vrijdag 7 juli 2017

Ramen afplakken tegen licht

Ramen en glas afdekken en afplakken is tegenwoordig in een hand omdraai gebeurd. Onze “Glass Cover” is een UV-bestendige zelfklevende folie voor het beschermen van ramen en glas. Glass Cover is speciaal ontwikkeld om glas in ramen en deuren te beschermen tijdens sloopwerk, schuren, stukadoren, schilderen enz.


Zoek je verduisteringsfolie voor ramen ? Wij hebben verschillende verduisterende raamfolie soorten.

Het zonwerende folie en de doorzichtig gekleurde raamfolies werken verduisteren terwijl je toch het zicht naar buiten blijft houden. Wil je je ramen tegen licht afschermen? Gebruik dan het verduisteringsfolie van Aslan DFP25. Spiegelfolie raam is eenvoudig aan te brengen op uw ramen. Kies voor de exterieur spiegelfolie raam of de interieur versie.


De spiegel werking ontstaat doordat het binnen donkerder is dan buiten. Echter, wanneer het buiten donkerder is dan binnen verliest deze folie (deels) zijn werking.

Zelfklevende raamfolie is eigenlijk een grote, half doorzichtige sticker. De achterkant heeft dus een plaklaag. Dat heeft als nadeel, dat je de folie moeilijker weer van je raam krijgt en dan niet nog een keer kan gebruiken. Het voordeel is dat het steviger vast zit dan statische folie, en dat het niet per ongeluk loslaat als je de ramen lapt.


Wanneer u bijvoorbeeld gaat metselen, tegelen, timmeren of schilderen is het niet alleen raadzaam om uw ramen en muren goed te beschermen maar ook uw vloeren. Afplakken van een raam, hoe-doe-je-het? Maar voor een goed eindresultaat is steeds een. Raamfolie op maat kopen bij Praxis. Hoe gezellig buren ook kunnen zijn, soms wil je graag wat privacy.


Is het afplakken van glas vakwerk van de schilder of een techniek voor de doe-het-zelver? Mijn eerste ervaring met het afplakken van het glas tijdens schilderwerk aan de ramen en kozijnen dateert van zo’n zeven jaar geleden. Bij een binnenschilderklus aan een woning in Meppel werd ik ingehuurd door een ander schildersbedrijf. Ik heb ramen in mijn slaapkamer die een gehele zijde van mijn slaapkamer overspannen en een raam boven mijn slaapkamerdeur.


De badkamer bevind zich vlak naast mijn slaapkamer. Deze ondoorzichtige folie plak je simpelweg op je ramen om te voorkomen dat mensen van buiten naar binnen kunnen kijken.

Schilderen is leuk en schilderen is tof. Het leuke aan raamfolie is dat je deze in verschillende patronen op je ramen kunt plakken. Zo kun je eenvoudig delen van de raam afplakken. Hoewel raamfolie ondoorzichtig is, laat het wel voldoende licht door. Ramen schilderen doe je het best zo: schuur eerst met een grof schuurpapier in de richting van de houtvezels.


Maak bij het schuren geen cirkelvormige bewegingen. Laat zien wat je kan, stel je vragen, help een ander op weg of show je. Met een grondige schoonmaak voorkom je dat vuil en stofdeeltjes tussen het raam en het raamfolie terechtkomen. Je krijgt je ramen perfect schoon met een glascleaner of gewoon met een beetje warm water en een scheutje ammoniak. Stap 3: Nat plakken of droog plakken?


Het is voornamelijk (aardappel)zetmeel en water. Het zou ook moeten lukken met stijfselspray (voor ubernetjes strijken te koop bij drogist) en dat op niet al te zwaargewicht textiel spuiten en op ene raam plakken. Ik bedoel als ik mijn ramen van binnen met alluminiumfolie wil beplakken zodat de zon er niet doorheen kan het niet zo heel warm wordt binnen? Of is dit nu echt onzin en kan ik beter iets wits voor de ramen hangen?


We hebben folies laten aanbrengen op twee grote ramen (mraam voor telkens een ruimte van m op het oosten, luxafoil) We zijn daar zeer tevreden mee. De folies houden ongeveer van de zonne-energie tegen en van het licht. De zeer licht verkleuring is nauwelijks zichtbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts