vrijdag 8 juni 2018

Boventiteling

Daylight Boventiteling kan zowel gehuurd worden voor lange termijn als voor voorstellingen van dag. Uiteraard kan u ons boventitelingssysteem ook aankopen. Bij onder- en boventiteling worden gesproken taal en andere geluiden in tekst weergegeven. Ondertiteling wordt vaak toegepast bij televisieprogramma’s en bij films.


Soms wordt onder- of boventiteling ook in theaters toegepast. Daylight boventiteling lichtkranten zijn van topkwaliteit met een kijkhoek van 1graden.

De lichtkrant kan regels van karakters tonen. Schuitemaker Producties Display verhuur. Boventiteling wordt gebruikt om gezongen of gesproken tekst weer te geven tijdens een theater- of muziekvoorstelling.


Hierbij wordt (vertaalde) tekst boven het podium op een scherm geprojecteerd of weergegeven op één of meerdere monitoren of een lichtkrant. En wij lezen de vertaling van de teksten mee middels de boventiteling. Ik ben tegen een hoop opgewassen, maar hier brak mijn hart tegelijk met mijn klomp.


Boventiteling houdt echter eveneens rekening met het unieke karakter van elke voorstelling zodat de audiovisuele aanpassing zo correct mogelijk kan gebeuren. Bij Babel Subtitling bekijken we samen wat de beste oplossing is. Wij nemen het volledige werkproces op ons en benaderen de stappen afzonderlijk of in hun globaliteit in functie van de.

Bij live-voorstellingen volgt een titelregisseur de handelingen en eventuele muziek en zorgt ervoor dat de teksten op tijd geprojecteerd worden. De concert- en congreszaal - uniek in zijn soort - maakt deel uit van een volwaardig congrescentrum met de modernste faciliteiten en kan gecombineerd. Van Boxtel Hoorwinkels neemt voor slechthorenden samen met theaters het initiatief voor boventiteling voor tijdens diverse voorstellingen. De Matthäus Passion: een muziekstuk dat in de aanloop naar Pasen elk jaar zalen vol mensen ontroert.


Maar dat wat betreft sommigen ook nauwelijks te volgen is. Actie voor boventiteling voor slechthorenden in Amsterdamse theaters. Merel Laseur (82) wil boventiteling voor slechthorenden in theaters.


Doof zijn heeft geen glamour. Doorgaan, doorgaan, doorgaan. De voorstelling Queen Mary is voorzien van Nederlandse boventiteling. Bij elke voorstelling vindt een inleiding door artistiek leider Frédérique Chauvet plaats. Kijk op de website van het desbetreffende theater om te kijken of u moet reserveren voor de inleiding.


Zaal De rijen in de zaal zijn vanaf het toneel oplopend genummerd. Een laag rijnummer geeft dus aan dat u dicht. Ook voor binnen kun je door middel van een lichtset een mooie sfeer creëren.


Met de juiste bekabeling en eventueel een of meerdere lichtstatieven kun je alles goed installeren. Denk ook eens aan de huur van een lichtkrant, bijvoorbeeld om je bezoekers te informeren, of om te gebruiken als boventiteling als de tekst of zang in een andere taal is. Er is boventiteling vanaf alle rangen beschikbaar, zowel in het Nederlands als in het Engels.


Misschien kunt u toch bij de voorstelling aanwezig zijn!

Vanaf één uur voor aanvang zijn aan de Kassa volgnummers verkrijgbaar. Hier spreekt men dan vaak van boventiteling in plaats van ondertiteling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts