dinsdag 5 juni 2018

Mdf kleuren

Brandvertragen watervast, gegron of in diverse kleuren voor de beste prijs! MDF Platen Diktes verkrijgbaar van tot 50mm. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. MDF Gla strak, superhard geperst en zeer zwaar.


Door-en-door gekleurd Zeer hard geperst, zeer zwaar.

Gekleurd MDF Op voorraad in de kleur zwart en rood. Hiermee bieden we een zeer brede keuze uit diverse kleuren , diktes en afmetingen. De door en door kleur van het Color MDF ontstaat tijdens het productieproces, waarbij kleurstoffen door de vezels worden gemengd.


MDF -platen in deze categorie zijn gekleurd in de massa. Hierdoor zijn deze platen ideaal voor meubelafbouw of producten die uiteindelijk in een bepaalde kleur afgelakt moeten worden. In deze categorie vindt u gekleurde brandvertragende en vochtwerende MDF , maar ook gekleurde MDF met hoge densiteit.


MDF is uiterst handig en wordt voor heel wat toepassingen gebruikt.

Een nadeel van MDF is de saaie, donkerbruine kleur. Schilderen is dus in vele gevallen een aanrader. Maar hoe moet je MDF schilderen?


Color MDF is door en door gekleurd mdf dat in diverse kleuren leverbaar is. De kleur komt tot stand door een kleurstof die door de vezels wordt gemengd. Een licht verschil van kleur per levering is geen reden tot afkeur. Vooral het blank lakken van deze platen wordt vaak gedaan.


We scharen MDF verven dan ook onder binnenschilderwerk. Deze hout soort kan daarom prima gebruikt worden voor het maken van kastdeuren, keukens en zelfs badkamers. Te herkennen aan de roze kleur.


Deze platen zijn net zo goed te verwerken als de standaard MDF platen. Het meest uitgebreide en actuele aanbod op het gebied van MDF is beschikbaar via onze webshop. Wij kunnen onmogelijk elk soort MDF met zijn specifieke eigenschappen benoemen.


Door toevoeging van pigment bekomt men een door-en-door ingekleurde plaat. Door de poreuze structuur van MDF zuigt het verf sneller op en laat het zich dus minder goed schilderen dan hout. Twee lagen grondverf voorkomt dit probleem.

Na de grondverf kun je de MDF platen in je gewenste kleur aflakken. Bij Praxis kun je diverse kleuren laten mengen om deze helemaal naar wens te krijgen. MDF Plus: behoudt dezelfde lichtbruine kleur als de beschreven standaardplaat, maar heeft een nog gladder oppervlak. MDF MR: Moisture Resistant oftewel vochtwerend. Deze plaat is te onderscheiden door de groene identificatiekleur.


Dit MDF blijft in vochtige omgeving wel enige tijd goed maar zal na verloop van tijd toch gaan krullen. MDF platen bij GAMMA: goede kwaliteit, ruim assortiment, diverse topmerken. Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel online.


MDF is een plaat die bestaat uit samengeperste houtvezels en is een populaire vervanger van hout. Om deze zuigende werking op te heffen, moet je MDF eerst in de grondverf zetten. Hiervoor kun je het beste gebruikmaken van grondverf voor MDF. MDF Colorcore: Hierbij wordt aan de grondstof een kleurstof toegevoeg zodat de hele plaat door-en-door een egale kleur krijgt (zwart : op stock, ander kleuren (roo geel, blauw of groen) op bestelling.


Voor het ontvetten van MDF kun je thinner, speciale MDF -doekjes en MDF reiniger gebruiken. Na het ontvetten volgt het schuren. Dit is allemaal verkrijgbaar bij de bouwmarkt. MDF is van zichzelf al vrij gla maar het is toch aan te raden de oppervlaktes met een heel fijn schuurpapier (korrel 1of kleiner) te schuren. Voor een goed eindresultaat moet je de MDF goed voorbereiden.


Ontvet de ondergrond grondig (met ammoniakwater) en droog af met een propere doek. Vul eventuele gaatjes op met Polyfilla MDF vuller. Schuur het volledige oppervlak op met schuurpapier P1en schuur fijn na met schuurpapier P240.


Ontstof grondig met een zachte borstel. Zo te monteren bij afbouw: Doordat deze MDF plinten zijn voorgelakt is overschilderen niet direct noodzakelijk. Wel overschilderbaar: Wilt u ze direct in een andere kleur of glansgraa u kunt ze wel direct overschilderen.


Schuren is niet noodzakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts