maandag 11 juni 2018

Gordijnen zelf stomen

Bestel eenvoudig je gordijnen online bij dé gordijnen website van Nederland! Bestel online, boek een afspraak met een adviseur aan huis of kom naar onze winkel. Bekijk het gehele assortiment gordijnen.


Of bezoek één van onze winkels. Vraag uw Gratis Kleurstalen aan.

De gratis kleurstalen zijn met 1-werkdagen bij u thuis! Design, Direct Van De Makers. Om je gordijnen mooi te houden, moeten ze regelmatig onderhouden worden.


Afhankelijk van het type gordijn kun je het zelf wassen, of moet het door de stomerij gereinigd worden. Wanneer je je gordijnen verkeerd behandelt, kunnen garens krimpen, kleuren verbleken of naden onherstelbaar vervormen. De gordijnen zijn vaak te groot voor de wasmachine of komen er erg gekreukt uit.


Daarbij is het stomen van de gordijnen de meest veilige manier om gordijnen te reinigen.

Alle gordijnen kunnen namelijk wel gestoomd worden, maar niet alle gordijnen kunnen gewassen worden. Een verkeerde behandeling kan het gordijn volledig ruïneren. U vindt op deze pagina antwoorden op vragen met betrekking tot het stomen van uw gordijnen.


Gordijnen stomen : veelgestelde vragen. De vragen zijn onderverdeeld in onderstaande categorieën. Hoe worden de gordijnen gereinigd? Het gordijn stomen is dan een hele uitkomst.


Vooral als u het gewoon bij u thuis laat doen door ons. Een gordijn stomen , hoe werkt dat? Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van uiteenlopende gordijnstoffen. Per geval bekijken we wat voor behandeling de gordijnstof nodig heeft.


Als wij uw gordijnen stomen zal uw woning weer een verzorgde indruk maken. Wie ooit wel eens zelf gordijnen heeft gewassen weet dat dit een lastige klus kan zijn. De eerste vraag is of het allemaal in de wasmachine past.


Daarnaast is lang niet elke type gordijn geschikt voor de wasmachine.

Het komt ook regelmatig voor dat gordijnen na het wassen niet meer zo mooi voor je ramen hangen als eerst. Verwijder altijd voor het wassen alle haken, loodjes, trekstangen of andere metalen voorwerpen. Was u gordijnen in de wasmachine? Doe de machine niet te vol. Extra tips om de kwaliteit van jouw gordijnen te behouden 1. Om ervoor te zorgen dat gordijnen de juiste plooi vinden, is het belangrijk om ze eerst goed uit te laten hangen na het schoonmaken.


Dit heeft vaak even tijd nodig en het is hierbij belangrijk dat de gordijnen niet gaan schuren langs muren, plafonds of vensterbanken. Kies het type gordijn en het aantal gordijnen dat gestoomd dient te worden. De prijs wordt berekend op basis van het aantal vierkante meters (m2) van de gordijnen. Omdat het om zulke grote lappen stof gaat lijkt zelf stomen met het strijkijzer me erg veel werk.


Een stoomreiniger zou eventueel kunnen, daar ga ik eens op googelen. Alle maten en kleuren vind je eenvoudig en snel op beslist. Kleine en eenvoudige vitrage of gordijnen kunt u veelal zonder problemen thuis wassen.


Toch dient u hiermee op te passen, een verkeerde behandeling kan uw gordijn volledig ruïneren. Het stomen van uw gordijnen is de meest veilige manier om gordijnen te reinigen. Bijna alle gordijnen , ongeacht welk materiaal, kunnen worden gestoom maar niet alle gordijnen kunnen worden gewassen. Stomen is overigens ook de veiligste manier om gordijnen te reinigen.


Risico’s bij het zelf wassen van jouw gordijnen. Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw gordijnen te wassen dan brengt dat een aantal risico’s met zich mee. Daarom is het sterk aan te raden uw kostbare gordijnen door een professionele stomerij te laten reinigen. Ook kunt u bij ons terecht voor trouwjurk stomen , dekbed stomen of kleding services zoals pak stomen , colbert stomen , jas stomen en overhemden stomen. Doordat iedere stof een andere aanpak vereist wordt er soms gekozen voor stomen en soms voor wassen.


Als gespecialiseerde stomerij bepalen wij welke behandeling (wassen of stomen ) jouw gordijnen nodig hebben om tot het mooiste resultaat te komen. Helaas is het wel nodig, want gordijnen zijn vaak een bron van stof. Stap 1: gordijnen wassen – eerst uitkloppen. Voordat we beginnen met het wassen van de gordijnen – haal de gordijnen eerst (voorzichtig) van de rails.


Info over zelf gordijnen stomen. Resultaten van zoekmachines!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts