceae. Doordat deze mooie kamerplant zo makkelijk is in het onderhoud is het een geliefde plant voor. Van het geslacht Philodendron kennen we vaak alleen de klimmende soorten , maar er bestaat ook een aantal niet klimmende van welke de Philodendron bipinnatifidum met de kenmerkende gelobde bladeren misschien wel het bekendst is.


Alle Philodendron-soorten zijn sterke en makkelijke planten die nagenoeg geen last hebben van plagen. Verschillende soorten Philodendron. Er zijn vele honderden soorten Philodendron beken en daarvan zijn er zeker tien in Nederland verkrijgbaar. Bovendien zijn er nog talloze cultivars in de handel, dus er valt behoorlijk veel te kiezen.


We bespreken hieronder de belangrijkste soorten.

Een gemakkelijk te verzorgen kamerplant is de Philodendron. Het wordt in ons land ook wel de Monstera of de Gatenplant genoemd. Het is een plant welke uit de regenwouden van Zuid Amerika komt.


Veel van die soorten worden aan klimsteunen of mosstokken geleid ook als kamerplanten toegepast. Zorg dat kleine kinderen niet van de bladeren kunnen eten. Het aantal niet-klimmende Philodendron-soorten , zoals Philoden-dron xanadu, is heel klein. Omdat de meeste verkrijgbare planten ook makkelijk in de verzorging zijn, is het een fijne plantenfamilie om in huis te halen.


Alles wat je moet weten voor de aankoop of onderhoud van je Philodendrons vind je hier. Een ideale kamerplant voor de beschutte plekjes en daarom ook voor kantoor. Er zijn vele soorten Philodendrons en het blad van elke soort heeft uniek gevormde bladeren. Over het algemeen groot, diepgroen van kleur en glimmend. De naam komt van het Grieks philéo wat houden van betekent en dendron dat boom betekent.


Philodendron is vooral geliefd als kamerplant omwille van hun grote, leerachtige bladeren. Tip: Regelmatig benevelen bij een kamertemperatuur van 18°C. Tip Snoei klimmende soorten van de philodendron zoals de philodendron monstera pertusem of de philodendron monstera deliciosa af en toe bij door uitgeschoten stengels op de gewenste lengte af te knippen. De philodendron is een kamerplant waarvan het blad veel verschillende kleuren en vormen kan hebben.


Besproei de Philodendron keer per week met wat lauw water. Sproeien zorgt voor een hogere sierwaarde en voorkomt ongedierte.

Monstera is een uit ongeveer vijftig soorten bestaand geslacht van uit de Aronskelkfamilie of Araceae, dat vroeger Philodendron werd genoemd. De oorspronkelijk uit Mexico en Panama afkomstige Gatenplant, Monstera fasciata, komen we regelmatig in Nederlandse en Belgische huiskamers tegen. Het oorspronkelijke gebied ligt in Midden-Amerika en Indië. Er zijn veel variëteiten en verschijningsvormen, bladeren van de Philodendron kunnen lancetvormig, pijlvormig of meer rond zijn en naast klimmende soorten zijn er ook niet-klimmende zoals Philodendron Selloum en Philodendron Bipinnatifidum.


Planten uit dit geslacht worden gevonden in de tropische bossen van Amerika en het het Caraïbisch gebied. De meest bekende soort is de Monstera deliciosa. De smaak heeft iets weg van banaan in combinatie met ananas.


Thuis zul je helaas niet snel een Monstera-fruitmand vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts