dinsdag 5 juni 2018

Harde blanke lak

Deze blanke , slijtvaste, zijdeglanzende lak is geschikt voor het lakken van uw betonnen of houten (parket) vloer, meubelen, deuren, kozijnen etc. Hardlak zijdeglans kan op vrijwel iedere betonnen of houten ondergrond worden aangebracht. Tot nu toe gebruik ik altijd Glitsa of jacht- lak , maar ben eigenlijk niet zo tevreden over de echt krasbestendigheid van die lakken.


Bij GAMMA vind je verschillende lakken in diverse kwaliteiten, onder meer de Flexa strak in de lak. Blanke lak : vernis, parketlak, vloerlak. Wil je het hout beschermen, maar de kleur niet wijzigen dan neem je een blanke lak. Deze lakken worden veel gebruikt voor het lakken van een parketvloer. Voor harde houtsoorten en intensieve belasting.


Hierdoor is de lak bijzonder geschikt om parket, houten vloeren, trappen, deuren en betimmeringen voor lange tijd te verzegelen. Nelfalin Harde vloerlak is een krasvaste blanke afwerking. Een traditionele blanke lak voor vrijwel elke houten ondergrond welke in een matte of halfmatte afwerking moet worden afgewerkt.


Harde blanke lak

Dankzij de mattering, zorgt deze blanke lak er voor dat uw kleurlak een stoere matte uitstraling krijgt met de beste bescherming tegen benzine, krassen, UV-straling en chemicaliën. Vroeger was deze lak op spiritusbasis, en stonk enorm (maar was wel enorm slijtvast !), maar tegenwoordig is het allemaal op waterbasis. Enorm slijtvaste soort, hier heeft u dus jaren plezier van.


Transparante lak koop je bij HORNBACH. Met een blanke lak blijft de ondergrond van het object zichtbaar maar is het object wel beschermd. Wanneer je een houten kast lakt met een blanke lak , dan blijf je houtgroeven zien maar krassen bijvoorbeeld sleutels niet direct op het kast.


Door het zweet van je handen wordt dit een zachtere laag en schuif je dit er weer af met je nagels. Kan natuurlijk ook zijn dat de onderlaag na keer schuren en lakken nog steeds vettig was. Parketlak zou ik niet nemen.


Wel goed is polyurethaanlak en het beste vind ik Glitsa. Deze lak is wat krasbestendiger dan de pu- lak en vergeelt ook minder. K vernis zorgt voor een goede bescherming tegen diverse weersinvloeden. Sigma S2U Nova is een watergedragen lak geschikt voor uw houtwerk binnen zoals, deuren, kozijnen en vloeren.


K blanke lak wordt ontzettend hard door een chemische reactie van stoffen. Gebruik Sigma S2U Nova voor een zeer hoogwaardig en duurzaam eindresultaat. Nu ook verkrijgbaar in anti-slip traplak!


Indien gewenst kan de kleurlak of de grondlak naast bijbehorende aflakken naar wens worden afgelakt met een spuitbus cellulose lak (glans, mat of satin) of komponenten aflak (met spuitpistool). Deze 1-Komponenten hoogglans blanke lak in spuitbus is ideaal geschikt voor alle aflak en perfect voor bij spotrepair. Dit zorgt ervoor dat de lak erg hard wordt door de chemische reactie van stoffen in de blanke lak. En dat de lak krasvast is.


Harde blanke lak

Ook biedt het de beste en meest optimale bescherming tegen benzine en andere chemicaliën. Een blanke lak van twee componenten bestaat uit verf met een bindmiddel van een speciale chemische compositie (meestal Epoxy). Door het toevoegen van verharder start een chemische reactie die ervoor zorgt dat er een harde , duurzame filmlaag ontstaat. Meestal zijn mastiek verven op basis van epoxy. Op deze pagina vindt u onze blanke lakken.


De 1k gewone blanke lak is geschikt als blanke lak voor uw velgen, maar wordt een stuk minder hard als de 2k blanke lakken. Indien je er blanke bootlak overheen gaat doen dan zal dit een vieze bruinige kleur gaan geven, ik zal je dit dan ook sterk afraden. Nu bestaat er wel speciale krasvrije ( harde ) verf die je kunt gebruiken. Maar blanke lak , denk niet dat dit gaat werken.


Maar vraag het eens na bij de specialist! Watergedragen, zijdeglanzende blanke lak voor binnen. Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app Kijk hier hoe u dit instelt. De enige blanke lak die het minste geel word is parketlak op acryl basis. Wat je er ook opdoet,alles maakt het wit wat minder.


Als je hem echt dekkend wit wil hebben in een goede kwaliteit is er van sigma een hele sterke krasvaste lak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts